Προς το περιεχόμενο

Καλώδιο για Footswitch Mesa Boogie Single Rectifier


SlapGas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερίζω τα παιδιά του noiz, ελπίζω να είστε όλοι καλά.

 

Κάνω κάτι πρόβες με ένα παλλικάρι τελευταία. Έχει τον ενισχυτή που αναφέρω στον τίτλο. Νομίζω ότι είναι πρώτης γενιάς, αλλά δεν έχει σημασία για το θέμα που χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

 

Έχει το original footswitch του ενισχυτή, ωστόσο έχει χάσει το καλώδιο.  Από ο,τι είδα από κοντά (αλλά και στο net ψάχνοντας) η σύνδεση είναι ένα, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, 5-pin midi cable. Το footswitch έχει πάνω 3 switches. Κανάλι 1-Κανάλι 2-Solo boost.

 

Τα επίσημα Mesa Boogie καλώδια έχουν για κάποιο λόγο 40 Ευρώ (όπως μπορεί να δει κανείς στο site τους).  Σε διάφορα fora που έκανα ένα search διάβασα ότι πολλοί χρησιμοποιούν ένα απλό 5pin midi cable και όλα κομπλέ.

 

Στέκει αυτό?

Δεν είναι ότι το κόστος δοκιμής και ενδεχόμενης αποτυχίας είναι απαγορευτικό (10 Ευρώ έχει ένα τέτοιο καλώδιο). Ωστόσο, καλό είναι να ξέρουμε.

 

Γιγνώσκω ότι μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές και με ένα απλό Latch Footswitch (ο Mesa έχει και εισόδους για Relay Switching, πέραν του 5pin καλωδίου) αλλά αυτό είναι τελευταία επιλογή, μιας και έχουμε το mesa footswitch διαθέσιμο.

 

Τα φώτα σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Για την ιστορία...

 

Το "επίσημο" καλώδιο από την Mesa είναι αυτό:

https://mesahollywood.com/products/mesa-boogie-5-pin-din-footswitch-cable-25-ft

 

Αγόρασα ένα 5 pin MIDI cable όπως αυτό:

https://i5.walmartimages.com/asr/aef039fc-3f9e-4cb2-824f-5c854230ece1_1.a82ebbcbadc7ec267f0dab8a82fa1aac.jpeg?odnHeight=450&odnWidth=450&odnBg=FFFFFF

 

Δυστυχώς, ΔΕΝ δουλεύει. Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν φταίει το καλώδιο ή αν το footswitch έχει, ενδεχομένως, χαλάσει. Πάντως δεν ανάβει καν λαμπάκι στο footswitch.

 

Από ότι διάβασα, τα καλώδια της Mesa είναι DIN και όχι και καλά MIDI. Αλλά δεν μπόρεσα να βρω ποιά η διαφορά τους. :/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην περιγραφή του από κάτω, γράφει:

 

Γενική Περιγραφή

 

Καλώδιο MIDI

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Συνδέσεις:

 

Α) 5-pin (ΑΡΣ.)

Β) 5-pin (ΑΡΣ.)

 

Μήκος: 2m

 

:-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Googlαρωντας με αφορμη το θεμα σου,βρηκα σε διαφορα φορουμς απαντηση απο τεχνικο της mesa που λεει τα εξης:

Response from Kris at Mesa:

"Well the cable is a 5pin DIN cable but a simple MIDI cable will not work properly. With a MIDI cable only 3 of the 5 pins are active and with our cables all 5 pins are active plus the metal ring around the pins Thanks

Kris"

 

Δηλαδη θελεις ενα midi καλωδιο που εκτος απ το οτι θα ειναι συνδεδεμενα ΚΑΙ τα 5 pins του (και δεν θα ειναι εσωτερικα τριων αγωγων), θα ειναι συνδεδεμενο ΚΑΙ το ground.

Αν δεν βρεις καποιο τετοιο,ή θα πληρωσεις το γνησιο ή θα φτιαξεις ενα (που δεν ξερω τελικα ποση διαφορα θα εχει στην τελικη τιμη απ το γνησιο)

 

Edit: ειδα οτι αυτο  https://m.thomann.de/gr/the_sssnake_pmk10bk_midikabel.htm?o=12&search=1490660821 γραφει οτι εχει συνδεδεμενα και τα 5pins σε σχεση με τα υπολοιπα midi που γραφουν μονο για 3 pins. Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει και η γειωση σε ολο αυτο,κατα πασα πιθανοτητα θα δουλεψει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες αργότερα...

Επειδή πρόσφατα έψαξα ξανά το θέμα για αυτό το ρημαδοκαλώδιο και τελικά βρήκα άκρη, ήθελα να γράψω εδώ τι γνώσεις πήρα για να βοηθήσω ίσως όποιον έχει το ίδιο θέμα.

 

Εν ολίγοις:

 

- Το απλό midi καλώδιο δεν κάνει δουλειά γιατί δεν έχει ρεύμα και στα 5 pins.

- Πρέπει να βρεθεί κάποιο μαγαζί που να έχει καλώδιο που να το λέει DIN ή να έχει κάποιο 5pin καλώδιο που να μην το λέει midi (γιατί αν είναι midi τότε σίγουρα δεν έχει ρεύμα και στα 5 pins).

- Όταν πας να το αγοράσεις, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ να πεις στον μαν τι ακριβώς θέλεις, aka να έχει ρεύμα σε όλα τα pins. Πες του να το τσεκάρετε με ένα πολύμετρο πρωτού το αγοράσεις. Αν έχουν ρεύμα όλα τα pins, θα δουλέψει.

 

Εγώ πήγα εδώ τελικά, όπως πρότεινε και ο φίλος Jimmy Snail.

ΚΑΛΩΔΙΟ 5-PIN DIN ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΕ 5-PIN DIN ΑΡΣΕΝΙΚΟ (2m)

 

Κράτησα μικρό καλάθι, μπήκα μέσα και είπα "το και το".

Ο άνθρωπος μου είπε, κάτσε να το τσεκάρουμε.

Τσεκάραμε ότι έχουν ρεύμα όλα τα pins, αγόρασα το καλώδιο και έφυγα.

 

Στο δρόμο σκεφτόμουν ότι αν ΠΑΛΙ δεν δουλέψει, τότε κάτι άλλο "μαγικό" έχει το DIN καλώδιο που χρειάζεται ο ενισχυτής και δεν είναι μόνο τα ρεύματα στα pins.

 

Τελικά όμως ΔΟΥΛΕΨΕ. Οπότε όλα οκ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου