Προς το περιεχόμενο

Δοκιμή 12αχ7


geka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. 

Ο ενισχυτής μου παίρνει 2el 84 και από προενισχυτικες παίρνει 2 * 12ax7. Στο θρεντ αναφέρομαι στις προεν8σχυτικες. Για τις τελικές τα χω λίγο πιο καθαρά τα πράγματα. Έχοντας πάει σε έναν τεχνικό για τον ενισχυτή μου δοκίμασα με την ευκαιρία μερικές προενισχυτικες που είχε εκεί. Εντυπωσιαστηκα με το ποσό αλλάζει ο ήχος. Ε και μπήκα στο τριπακι να δοκιμάσω και με την ησυχία μου διάφορες λάμπες, ίσως να ηχογραφήσω κιολας γιατί δεν θυμάμαι με ασφάλεια τι μου άρεσε από τους συνδυασμούς που άκουσα. Απλα θέλω από όποιον έχει διάθεση 2 διευκρινίσεις γιατι παίζει να παραγγείλω 2, 3 φτηνά σετ και θα ήθελα να χω ένα σημείο αναφοράς. Έχω δει και τα τεστ που έχουν γίνει από συνφορουμιτες. 

 

1) ποιες οι διαφορές μεταξύ short plate και longplate. Έχει να κάνει μόνο με τον μικροφωνισμο η επηρεάζει και ηχητικά; συστήνεται κάποια από τις 2 πχ για το πρώτο στάδιο;; οι Stock ήταν shortplate

2) μπορούμε να κάνουμε μίξη η πρέπει να είναι ίδιες( μάρκα, κατασκευή) ;; πχ έχει νόημα να βάλουμε 1 low gain για καθαρότερο ήχο και headroom? Πάντα μιλάω για 2* 12αχ7. Δοκίμασα και μια να είναι 12ay7 αλλά κάπως ψόφησε ο ήχος. 

Διευκρινίζω ότι με ενδιαφέρει κυρίως το καθαρό είτε μόνο του, είτε ως πλατφόρμα για πετάλια. 

 

Ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι μόνο οι short plate και longplate. Υπάρχουν και οι frame grid (πχ JJ ECC83S - https://www.thomann.de/gb/jj_nn003_roehre_ecc83s.htm) αλλά και οι box plate (πχ Mullard CV4004 - https://tubedepot.com/products/mullard-cv4004-12ax7) αλλα μόνο σε NOS. Είναι και κάτι ακόμα τύποι αλλα δεν είναι πολύ διαδεδομένοι.

 

Τις έχω δοκιμάσει όλες.... Περισσότερο μου άρεσαν οι box plate, μετα οι long plate. Δεν κάνουν θόρυβο και δεν χάνουν σε χρώμα. Οι short plate έχουν θόρυβο εκτός αν είναι με 3 mica, και οι frame grid χάνουν σε χρώμα (είναι καλές για high gain ή για audio)

Επεξεργασμένο από mkm
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν υπάρχουν τόσα λεφτα(για νος). Έτσι κι αλλιώς δοκιμές θέλω να κάνω. 

9 λεπτά πριν, mkm είπε

Οι short plate έχουν θόρυβο

Γενικά δλδ οι long plate είναι πιο αθόρυβες;;; 

10 λεπτά πριν, mkm είπε

Mullard CV4004

Όπου υπάρχει το cv4004 σημαίνει Box plate? Γιατί το βλέπω και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει και σε μη NOS λάμπες πχ της genalex russian (κι αυτές πανάκριβες βέβαια). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα αυτη η προσέγγιση ειναι πολυ γενική. Υπάρχουν καλές και κακές σε κάθε τύπο. 
 

Το cv4004 ειναι μια ακομα ονομασία για ecc83/12AX7 κλπ. Δες το link για τις cv4004 box plate και θα δεις το χαρακτηριστικό τους.

 

Γενικά μιλώντας οι short plate (συνηθως) βγάζουν λιγο θόρυβο, και οι long plate (συνηθως) βγάζουν λιγότερο. 
 

Ειναι περισσότερο θεμα πως έκατσε η κατασκευή εργοστάσιο/τύπος/κλπ, παρα θεμα χαρακτηριστικών. Πχ εχω κατι απλές ecc83 short plate κατασκευής Mullard και ειναι πολυ καλες, καλύτερες απο κατι Siemens SQ triple mica 

Επεξεργασμένο από mkm
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, mkm είπε

Βασικα αυτη η προσέγγιση ειναι πολυ γενική. Υπάρχουν καλές και κακές σε κάθε τύπο. 
 

Δεν αναφέρθηκα σε καλές και κακές. Σαφώς σε κάθε τύπο θα υπάρχουν αντίστοιχες ποιότητες. Περισσότερο για τους τύπους ψάχνω. Πχ οι cv4004 που μου έγραψες απ ότι πρόλαβα να  διαβάσω προτείνονται σε hi gain amps. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω άποψη για high gain με αυτές. Εγώ τις έχω σε καθαρό ενισχυτή (με 6L6). Αυτό που μου αρέσει στις box plate είναι οτι δίνουν στον ήχο περισσοτερο χρώμα και αρμονικές. Αντίθετα (στον ίδιο ενισχυτή), με τις frame grid (και μάλιστα με telefunken που θεωρούνται κορυφαίες) ο ήχος μου φάνηκε transparent και "άδειος".

Επεξεργασμένο από mkm
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου