Προς το περιεχόμενο

Hλεκτροακουστικα tips.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχουν απειρα tips για τις ηλεκτρικες αλλα για τις ηλ\ακουστικες πολυ λιγα πραγματα.

Προτεινω να παραθέσουμε μαζεμένα οτι ξέρουμε,εχουμε δοκιμάσει κτλ και πως επιδρά το καθετί στο όργανο.

Θα ξεκινήσω απο τις χορδές.

Προσοχη στα νουμερα,καθως το καθε σετ εχει διαφορετικα νουμερα στις χορδες π.χ

11-15-23-30-42-52 και ενα αλλο 11-15-24-30-42-53 οποτε εκει αναλογα το πως εχει σεταριστεί το οργανο επιλεγουμε και χορδες και οχι απλα 10αρες 11αρες κτλ,καθως ειδικά στα "μηχανηματα" διαφορετικο παχος χορδης σημαινει και διαφορετικη ενταση χορδης,οποτε προσοχη.

Καβαλαρης:Εκει κρυβεται πολυ ζουμι,η κιθάρα μου (yamaha ac3r) ηταν με πλαστικο καβαλαρη και ο ηχος στα ηλεκτρικα ηταν πολυ "thin" και χωρις δυναμικες,σαν να ειχες μια ενταση οπως και αν πατουσες την πενα.

Αλλαξα τον πλαστικο καβαλαρη και εβαλα απο γραφιτη και απεκτησα ενα τελειως διαφορετικο οργανο προς το καλυτερο,σφικτα μπασα και δυνατη πενια και τωρα απλα κοβω λιγο τις 4,5-5Khz και ο ηχος μου ειναι ετοιμος,τοσο απλα.

Προενισχυση:Γενικά οι "καλες σειρες" εχουνε και αξιοπρεπεις προενισχυσεις,αλλα μια προενισχυση η ενα καλο di δεν χαλασε ποτε κανενα,επουδενι λυσεις τυπου Behringer των 40 ευρω που απλα ενισχυουν το σημα και αλλοιωνουν την χροια.

Επιπλεον οταν υπαρχει καλη προενισχυση αλλα μετρια κονσολα,καλο ειναι να μπαινει η κιθαρα στο Line In και οχι στο mic,ωστε η χροια να μην επηρεαζεται απο την (μετρια)προενισχυση της κονσολας.Προσωπικα χρησιμοποιω το lr baggs para acoustic Που ειναι di και equalizer και δουλευει οντος προς το καλυτερο.Αλλα εχω δοκιμασει και προτεινω τα bss Και la οπως και το di της Boss.

Tαπα:Κατι απλο και οικονομικο(10-15)που σε γλυτωνει απο πολυ ταλαιπωρια,προσωπικα παιζω με ταπα παντα ειτε σε χαμηλες ειτε σε υψηλες εντασεις.

Καποια Tips για την ρυθμιση:η ηλ\ακουστικη ειναι απο τα οργανα που σχετικα ευκολα φτιαχνεις ηχο,αλλα και πολυ ευκολα τα χανεις στην μιξη.

Εστω μπαντα με τυμπανα μπασο πληκτρα και μπουζουκι.

Σε αυτες τις περιπτωσεις φτιαχνω τον ηχο μου οταν εχει ρυθμισει το μπασο με τα τυμπανα γιατι η ρυθμιση δεν εχει καμια σχεση με το πως θα την εφτιαχνα αν επαιζα μονος μου.Γενικα αν δωσεις εκει γυρω στα 400 αποκτας ογκο και αν δωσεις στους 2-3 Khz αποκτας "παρουσια"αλλα σκληραινει ο ηχος,επισης πολυ προσοχη στο gain γιατι στα ρυθμικα δεν θελει πολυ να ερθει η παραμορφωση.

Αυτά τα ολιγα προς το παρον.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου