Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Τόσο καιρό τραγουδούσα μπαλάντες, και διαβάζοντας μερικά tutorials είχα φτάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο στην επεξεργασία της φωνής. Δοκιμάζοντας κάποια λαικά τραγούδια, έχοντας κάνει επεξεργασία με τα ίδια plugins οπως στις μπαλαντες, δεν εμεινα ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα. Και ρωταω: Τι plugins πρεπει να χρησιμοποιησω και με ποιες ρυθμισεις ωστε να βγει ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα:

 

Υ.Γ. Στις μπαλαντες χρησιμοποιω (Compressor, Riverb, EQ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Τα ίδια χρησιμοποίησε, αλλά με διαφορετικές ρυθμισεις, κυριως στο eq.

Αν μπορουσες ενδεικτικα να αναφερεις καποιες ρυθμισεις για λαικα θα με βοηθουσες. Ας πουμε τωρα προσπαθω να φτιαξω το μην αργεις του βερτη.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Πολύ μπακάλικα, κόψε μεσαία ή υψηλομεσαία, συνήθως στην περιοχή γύρω απ' τα 2k για πιο hi-fi αποτέλεσμα που ταιριάζει καλύτερα σε μπαλάντες και πιο άδειες μίξεις ή δώσε στη συγκεκριμένη περιοχή για πιο "τηλεφωνικό" ήχο που κόβει σε μια πιο busy μίξη. Δεν ισχύει μόνο για λαϊκά αλλά γενικά. 

 

Μετά έχει να κάνει και με το μικρόφωνο που χρησιμοποιείς, το compression και το reverb. Όλα αυτά είναι παράγοντες που θα τη βοηθήσουν να κάτσει καλύτερα στη μίξη. Επίσης υπάρχουν κι εργαλεία τα οποία όμως είναι πιο προχωρημένα όπως το Izotope vocal τα οποία διευκολύνουν την όλη διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου