Προς το περιεχόμενο

Engl 570 preamp => Engl fireball, προβλημα με τάση ρευματος, γείωση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε παιδιά

το σήμα πάει ως έξης, κιθάρα>> od>> preamp>> effects loop fireball>> torpedo captor>> scarlett solo κάρτα. Ενώ έπαιζε σχετικά κανονικά, άρχισε να κόβεται ο ήχος να μην αποκρίνεται κλπ. Λάμπες θα θέλει λέω κάνω τράμπα με παλιές και τπτ. Οπότε πήρα καινούργιες και οι τελικές είναι δεν είναι δύο μήνες πάνω. Μόνο που είναι On έχει πολύ hum και κάνει και κάποια τσικ τσακ ας πούμε, με πολύ gain σφυράει και γενικότερα ακούγεται χάλια, μιλάμε για ενισχυτή "κρύσταλλο". Άλλαξα και τα καλώδια μπας και, αλλά τίποτα.

Το ρεύμα του σπιτιού είναι άθλιο, οπότε άρχισα να δοκιμάζω διάφορες πρίζες για να καταλήξω κάπου, στη μία είναι σα να κόβεται το σήμα όταν παίζω και πήγε να μου κάψει τις τελικές, αν δεν κάηκαν ήδη, καίγανε πάρα πολύ όταν τις τσέκαρα και είχε ανάψει λαμπάκι για τη μία το οποίο μετά έσβησε και την άλλη μέρα άναψε το άλλο.

Στην άλλη δουλεύει καλύτερα με πολύ hum όμως και σφύριγμα με hi gain.

Σκέφτομαι για furman, θα προσφέρει λύση?

Μπορεί να φταίει κάτι άλλο?

Όταν παίζω απευθείας με plug in πάλι έχω πρόβλημα απόκρισης στις δυναμικές, σαν να μην πιάνει το σήμα όταν "χαϊδεύω". Και πολύ hum.

Σχετικά με το ρεύμα, μιλάμε για κατάσταση που δεν ανάβει το φως του ταβανιού, πολλές συσκευές κάνουν βζζζζ και το δίπλα δωμάτιο όταν βρέχει μπάζει νερά από το ταβάνι σε αρκετή ποσότητα, όχι σταγόνες.

Έχω απογοητευτεί λίγο να πω την αλήθεια και έχω δώσει γύρω στα 500ευ ήδη σε λάμπες, αντικατάσταση thd hotplate με captor, καλώδια κλπ, από λεφτά που ΔΕΝ έχω δυστυχώς, για να κάνω το παραπάνω setup να δουλέψει.

Τι θα μου προτείνατε?

Thx

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας ξεκινήσω τις ιδέες...1. το σφύριγμα που λες είναι είτε σε λάμπα προενίσχυσης, δεν κατάλαβα αν δοκίμασες νέες προενίσχυσης ή μόνο τελικές. Σε αυτό παίζει ρόλο και η λυχνία του pi, ειδικά αν στέλνεις πολύ σήμα από το preamp:
  το preamp που χρησιμοποιείς σε τι level είναι; γιατί συχνά τα preamp παίζουν σε line level (+4dbu) του ενισχυτή μήπως είναι instrument (-10); 
  Δευτερευόντως το σφύριγμα ενώ ανεβάζεις gain έχει να κάνει με ground loops, πιθανόν από το captor προς την κάρτα αν βάζεις xlr. Έχει κουμπάκι ground lift το captor να το πατήσεις αν φέυγει. 
Έχω ακούσει για παλίες καλωδιώσεις να κάνουν παράσιτα αλλά να δίνει τόσο μεγαλύτερη τάση, ηλεκτρολόγος δεν είμαι αλλα δεν το έχω ξανακούσει να στέλνει εξτρα τάση. Βέβαια όπως περιγράφεις το σπίτι με νερά να στάζουν και θέμα γείωσης και θόρυβοι παντού, μάλλον ένας ηλεκτρολόγος πρέπει να μπει εκεί πριν παρεις καμμια΄φωτιά. Αν υποθέσουμε πως αυτό δεν ισχύει ,  οι λάμπες πάντα καίνε, τώρα αν είναι σε τέτοιο υπερβολικο βαθμό, 

πιθανα είναι είτε φύσιολογικά, είτε το bias είναι πολύ ψηλά για αυτές τις λάμπες, είτε η λυχνία του pi έχει χαιρετήσει.
Σε άλλο σπίτι είναι οκ δλδ ο ενισχυτής;

Επεξεργασμένο από Paris K
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, Paris K είπε

δεν κατάλαβα αν δοκίμασες νέες προενίσχυσης ή μόνο τελικές

αφού σταμάτησε να βγάζει καν ήχο πήρα καινούργιες προενίσχυσης. Οι τελικές είναι δύο μηνών. Οι προενίσχυσης του κεφαλιού 2/4 είναι καινούργιες. Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο αυτές αφού το σήμα πάει στη λούπα.

 

23 ώρες πριν, Paris K είπε

η λυχνία του pi

αυτή είναι η τελευταία του preamp ή του κεφαλιού?

 

23 ώρες πριν, Paris K είπε

το preamp που χρησιμοποιείς σε τι level είναι

έχει από πίσω switch -20/0, το έχω στο -20

23 ώρες πριν, Paris K είπε

το bias είναι πολύ ψηλά για αυτές τις λάμπες

δεν έχω πειράξει ποτέ το bias, νομίζω πως είναι fixed και δεν αλλάζει, θα το τσεκάρω πάντως.

 

23 ώρες πριν, Paris K είπε

πιθανόν από το captor προς την κάρτα αν βάζεις xlr

από captor >> κάρτα, line out, trs λέει αλλά βάζω κανονικό γιατί δεν έχω, δεν πρέπει να φταίει αυτό όμως γιατί μια χαρά δούλευε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν χρησιμοποιείς το line out δεν θα υπάρχει εκεί θέμα, μονο αν χρησιμοποιούσες το xlr

Aπό οσο είδα ο fireball ρυθμιζόμενο bias έχει. Ακόμα και αν τo bias είναι σταθερό, οι λυχνίες που έβαλες όμως δε σημαίνει πως είναι σε αυτά τα specs ,εκτός αν μετρήθηκαν πριν. Ασχετα αν είναι 2 μηνών, πάλι μπορει οι τελικές να είναι . Μπορει ελλατωματικές, μπορει το υψηλό για τις λυχνίες bias, μπορεί φυσικά κάτι άλλο στο κύκλωμα να είναι λάθος. Αν ο ενισχυτής σταμάτησε κάποια στιγμή να δουλεύει, έχει και ασφάλεια (fuse) που καίγεται και αλλάζει και αυτή μαζι με τις λυχνίες

Η λυχνία pi (phase inverter) είναι η τελευταία προενισχύτρια, αμέσως πριν τις τελικές. Αν το βάζεις στο return αυτή βλέπει πρώτα, οπότε ιδιαίτερα αυτή παίζει ρόλο. Αν δεν χρησιμοποίησες το input του ενισχυτή καθόλου, βάλε τη v1 λυχνία εκεί (στη v6 νομίζω στον δικό σου ενισχυτή).

Ασχετα αν είναι 2 μηνών, πάλι μπορει οι τελικές να είναι . Μπορει ελλατωματικές, μπορει το υψηλό για τις λυχνίες bias, μπορεί φυσικά κάτι άλλο στο κύκλωμα να είναι λάθος. Αν ο ενισχυτής σταμάτησε κάποια στιγμή να δουλεύει, έχει και ασφάλεια (fuse) που καίγεται και αλλάζει και αυτή μαζι με τις λυχνίες. 

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, μια γενική σούμα κάνω πιθανοτήτων.

 

Μια τελευταία ερώτηση, το captor έχει τοποθετηθεί σωστά; με καλώδιο καμπίνας κ όχι σαν της κιθάρας, με τα σωστά ohm στη σωστή υποδοχή, έτσι; Εννοώ όχι πχ το captor 4 σε speaker out 16 του ενισχυτη

 

 

 

Επεξεργασμένο από Paris K
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Paris K είπε

Η λυχνία pi (phase inverter) είναι η τελευταία προενισχύτρια

Ok άρα δεν είναι η τελευταία λάμπα του preamp e570, είναι η τελευταία του preamp του fireball.

 

Μόλις το άναψα και μου έκαψε τη ν2 τελική, μου έχει ανάψει λαμπάκι και είδα μέσα της κάτι σαν μπλε φως😁 Ήθελα να κάνω δοκιμή το switch με τα db στο 0.

Μάλλον κατάλαβα τι φταίει, στέλνω πολύ σήμα/ρεύμα από το 570 στις τελικές γιατί είχα το master στο τέρμα. Το master του fireball πριν τη μέση και το captor λίγο μετά τη μέση. Πιθανόν να πρέπει να παίζει το master του 570 όσο πιο χαμηλά γίνεται.

1 ώρα πριν, Paris K είπε

σταμάτησε κάποια στιγμή να δουλεύει

τελείως δε σταμάτησε ποτέ.

1 ώρα πριν, Paris K είπε

το captor έχει τοποθετηθεί σωστά; με καλώδιο καμπίνας

Ναι φίλε μου, καλώδιο καμπίνας και 8ohm στη σωστή υποδοχή.

 

Αν δε φταίει ελαττωματική τελική, φταίει μάλλον αυτό που γράφω από πάνω.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά btw

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου