Προς το περιεχόμενο

Ξυλα για πλαινα & πλατη ακουστικης κιθαρας


odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψαχνω για ακουστικη αυτο τον καιρο και βρηκα τα παρακατω βιντεακια ιδιαιτερα ενδιαφεροντα. Ειναι απο το καναλι Acoustic Letter, και σε καθε περιπτωση ο τυπος δοκιμαζει 2 σχεδον πανομοιοτυπες Gibson ακουστικες, οπου η μονη ουσιαστικη διαφορα τους τυχανει να ειναι το ξυλο της πλατης/πλαινων. Ειναι αρκετα ενδιαφερον μιας και με ολες τις υπολοιπες μεταβλητες (τοσο της κιθαρας οσο και του παικτη, χωρου, ηχογραφησης κλπ)  "σταθερες" μπορεις, ακομα και μεσω youtube, να παρεις μια γενικη ιδεα του πως τα ξυλα της πλατης μπορουν να επηρεασουν τον ηχο.

 

 

Εδω μια J-45 και μια J-45 Custom. Περαν των κοσμητικων διαφορων οι κιθαρες ειναι σχεδον πανομοιοτυπες, με τη διαφορα οτι η J-45 (παραδοσιακα) εχει solid mahogany back & sides ενω η Custom εχει rosewood.

 

Εδω μια J-100 και μια J-200. Η J-100 εχει solid mahogany back & sides ενω J-200 solid maple.

 

Και εδω μια J-200 Parlor με μια J-200M. Ξανα σχεδον πανομοιοτυπες κιθαρες μονο που η J-200 Parlor εχει rosewood back and sides ενω η J-200M quilted maple.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...
  • Guru

Nα προσθέσω κι εγώ άλλα δύο video σχετικά, όπου σχηματίζεται ένα pattern ηχοχρωμάτων για κάθε τύπο.

 

Rosewood= Μπόλικα οvertones, πλούσιος ήχος, παρουσία (presence), μικρότερο attack, τρισδιάστατος χαρακτήρας, ο ήχος μοιάζει να γεμίζει το χώρο και να κινείται γύρω από το όργανο.

 

Mahogany= Δυναμική fundamental νότα, string-to-string definition, γρηγορότερο attack, πιο γεμάτα χαμηλομεσαία, ο ήχος μοιάζει να εκπέμπει από το όργανο προς τα έξω.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rdq7gDr4MXM

 

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου