Προς το περιεχόμενο

"reviews" από Μουσικά περιοδικά


spirou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είμαι συνδρομητής των soundonsound,musictech και κατα καιρούς παίρνω διάφορα άλλα (future music,computer music ,remix κλπ).

 

αυτό που με έχει προβληματίσει καιρό τώρα είναι η αντικειμενικότητα των reviews. τα πάντα είναι τέλεια,λειτουργούν άψογα,είναι must ,αξίζουν και με το παραπάνω τα λεφτά τους κλπ.

 

συγκρίνουν προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους με (πολύ) διαφορετικές τσέπες,όμως πάντα τα σχόλια έχουν την ίδια θετική κατάληξη ανεξαρτήτως αν αυτοαναιρούνται τεύχος με τεύχος...

 

πχ τυχαίο παράδειγμα:

ο τόπος έχει βουίξει από τους προβληματικούς drivers των καρτών emu (τον πρώτο χρόνο κυρίως), παρόλα αυτά στο review δεν εμφανίζεται λέξη και μάλιστα τονίζεται το πόσο απροβλημάτιστα δούλεψε. μάλιστα ο συγγραφέας αναρρωτιέται πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που δούλεψε κάτι ,απο την αρχή,όπως θα έπρεπε στο studio του!

 

συνεχίζοντας το παράδειγμα με τις emu,o συγγραφέας λέει πως είναι ότι καλύτερο έχει ακούσει ποτέ και ότι θα έκανε τους κατόχους ακριβών dedicated dacs να κοκκινίσουν απο ντροπή!έχουν ήχο protools hd (...αφού έχουν και ίδια δυναμική περιοχή στις εισόδους εξόδους κλπ).

θα ήταν όλα καλά και ωραία αν ο ίδιος "reviewer" σε επόμενα τεύχη δεν εκθείαζε διαδοχικά ,τον μοναδικό ήχο που μπορούν να σου προσφέρουν μόνο τα protools hd, τον μοναδικό ήχο που σου προσφέρουν μόνο τα dedicated dacs (apogee,benchmark) , τον μοναδικό ήχο που σου προσφέρει το ... focusrite saffire le (με την δυναμική περιοχή των 105 db) , καλύτερο κι απο την emu1820m...

 

αυτό είναι ένα τυχαίο παράδειγμα,θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες με άλλα τέτοια,πιστεύω καταλάβατε τι εννοώ.

 

υπάρχει μεγάλη σύγχηση... σε reviews προϊόντων χαμηλής (σχετικά ) τιμής κατεβάζουν τον πήχη εξισώνοντάς τα όλα προς τα κάτω,ενώ σε υψηλής τιμής τον ανεβάζουν τόσο (...τον πήχη :oops: ) που νομίζεις ότι αυτό είναι το ΥΠΕΡπροιόν και όλα τα υποκατάστατα,μπακατέλες...

αυτό το κάνουν ΠΑΝΤΟΥ ,σε όλα τα προϊόντα ανεξαιρέτως...

 

θα μου πείτε όλα αυτά τα περι "πληρωμένων reviews" είναι γνωστά εδώ και χρόνια...

δίκιο έχετε ,απλα νομίζω ότι τους τελευταίους μήνες το έχουν παραχ$σει...

 

εσείς τι λέτε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάντως αν με ενδιαφέρει 1 προϊόν κοιτάω κριτικές από όσες περισσότερες πηγές μπορώ. Τώρα αν η πλειοψηφία μιλά θετικά τότε αν μπορώ θα το δοκιμάσω. Τώρα αν σε κάποιες περιπτώσεις οι κριτικές φαίνονται ύποπτες και έχουν φάει και κίτρινες στο παρελθόν ε κάποια στιγμή θα την φάει και την κόκκινή του κάρτα.

Τώρα το παράδειγμά σου με τις εμυ είναι και λίγο άκαιρο. Όντως στο παρελθόν υπήρχαν προβλήματα με τους drivers, αλλά μετά από 1 χρόνο (αιωνιότητα σε σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας) δεν υπάρχει πλέον αυτό το πρόβλημα.

Επίσης με την πρόοδο της τεχνολογίας ευτυχώς για μας η ψαλίδα μεταξύ ακριβών και φθηνών έχει μειωθεί (μέχρι βεβαίως να εμφανιστεί 1 πανάκριβη με τα τωρινά δεδομένα λύση, η οποία όμως σε 1-2 χρόνια θα ισούται με τα τότε φθηνά)

 

 

Στο συμπέρασμα: Όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές και όταν μπορούμε να δοκιμάζουμε :wink:

 

Για να μην αναφέρω και για reviews δίσκων (και για το πόσο κάποιες κυκλοφορίες ορισμένων δισκογραφικών "μαμάνε"), γιατί εκεί είναι που θα γελά και το παρδαλό κατσίκι!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα το παράδειγμά σου με τις εμυ είναι και λίγο άκαιρο. Όντως στο παρελθόν υπήρχαν προβλήματα με τους drivers, αλλά μετά από 1 χρόνο

 

τυχαίο παράδειγμα. το review έγινε με το που κυκλοφόρησαν.

σαν πρών χρήστης emu ξέρω ακριβώς πότε βελτιώθηκε η κατάσταση... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εσείς τι λέτε?

 

Λοιπόν, θα μπορούσα να αρχίσω τώρα με τον γνωστό λίβελλο εναντίον των περιοδικών, αλλά σκέφτηκα να γράψω κάτι περισσότερο χρήσιμο. Δώσε βάση:

 

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας δεν υπάρχει ευθεία αντιστοιχία ανάμεσα στην τιμή ενός προϊόντος και την ποιότητα ενός προϊόντος. Δηλαδή, αν έχουμε δύο κάρτες ήχου που η μία κάνει ένα ευρώ και η άλλη κάνει δύο ευρώ, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι η δεύτερη είναι δύο φορές καλύτερη από την πρώτη.

 

Αυτή είναι - για πολλούς - μία δυσκολοχώνευτη πραγματικότητα: είναι δυνατόν ένα cd των 35 ευρώ να ακούγεται καλύτερα από ένα πικάπ βινυλίου των 300 ευρώ; Ακόμη περισσότερο, είναι δυνατό να ακούγεται εξίσου καλά με ένα cd των 300 ευρώ; Απάντηση: ΝΑΙ, είναι δυνατόν.

 

Τα περιοδικά προσπαθούν να πουν στο κόσμο αυτή τη πραγματικότητα, αλλά πρέπει να είναι προσεκτικά ώστε να το κάνουν με τρόπο τέτοιο ώστε να μην χαθούν διαφημιστικά έσοδα και παράλληλα να μη θιγεί η ψυχολογία του καταναλωτή που θέλει να μαζέψει χρήματα για να πάρει κάτι "καλύτερο".

 

Αυτό δε σημαίνει ότι τα ProTools HD είναι εξίσου καλά με μία κάρτα των 300 ευρώ - κάθε άλλο. Σημαίνει όμως ότι σε κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο εργασίας (π.χ. αν παίζεις μόνο με soft synths) είναι μάλλον ανόητο να πάρεις τα ProTools HD, οπότε - από κάθε πρακτική άποψη - για 'σένα ειδικά που δουλεύεις έτσι ΚΑΛΩΣ γίνεται η ισοπέδωση προς τα κάτω.

 

Τέλος, οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν υπ' όψιν τους το επίπεδο του κοινού στο οποίο απευθύνονται - επίπεδο που είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο του τεχνολογικά αναλφάβητου και κουτοπόνηρου έλληνα. Όταν κάνουν αυτές τις φραστικές ισοπεδώσεις, λογαριάζουν ότι αυτός που διαβάζει το review για την Emu δεν έχει καμία σχέση με εκείνον που θα διαβάζει το review για τα ProTools HD. Μπορείς να φανταστείς κάποιον που θα έχει τα χρήματα για να πάρει τα HD να κάθεται να ασχολείται με reviews για την Emu; Θα ήταν σα να λες ότι έχεις χρήματα να πάρεις μία Μερσεντές αλλά κάθεσαι και μελετάς reviews για τα Lada.

 

Πρέπει λοιπόν να ξέρει ο καθένας μας που στέκεται και όχι να περιμένει από τους δημοσιογράφους να του το πουν. Σκέψου ότι έχουμε ανθρώπους που λένε ότι δεν ξέρουν καλά-καλά τι σημαίνει midi, αλλά θεωρούν ότι "δουλεύουν" το Nuendo. Τέτοιοι άνθρωποι πάντα θα αισθάνονται αποπροσανατολισμένοι διαβάζοντας reviews.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

eye, θα συμφωνήσω με αυτά που λες.

μην στέκεσαι όμως μόνο σε ένα τυχαίο παράδειγμα με την emu.

το θέμα είναι πόσο αντικειμενικά είναι τα review αυτά και το ότι πάντα σου κρύβουν την μισή αλήθεια.

 

άλλο παράδειγμα. όλα τα περιοδικά εκθείασαν από την πρώτη στιγμή το virus ti και το control feature του (...το κάνει να λειτουργει σαν απλό vst/au instrument μέσα στο sequencer). μολόνοτι το ti είναι εκπληκτικό synth ,κανένα περιοδικό,κανένας reviewer δεν είπε ποτέ τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζει αυτή η λειτουργία του...

 

άλλο,όταν ένα περιοδικό βγάζει best nearfield monitor το genelec 8030 και μερικούς μήνες αργότερα σε blind test τα yamaha msp3 ,ποιον δουλεύουν?

 

πως να το κάνουμε κάποια προϊόντα είναι

 

α)σουπερ απο όλες τις απόψεις

β)σούπερ για τα λεφτά τους

γ)μέτρια

δ)...της πλάκας

 

στα περιοδικά το γ) και το δ) δεν τα ξέρουν ως επιλογές...

 

υγ:...προβληματισμούς που έχω και γω βραδυάτικα... :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Bασικα εδω και κανα διμηνο περνω το soundmaker.

Σαν περιοδικο καλουλι φαινεται, αλλα:

-ειναι σαν να διαβαζω διαφημιστικη εκστρατεια της native instruments! Δηλ, οκ, καλη χρυση ειναι (απ οτι εχω καταλαβει δηλαδη, γιατι δεν ειμαι εμπειρος σε τετοια θεματα), αλλα οχι κι ετσι ρε παιδια!Εκτος αν επεσα σε περιοδο που βγαζει μονο η N.I προγραμματα και καμια αλλη. Δηλαδη ουτε ενα κακο σχολιο?

Απο την αλλη ειναι αρκετα χρησιμες καποιες "συμβουλες" που εχει το περιοδικο προς το τελος της υλης του, που εχει να κανει με ηχο κλπ. Ας πουμε δεν ειχα ιδεα πως μπορεις να αλλαξεις το tempo σε ενα κομματι στο cubase, αλλα τον προηγουμενο μηνα ειχε ακριβως για αυτο το πραγμα-αρκετα χρησιμο δηλαδη για ενα nooba σαν εμενα. Αν μπορουσε να βγει μονο με τετοια πραγματα ενα περιοδικο, θα ηταν παραδεισος. Μεχρι τοτε κλειστα τα ματια στις παρουσιασεις(απλα να ξερεις τι βγαινει) και κατευθειαν στις τελευταιες σελιδες.

 

Συμφωνω με το eye σε αυτα που λεει.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορουσε να βγει μονο με τετοια πραγματα ενα περιοδικο, θα ηταν παραδεισος.

 

Μα έχει βγει ήδη φίλε. Το ελληνικό computer music. Λεω ελληνικό για λόγους ευκολίας, αντιθέτως το αγγλικό βγαίνει κάθε μήνα και όχι δίμηνο και θα βρεις ακόμα περισσότερα πράγματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν δεν με απατα η μνημη μου, αυτο δεν ασχολειται περισσοτερο με ηλεκτρονικη μουσικη κλπ? Ή π@παριες θυμαμαι παλι?

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου