Προς το περιεχόμενο

Κουρδιστήρια τυμπάνων.


vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Πρίν μερικές μέρες είχα μια συζήτηση με ένα μαθητή σχετικά με τα κουρδιστήρια τυμπάνων…

-        Μην με κράξεις  - Πήρα το τάδε drum κουρδιστήρι κ δουλεύει άψογα..  ήρθε και μου είπε..

-        Έμαθες να κουρδίζεις με το αυτί?   Ήταν η ερώτηση μου…

Αυτό το άρθρο έχει να κάνει με αυτά τα gadget-ακια λοιπόν και τον τρόπο που εγώ τα προσεγγίζω.

Θα σας δώσω επίσης, τον πιο απλό και εύκολο τρόπο κουρδίσματος των τυμπάνων.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι εγώ drum κουρδιστήρι δεν έχω. Δεν το χρειάστηκα ποτέ μιας και τα αυτάκια μου προς το παρόν λειτουργούν άψογα και τα εμπιστεύομαι πέρα κ πάνω από κάθε κουρδιστήρι. Να πω επίσης ότι δεν τα θεωρώ προϊόντα του «κακού» που σκοπό έχουν να μας μάθουν να μην κουρδίζουμε με το αυτί. Κάθε άλλο..είναι εξαιρετικά εργαλεία.

Η διαφωνία μου ξεκινάει από την στιγμή που ένας drummer που ΔΕΝ ξέρει να κουρδίζει με το αυτί του, κουρδίζει βασιζόμενος σε ένα μηχάνημα.

Έχω γνωρίσει δεκάδες κιθαρίστες κ μπασίστες..Όλοι είχαν ηλεκτρονικά κουρδιστήρια. Εννοείται, στο 2018 είμαστε.. Δεν έχω γνωρίσει όμως ΚΑΝΕΝΑ κιθαρίστα/μπασίστα {τουλάχιστον στους μουσικούς που συναναστρέφομαι εγώ} που να ΜΗΝ ξέρει να κουρδίσει με το αυτί του πρώτα απ΄όλα.

Οποιοσδήποτε μουσικός έχει δώσει μία συναυλία στη ζωή του, θα σας επιβεβαιώσει ότι όλοι οι μουσικοί κάνουμε backup στο backup όσον αφορά τον εξοπλισμό μας πριν από το Live.

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν ξεχάσετε αυτό το μηχανηματάκι στο σπίτι? Αν χαλάσει? ... Τι θα κάνετε? Θα βγείτε στην γύρα να φωνάζετε μήπως ξέρει κάποιος να σας κουρδίσει τα τύμπανα?

Η άποψη μου είναι λοιπόν..πρώτα μάθετε να κουρδίζετε με το αυτί – εκπαιδεύστε το αυτί σας και μετά αν θέλετε ..αγοράστε ότι gadget αντέχει η τσέπη σας. Εμπειρικά όμως να σας πώ ότι όποιος ξέρει να κουρδίζει με το αυτί συνήθως δεν χρειάζεται τέτοια μηχανήματα. Έχω δεί τον Weckl να κουρδίζει με το αυτί..

 

Τώρα..σας υποσχέθηκα τον πιο εύκολο και απλό τρόπο κουρδίσματος των τυμπάνων.

1.   Δείτε στο you-tube ότι tutorial υπάρχει σχετικά με το κούρδισμα του ταμπούρου, των τομ κ της κάσσας. {για το Batter και για το resonant δέρμα σε κάθε τύμπανο}. Θα βρείτε εξαιρετικό υλικό κ διάφορους τρόπους κουρδίσματος. Απλά πατήστε drums - tuning  σαν Keywords..και θα σας βγάλει εκατοντάδες σελίδες.

2.   Ξεκουρδίστε όλα σας τα τύμπανα μέχρι που το δέρμα να κάνει βαθουλώματα και ……..ξανακουρδίστε τα 50 φορές το καθένα.

Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει εύκολος τρόπος παιδιά. Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε να το κάνετε. Για μένα το σωστότερο κούρδισμα είναι προϊόν αυτιού κ πείρας.

Θα χαρώ να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Βαγγέλης Μουλακάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επεξεργασμένο από vagelism
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ζητημα τεινει να γινει θεμα φιλοσοφικης συζητησης συνκουρδιζωντων.Καπου μεταξυ της μεταθανατιας ζωης και του απειρου βρισκεται προς αναλυση το πως η μερικες φορες και το αν κουρδιζονται.Προσωπικα επιδιωκω μια τονικη συνεχεια και το αφηνω εκει που μου αρεσει καθαρα πρακτικα οσο και ερασιτεχνικα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, thimiospoul είπε

Το ζητημα τεινει να γινει θεμα φιλοσοφικης συζητησης συνκουρδιζωντων.Καπου μεταξυ της μεταθανατιας ζωης και του απειρου βρισκεται προς αναλυση το πως η μερικες φορες και το αν κουρδιζονται.Προσωπικα επιδιωκω μια τονικη συνεχεια και το αφηνω εκει που μου αρεσει καθαρα πρακτικα οσο και ερασιτεχνικα.

 

Kαμια φιλοσοφια.

Το αρθρο μου μιλαει για την αναγκη, πρωτα να δουλευει το αυτι σου..{σαν back up} και μετα να εμπιστευομαστε ολη μας την υπαρξη σε μηχανηματα.

Δεν αναλυω πως κουρδιζονται τα τυμπανα. Αντιθετα με τους μελωδικους...οσον αφορα το κουρδισμα των τυμπανων ..δεν υπαρχει σωστο κ λαθος σε τονικο υψος.

Ο καθενας κουρδιζει  οσο ψηλα η χαμηλα θελει.

Το θεμα ειναι να ξερει να κουρδιζει ομως.

Να βγαλει απο το τυμπανο αυτο που ¨θελει "χωρις να χρειαζεται δυναμοκλειδα κλπ..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου