Προς το περιεχόμενο

Keyboards και audio system


blues power

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοι keyboard-lovers

Διαθετω το YAMAHA DGX-620 και θελω να αναβαθμισω τον ηχο του καθοτι διαθετει απο τη "μανα" του 2 ηχεια ενσωματομενα των 15 watt.Εχει κανεις δοκιμασει να κανει κατι παρομοιο? Δεν θελω να το συνδεσω με το στερεοφωνικο μου για να μη μου καψει τα ηχεια σε καποια υψηλη συχνοτητα αλλα και για να εχω τα ηχεια κοντα στο keyboard.Τα ηχεια του Tyros 2 (subwoofer kai δορυφοροι) πωλουνται ξεχωριστα γυρω στα 250 ευροπουλα.Τα εχει δοκιμασει κανεις πανω σε αλλο keyboard? Η ισως καποια αλλα, που να κανουν τον ηχο πιο γεματο? Σημειωτεον οτι το YAMAHA DGX-620 δεν διαθετει αλλη εξοδο εκτος απο αυτη των ακουστικων και δεν θελω να "απομονωσω" τα υπαρχοντα ηχεια. Ειναι αυτο δυνατον τεχνικα και αξιζει το κοστος η μηπως το ενισχυμενο και πιθανοτατα "πιστοτερο" σημα εχει χειροτερο αποτελεσμα??? Εχει καποιος την αναλογη γνωση και εμπειρια να μου πει καποια γνωμη,χωρις να χρειαστει τα ξεπερασω τα 250 ευρο???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο όργανο αλλά αυτό που λες ότι θέλεις να παίζουν ταυτόχρονα τα ηχεία του Yamaha μαζί με τα εξωτερικά, το ακούω δύσκολο έως αδύνατον. Ακόμα και κανονικό line out να είχε δηλαδή, πάλι θα σταματούσαν τα εσωτερικά ηχεία όταν θα βυσμάτωνες τα εξωτερικά.

 

Σχετικά με τα εξωτερικά ηχεία, κυκλοφορούν πολλά σετάκια active monitors σε τιμές από 100 έως 200 ευρώ αν θέλεις κάτι αξιοπρεπές. Γενικά, υπάρχουν επιλογές από M-Audio, Yamaha, ESI, Samson και άλλα που θα σου δώσουν ωραίο ήχο, σίγουρα τον καλύτερο που μπορεί να βγάλει το keyboard σου.

 

Και καλώς ήρθες στο Noiz...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είχες AUX όπως τα άλλα "αρμόνια" της YAMAHA θα μπορεούσες να βάλεις extra ηχεία από τα "μανάτα" και να ακούγονται όλα μαζί. Τώρα είσαι υποχρεωμένος να απομονώσεις τα ενσωματωμένα και να χρησιμοποιήσεις την έξοδο ακουστικών. Μπορείς με 250€ να πάρεις κάποιον ενισχυτή (compo) για keyboard (η behringer βγάζει ένα μοντέλο στα λεφτά αυτά) , αλλιώς να καταφύγεις στη λύση που προτείνει ο Alchemist με φτηνά monitor.

Δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω με 250€. Δεν σου δίνει και η έξοδος των ακουστικών πολλές επιλογές. :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο μια ματια που εριξα στου "Θωμα το μαγαζι", μεσα στο μικρο μου budget φαινονται να "παιζουν" τα ακολουθα:

 

http://www.thomann.de/gr/maudio_bx5a.htm

http://www.thomann.de/gr/esi_near05_experience_aktive_studio_nahfeldmonitore.htm

http://www.thomann.de/gr/samson_resolv_50a_aktivmonitor.htm

http://www.thomann.de/gr/fostex_pm04.htm

http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_active_520.htm

http://www.thomann.de/gr/tascam_vlx5.htm

http://www.thomann.de/gr/esi_near05_aktive_nahfeldmonitore.htm

 

Υπαρχει ισως καποιο που να ξεχωριζει ποιοτικα απο τα υπολοιπα???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ιδιαίτερη διαφορά, όχι.

 

Εσύ θα έχεις και πρόβλημα (ποιοτικό) καθώς θα αναγκαστείς να "σπάσεις" τη στέρεο έξοδο για headphones σε δυο μονοφωνικές :( .

Τα extra ηχεία τα θές μόνο για να ακούς εσύ καλύτερα ή και για performance?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aποκλειστικα και μονο για να ακουω εγω καλυτερα.Μια λυση με subwoofer,οπως αυτη http://www.thomann.de/gr/maudio_studiophile_lx4_21_system.htm ,μηπως μηπως ειναι καλυτερη απο την

http://www.thomann.de/gr/maudio_bx5a.htm

για την περιπτωση μου???

Εμενα αλλωστε δεν με ενδιαφερει αν τα μονιτορ θα χρωματισουν το τελικο αποτελεσμα οπως θα ενδιεφερε καποιον που θελει απολυτη πιστοτητα με τον εγγραγομενο ηχο.Θελω αποκλειστικα και μονο να ακουω οσο το δυνατον πιο ευχαριστα και γεματα το συγκεκριμενο οργανο. Στο manual αναφερει οτι "φοραει" 2χ12 cm woofer και 2χ3 cm twiter και οτι η ενισχyση ειναι 2χ6 watt.Επισης οτι η εξοδος για ακουστικα ειναι και output.HEADPHONE/OUTPUT (οτι και αν σημαινει αυτο).Εχει 2 aux usb και δεν εχει για ηχεια???Μας δουλευουν τα Τζαπονια???????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα έτσι κι αλλιώς στην κατηγορία αυτή δεν ψάχνουμε για σύστημα που δεν χρωματίζει αλλά κάτι για να ακούς καλά.

Απλά η audio autput που έχεις ειναι ενα στερεοφωνικό καρφί και θα πρέπει να το διαχωρίσεις για να ακούς το σήμα σε 2 monitor ηχεία. Αυτό ήθελα να σου πω σε προηγούμενο ποστ.

Για να ακούς εσύ νομίζω πως είναι καλύτερα το σύστημα τις m-audio με το subwoofer. Τα bx5 δεν έχουν γεμάτο μπάσσο.. πιστεύω πως είναι καλύτερα τα lx4 για την περίπτωσή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα Tascam VlX5 δεν χρωματίζουν και ο thomann τα έχει προσφορά 200 ευρώ. Αν θες γεμάτο και όμορφο ήχο πάρε τα behringer, ειναι κορυφή στο να βγάζουν ψευτομπάσα και να ομορφαίνουν τα πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου