Προς το περιεχόμενο

Διάταξη ηχείων σε χώρο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά. Λοιπόν, πρόκειται να φτιάξω ένα home studio για ηλεκτρονική μουσική. Τα βασικά μου μονιτορ είναι τα Yamaha #HS80M με μια κάρτα Focusrite Saffire Pro-24.

 

Ο χώρος, φαίνεται στις φωτογραφίες. Προσπαθώ να σκεφτώ ποιά είναι η καλύτερη θέση για τα μόνιτορ και το γραφείο.

 

Σκοπός είναι να μην πιάσουν τα ηχητικά μου ολόκληρο το δωμάτιο που είναι και μεγαλούτσικο αλλά σκέφτομαι να χωρέσω και μια τηλεόραση στερεωμένη στον τοίχο και ιδανικά και έναν τριθέσιο καναπέ.

 

Σκοπεύω να φτιάξω ηχοαπορροφητικά πάνελ με πετροβάμβακα οπότε η διάταξη των ηχείων στο χώρο θα καθορίσει και το πόσα πάνελ θα μπουν και πού.

 

Ποια είναι η ιδανική διάταξη των ηχείων;

 

f4WFLxG.png

 

 

GOg9ohO.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πλευρά Β (3,72m) είναι η καταλληλότερη έτσι όπως το βλέπω εγώ ώστε να χωρέσεις και άλλα πράγματα στο δωμάτιο και να μπουν ηχοπαγίδες απέναντι και στα πλάγια αν χρειαστεί.

 

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε εννοείς τη θέση 3. Φοβάμαι ότι ο τοίχος στα δεξιά μου και η απουσία τοίχου στα αριστερά μου θα προκαλέσει ανισότητα στο πεδίο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι ανισότητα στο πεδίο συναυλία με τον ρέμο στο nammos θα κάνεις μόνιτορς είναι στα πόσα dB θα τα παίζεις? ;D

 

αν δεν σε βολεύει εκεί που σου είπα βάλτα στο Ν απέναντι ή δοκίμασε και άλλες θέσεις.

 

πιστεύω να ξέρεις ότι τα μόνιτορς στήνονται υπό γωνία σε συγκεκριμένο ύψος? (tweeter στο ύψος του αυτιού και απόσταση max 1,8m) και εφόσον θα γράψεις ηλεκτρονική και στο wc να τα βάλεις μικρό το κακό εφόσον δεν σκοπεύεις να ηχογραφήσεις φυσικά όργανα.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχώς ο χώρος δεν προσφέρει καμμία συμμετρία για σωστό στήσιμο.

 

Το άνοιγμα στην πλευρά Α τι είναι μπαλκονόπορτα?

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για μένα κατά σειρά είναι

4

1 (με κάποιο πάνελ στο λοξό τοίχο)

3. (με κάποιο απορροφητικό στην πόρτα)

 

ηχητικά πάντα

δεν εξετάζω λειτουργικότητα, γραφεία κλπ

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος για την Ακουστικη Μελετη του χωρου σου (εκει πραγματικα μονο ενας επαγγελματιας του χωρου θα μπορουσε να κανει το καλυτερο για τον χωρο σου) απλα εχοντας καταναλωσει πολύ χρονο και διαβασμα για να καταφερω να φτιαξω την δικη μου ακυστικη ρυθμιση στο χωρο μου, απλα θα σου πω την δικη μου εμπειρια

(που επισης, καταλαβαινεις οτι ο οποιοσδηποτε επαγγελαμτιας του χωρου θα μπορει ανετα να με ακυρωσει-και με το δικιο του  :-X )

 

 

Οπότε προσθετω:

 

1. Πρεπει να εισαι ηδη συμβιβασμενος (και να εχεις δεχτει) μεχρι ποιό επιπεδο μπορει να φτασει η ακουστικη ρυθμιση. Αυτο μπορει να σημαινει οτι ξερεις εξ αρχης οτι "δυο καρπουζια σε μια μασχαλη δεν χωρανε". Οχι τιποτα αλλο, απλα για να μην απογοητευτεις οταν δεν φτασεις τους στοχους που εχεις βαλει.

 

2. Η πικρη αληθεια ειναι οτι οσο πιο προβληματικο ειναι ενα δωματιο απο κατασκευης, τοσο πιο

δυσκολο ειναι, και πιο πολλα χρηματα απαιτει (εδω συνδυαζεται ευκολα με το παραπανω 1.)

 

3. Συνθηθως, προτεινεται να ειναι τα ηχεια κατα μηκος των στενων τοιχων, και οι πλαινοι τοιχοι να ειναι οι πιο μεγαλοι. Εδω θα ειχε νοημα να ησουν στο Α. Αλλα δεν γινεται.

 

4. Οποτε σου μενουν 2 τοιχοι. Ο Β και ο Ν. Θα σου προτεινα τον Β. Και με πολυ καλη τοποθετηση των πανελς στα first reflection pionts (οπου δηλ αν ενας αλλος κραταει ενα καθρεπτη, και εσυ εισαι στην θεση που θα καθεσαι- βλεπεις απο εκει στους αλλους τοιχους τα ηχεια σου).

 

5. Μπασσοπαγιδες θα πρεπει να βαλεις στις γωνιες των τοιχων και λοξα στις γωνιες ταβανιου και τοιχων οριζοντια. (σωστη κατασκευη με τον πετροβαμβακα επιβαλεται για να μην υπαρχουν ελευθερες ινες στον χωρο και τις αναπνεεις)

 

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισχύουν όσα έγραψες.

 

Όλα δείχνουν ότι στρέφομαι στην επιλογή του Β τοίχου. Δεδομένου ότι θα έχω τον ήλιο κυρίως στα αριστερά αλλά και θα υπάρχει χώρος αρκετός για εκμετάλλευση.

 

 

Το μόνο που με προβληματίζει για την επιλογή του Β είναι ότι στα δεξιά μου θα έχω early reflections ενώ στα αριστερά μου όχι. Φοβάμαι δηλαδή ότι το ακουστικό πεδίο θα είναι αριστερά πιο καθαρό από ότι δεξιά. Βέβαια σίγουρα θα θέλει απορροφητικά όλος ο δεξιός τοίχος. Ομοίως και ο πίσω μου.

Αποριες:

1. Αριστερά όμως που σχηματίζεται αμβλεία γωνία από τους τοίχους;

2. Ο κατασκευαστής των ηχείων προτείνει ελάχιστη απόσταση από τοίχους το 1.5μ. Λογικο αν και φαίνεται πολυτέλεια για  όλους μας

τι γίνεται με αυτό;

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου