Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μακαρονάδα τσουχτη Μανιατικη.

Τύφλα να έχει η καρμποναρα

 

IMG_20220920_185244.thumb.jpg.3a61495e3215910cab4f1619480899b7.jpg

 

 

 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, Yannis Methenitis είπε

Πωπω κύριε Νίκο μου!😋

Και το μακαρόνι στέκεται όπως μου αρέσει. Θεικό.

 Πως να μη σταθεί αφού έχει τσιγαριστει σε 100 γραμ. βούτυρο πρόβειο ,100 γραμ.βουτυρο φρέσκο αγελαδινό και 100 γραμ. Καλαματιανο ελαιόλαδο ....στα οποία μέσα έχει πρώτα καβουρΝτιστει μισό κιλό μυτΖηθρα ...

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω εμπνεΦσις

 

Σουτζουκάκια σμυρνεικα σπεσιαλιτέ...με πουρέ για να φτουράει η σάλτσα 

20220921_174742.thumb.jpg.46c4c9f41bd01e6df7c370054291b559.jpg

 

4 ώρες πριν, Χάρης Ο είπε

Καλα καταλαβα οτι έρρεε καργα ....λαδι.

Συγγνωμη αλλα....

 

Τα λάδια, εφόσον δεν είναι σπορέλαια,και τα βούτυρα μη τα φοβάσαι...οι ζάχαρες και τα λευκά αλευρια  σκοτώνουν ....

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, Superfunk είπε

 Πως να μη σταθεί αφού έχει τσιγαριστει σε 100 γραμ. βούτυρο πρόβειο ,100 γραμ.βουτυρο φρέσκο αγελαδινό και 100 γραμ. Καλαματιανο ελαιόλαδο ....στα οποία μέσα έχει πρώτα καβουρΝτιστει μισό κιλό μυτΖηθρα ...

 

Διάολε δώσε όλη τη συνταγή.
Αν ήμουν έγκυος θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα :classic_biggrin:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, gmoukou είπε

 

Διάολε δώσε όλη τη συνταγή.
Αν ήμουν έγκυος θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα :classic_biggrin:

 

Ε καλά δεν είναι και rocket science...  :)

η ευκολότερη μακαρονάδα είναι  :

 

1. Βράζεις τα μακαρόνια  (εγώ χρησιμοποιώ σπαγγέτι ολικής, τυπικά γίνεται με χοντρό μακαρονι ) το φαγητό είναι πολύ χορταστικό οπότε υπολόγισε μισό πακέτο για 2 ατομα

 

2.Ετοιμαζεις για αμεση χρηση μπολικη τριμμένη μυτζηθρα ,ελαιόλαδο και φρεσκο βούτυρο (γινεται και χωρίς βούτυρο φυσικά)

 

3.Μολις βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνεις και τα αφήνεις στο τρυπητο.

 

4.Βαζεις πάλι στη φωτιά την κατσαρόλα που τα έβρασες με μπόλικο λάδι και το βούτυρο και μόλις λειώσει το βούτυρο ρίχνεις μέσα τη μυτζηθρα και ανακατεύεις καλά με προσοχή μη κολλήσει και καεί, μόλις πάρει χρώμα η μυτζηθρα ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά αφού ρίξεις άφθονο μαύρο πιπέρι. 

Όσο πιο πολύ μαυρίζει η μυτζηθρα τόσο πιο νόστιμο αλλά και βαρύ γίνεται το φαγητό... (υπάρχει και...gay εκδοχή όπου πασπαλίζουμε τα βρασμένα μακαρόνια με μυτζηθρα και τα περιχΑμΕ με το λιωμένο λάδι και βούτυρο χωρίς να κάψουμε τη μυτζηθρα αλλά δεν λέει όσο η ορίτζιναλ)

 

 

5.Εχεις εν τω μεταξύ τηγανισει και αυγά ματιά, με runny κροκο .

 

6.Σερβιρεις τα μακαρόνια και σε κάθε πιάτο βαΝεις και από 1 ή 2 αυγά από πάνω. 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2
  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες




×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου