Προς το περιεχόμενο

Aγορα ηλεκτρικης κιθαρας


animae

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετω ολους τους Noizαδες!

 

Λοιπον, αν και η αγορα δεν θα ειναι αμεση(δηλ θα ειναι μεσα στο χρονο) μου εχει καρφωθει τι κιθαρα να παρω. Ειναι απο τα "ονειρα" που κανεις μεχρι να την αγορασεις...

 

Λοιπον, εγω τωρα ειμαι με ενα σκουποξυλο...εχμ κιθαρα ηθελα να πω: μια ibanez rg270dx. Mια μαλλον αξιοπρεπη κιθαρα για τα λεφτα της(500κατι γιουρια). Αυτο που μου αρεσει αρκετα σε αυτην ειναι ο αρκετα λεπτος λαιμος της(ναι ειμαι απο αυτους που το λενε λαιμο!), το οποιο με βολευει στο παιξιμο. Αυτο που δεν μου αρεσε ηταν το floyd rose. Mε τιποτε ξανα. Πολυ κακο κατασκευαστικα και με εχει παιδεψει απιστευτα και στο κουρδισμα της κιθαρας. Επισης δεν μου αρεσει αυτη η "ευαισθησια του" στο παιξιμο γενικα, οποτε μαλλον δεν προσανατολιζομαι για κιθαρα με fs.

Μια λυση θα ηταν η αναβαθμιση της κιθαρας με καλυτερους μαγνητες και ενα καλο fs, αλλα απο την αλλη, θεωρω πως δεν αξιζει τον κοπο να σκασω 300+ ευρω για αυτην. Προτειμω να μαζεψω καμια χιλιαρα και να παρω καποια αλλη.

 

Οπως ειπα ειμαι γυρω στα 1000, χωρις να ειναι αυστηρα ορισμενο(ας πουμε μια αυξηση της ταξης των 200 ευρω ειναι ανεκτη).

Το στυλ που παιζω...χμ κατι μεταξυ σε rock και metal, αλλα κυριως δινω βαση στο groove. Δηλ: καλα βρωμικα(ογκος αρκετος:P), καλα καθαρα αλλα δεν θελω να με περιοριζει αυστηρα σε αυτο το στυλ. Xωρις floyd rose.

 

Προς το παρον ειχα παιξει καποια στιγμη με την PRS του menelaou και ειχα μεινει με το σαγονι στο πατωμα, αλλα εκει μιλαμε για αλλα μεγεθη. Οποτε αυτα που μου εχουν ερθει στο μυαλο ειναι τα εξης:

-Les Paul. Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι ο αρκετα χοντρος λαιμος για τα γουστα μου.

-Ibanez:Μου αρεσει οπτικα πχ η http://www.thomann.de/gb/ibanez_sz320_mhdrf.htm αλλα δεν ξερω αν εχει κατι παραπανω να μου προσφερει απο την rg μου. Αλλα μου αρεσει ο λεπτος λαιμος

Απο κει και περα περιμενω προτασεις γενικα απο κιθαρες (οτι μαρκα και να ναι), τα γουστα μου οπτικα ειδατε που ειναι περιπου(χωρις να ειναι απολυτα περιοριστικο αυτο).

 

Ειμαι με τα ματια ορθανοιχτα καταπληκτικοι μου Noizαδες:P:P:P

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 96
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

μπορεις να δεις καποιες ibanez me σταθερη γεφυρα απο την σειρα prestige, μιας και σου αρεσουν τα μπρατσα της, για μενα αυτη η σειρα εχει τα καλυτερα μπρατσα που εβγαλε ποτε η ibanez!

 

οσον αναφορα την δικη σου κιθαρα, μπορεις, απλα να μπλοκαρεις το τρεμολο, τοποθετωντας ενα κομματι ξυλο απο πισω, ή ακομα καλυτερα με ενα tremolo stop, το οποιο σου σταθεροποιει το FR και το κανει ουσιαστικα σαν σταθερη γεφυρα :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η SZ θα σου ρποσφέρει περισσότερα καθώ η RG που έχεις είναι από τα πιο φτηνά μοντέλα.

Αν μπορείς πάρε prestige...θα με θυμηθείς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eιδα αυτη εδω: http://www.thomann.de/gb/ibanez_sz4020_fm_tkf.htm

και μου φαινεται γενικα καλη επιλογη.

Απο ηχο πως ειναι? Γενικα θελω να μου πειτε εμπειριες..

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσον αναφορα την δικη σου κιθαρα' date=' μπορεις, απλα να μπλοκαρεις το τρεμολο, τοποθετωντας ενα κομματι ξυλο απο πισω, ή ακομα καλυτερα με ενα tremolo stop, το οποιο σου σταθεροποιει το FR και το κανει ουσιαστικα σαν σταθερη γεφυρα :wink:[/quote']

 

Τremolo stop??Τι είναι τούτο?

Btw μπορείς να εξηγήσεις και το άλλο με το ξύλο λίγο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με το tremolo stop εννουσα κατι τετοιο :oops:

hrdwre_LRG03.jpg

 

αυτο που ελεγα με το ξυλο, ειναι απο την δεξια πλευρα του block οπως φαινεται στην φωτογραφια να σφηνωσεις ενα ξυλο μεταξυ block και σωματος ωστε να αποτρεψεις το τρεμολο να κινειται προς τα πισω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εισαι groovehead μην παρεις neck through κιθαρα,χωρις να την ακουσεις πριν.Πολλες φορες δινουν ενα ιδιοτυπο βιολοsustain που δεν ειναι για μας τους groovy gyus ειναι για decavle τυπους :D :oops: :lol: :oops:

Δεν ειναι ομως απολυτο αυτο,μια firebird poy επαιξα kicked ass.

Κοιτα και για κατι διαφορετικο απο ibanez....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου