the_smiths Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2004 Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λογο που τα θέματα αυτά ανακυκλώνονται. Θεωρώ πως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μου κάνει/δεν μου κάνει. Είναι για μένα/είναι έξω από μένα. Τόσο απλά, χωρίς τίποτα να είναι ντροπή γενικώς, παρα μόνο ενδεχομένως ειδικώς. Όσο για τον συσχετισμό του ροκ με τα ναρκωτικά θέλω απλά να γελάσω δυνατά αλλά και να κλάψω για την αφέλεια που διακατέχει μερικούς. Μακάρι να έφταιγε η ροκ για τα ναρκωτικά, να είχε καταργηθεί δια νόμου, να μην υπήρχαν πια. χαιρετώ σας εις το επαναγραφείν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kokoman Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2004 Είτε παίδες του noiz!Γιατί μαλώνουμε?τα πράγματα νομίζω είναι πολύ πιο απλά.Θα προσπαθήσω να ανάγω το όλο θέμα σε άλλο επίπεδο:Έστω ότι ΟΛΟΙ μας είχαμε την ομορφιά του Νάρκισσου.Τότε ποια θα ήταν η σημασία της ασχήμιας,αλλά κυριότερα,ποια θα ήταν η σημασία της ομορφιάς,αφού όλοι θα είμασταν πανέμορφοι( με τα σημερινά δεδομένα)?Απάντηση?Καμία.Σε έναν κόσμο γεμάτο έξυπνους τί θα σήμαινε βλάκας και τί έξυπνος?Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε,αλλά εν μέρει χαίρομαι που υπάρχουν και γαβ-τράγουδα γιατί έτσι μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ακούω - κατ'εμέ πάντα - πιο όμορφη μουσική.Αυτό είναι άλλωστε και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα:η διαφορετικότητα.Φυσικά και δεν μπορούν όλοι να ακούσουν ή να γράψουν ή να τραγουδήσουν την ίδια μουσική.Ευτυχώς δηλαδή!Ένας από τους λόγους άλλωστε που η μουσική γεννήθηκε είναι αυτός:να προκαλεί,να ευαισθητοποιεί,να ερεθίζει πρόσωπα ή μάζες,να δημιουργεί αντιθέσεις με λίγα λόγια (όπως αυτήν ανάμεσα στους φίλους του noiz).Τώρα για το αν είναι ντροπή ή όχι να παίζεις λαικά,νομίζω ότι απαντήθηκε ήδη από πολλούς και θα συμφωνήσω σε όλους σχεδόν τους περιορισμούς που ετέθησαν. Υ.Γ. Φανταστείτε τον Sid Vicious να ακούει ίδια μουσική με την Margaret Thatcher!Α,ρε γέλια...... http://muzicon.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Wind Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2004 ΔΕΝ είναι ντροπή να παίζεις λαικά Ντροπή είναι να παίζεις 3 ακκόρντα μέχρι τις 5 το πρωί με το ένα χέρι (το άλλο κρατάει το τσιγάρο) http://www.myspace.com/johnmelasmusic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
toneless Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 15 Νοεμβρίου 2004 Ναι, είναι ντροπή να παίζεις τα λαϊκά των «μαγαζιών». ¶λλωστε που το είδατε το λαϊκό; Στον τύπο τραγουδιών «σΆαγαπώ μΆ αγαπάς τι θα γίνει με μας;». Τι σημαίνει λαϊκό στην Ελλάδα σήμερα; Δεν βλέπω να παρουσιάζονται τα προβλήματα της εποχής μας ούτε έχει να προσφέρει κάτι στην μουσική αν δεχτούμε έστω και ότι «η τέχνη για την τέχνη» έχει ένα μικρό λόγο ύπαρξης. Αυτό που βλέπουμε είναι να πνίγονται τα προβλήματα και να προωθείται η άγνοια. Κατέντησε το «λαϊκό τραγούδι» όργανο της άρχουσας ελίτ και μπήκε και αυτό στο παιχνίδι του κοινωνικού ελέγχου. Και αυτό ισχύει για την «τέχνη» σαν σύνολο. Προσπαθώ να σνομπάρω τη δικτατορία της μάζας και τη μετριοκρατία των επαγγελματιών της μουσικής. Να γελάω με το κιτς και την πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται τη μουσική σαν εμπόρευμα και μένει στα ίδια και τα ίδια, στο δημόσιο υπαλληλίκι. Νίκος Π. Υγ.1 Please απαντήστε μου αν κάνω λάθος γιατί δεν πολυασχολούμε και μπορεί να έχω πλήρη μεσάνυχτα, άσε που δεν διάβασα προσεχτικά και όλα τα posts. Υγ.2 Έτσι και αλλιώς ότι «παίζετε» σε «καταστήματα μουσικής» είναι από τη φύση του αλλοτριωμένο από την τέχνη. Υγ.3 Μην προσπαθείτε να απενεχοποιήσετε το λαϊκό για να νοιώσετε περισσότερο άνετα με τις τύψεις σας. Αυτές θα βρίσκονται πάντα εκεί και θα σας καταπιέζουν. Επίσης όσοι ροκάδες πιστεύουν ότι ακούν κάποιο είδος ανώτερης μουσικής να τους πω ότι μπορεί να μην απέχουν και πολύ από τη «μάζα», άλλωστε και οι «λαϊκοί», σκυλάδες κλπ τα ίδια λένε. Οπότε αναθεωρείστε. Υγ.4 Μίλησαν όλοι μιλάνε και οι κώ???λοι! Αυτό το τελευταίο είναι για μένα 8) Άκου να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 16 Νοεμβρίου 2004 Share Δημοσιευμένο 16 Νοεμβρίου 2004 δικτατορία της μάζας Συμφωνώ ότι υπάρχει δικτατορία της μάζας και ότι αυτή επιδιώκει να επιβληθεί σε διάφορα μουσικά είδη. Είναι μία μεγάλη - και πολύ ενδιαφέρουσα - συζήτηση που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Infernalgr Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 Εμένα το μόνο που με χαλάει στο σημερινό μουσικό στερέωμα είναι το στιχουργικό περιεχόμενο, σε όλα τα είδη μουσικής υπάρχουν τέτοια παραδείγματα και δυστυχώς, ο πολύς κόσμος δίνει βάση μόνο εκεί, και δεν τον νοιάζουν οι μουσικές "λεπτομέρειες" από πίσω. Η μουσική από μόνη της, (χωρίς κάποια Bimbo τραγουδιαρα να φωνάζει από πάνω), σε όλες τις μορφές, ήχους, και χρώματα για μένα είναι σεβαστή, μερικά είδη μου προκαλούν το ενδιαφέρον και αλλά όχι, αλλά μου προκαλούν συναισθήματα και αλλά όχι. Είτε είναι ένα σόλο Blues, είτε είναι ένα ταξιμι, είτε είναι κλασική μουσική, είτε οτιδήποτε. Δεν θα μπορούσα ποτέ να νιώσω τροπή για κάτι ένα μουσικό ιδίωμα που μου αρέσει, ούτε θα χρειαζόμουν την έγκριση και την ψυχολογική διαβεβαίωση ότι αυτό που ακούω είναι καλό η όχι. Το μόνο που θα έλεγα πως είναι κρίμα, και όχι ντροπή, είναι το στιχουργικό περιεχόμενο της σύγχρονης μουσικής, το οποίο γίνεται όλο και πιο μονότονο, και όλο και πιο μασημένη τροφή για τους εγκεφαλικά νεκρούς, αλκοολικούς θαμώνες των αναλόγων καταστημάτων. Αυτή είναι η γνώμη μου, αλλά παράλληλα σέβομαι την ανάγκη για "ΕΚΦΡΑΣΗ" του καθενός. Άλλος θα το κάνει με Despina Bandi άλλος με Τσιτσανη, άλλος με Metallica, άλλος με BBking, Περί ορέξεως.... (εδώ μπαίνει και ο διάολος και λέει στον στιχουργό, άσε τα βαθυστόχαστα γιατί θα πεινάσεις, και ως αποτέλεσμα δεν πεινάει ο στιχουργός, αλλά πεινάει πνευματικά ο ακροατής) Η μουσική (αν εξεταστεί χωρίς στοίχο) είναι πάντα ειλικρινέστατη, και άμεσα συνδεδεμένη με τα συναισθήματα αυτού που την δημιουργεί η την παίζει. Γι αυτό ακριβώς δεν μπορούν όλοι να παίξουν με τον ίδιο τρόπο Blues, είναι κάτι άμεσα συνδεδεμένο με τα εσώτερα. Απ την άλλη ο κάθε μοντέρνος τραγουδιστακος (φυσικά όχι όλοι) μπορεί να τραγουδήσει ένα στοίχο που του έχουν γράψει χωρίς να το εννοεί, και χωρίς να το νιώθει. Come to the dark side, we have cookies! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
darshan Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 ασκός αιόλου άνοιξε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 Το βραβείο της μέρας για το παλαιότερο αναστημένο thread πάει στον.......... 4,5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος; Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
darshan Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 περιέργως επίκαιρο όμως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
studio54GR Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2009 Εγώ παίζω Τζένη Βάνου με αγγίζει ??? Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση