Προς το περιεχόμενο

Πετάλι από Αυστραλία


geka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Δεν εχω παρει ποτε απο εξωτερικό πετάλι εκτος απο τομαν. Απ ' ότι καταλαβαίνω τα μεταφορικά δεν τα ξέρεις από πριν. Ξέρει κανένας εμπερικά αν πάρω από Αυστραλία συν πόσα να υπολογίζω?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα μεταφορικά συνήθως υπολογίζονται όταν κάνεις check out και βάζεις τον ταχυδρομικό σου κώδικα. Εξαρταται βέβαια και αν θα ειναι απλό ταχυδρομείο ή κάποια κουριερ υπηρεσία. Επομένως θα έχεις μια εικόνα. Απλά πρέπει να συνυπολογίσεις και τον εκτελωνισμό.

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς γιατι ξέρω ότι στο τελωνειο ο δασμός υπολογίζεται επι της αξίας που δηλώνεται στο παραστατικο συν ενα ποσοστό επι του κόστους των μεταφορικών. Στη συνέχεια το ποσό που προκυπτει πολλαπλασιάζεται με ένα συντελεστη που υπάρχει στον κώδικα εναρμονισμενου συστηματος. Ο μονος τρόπος να γλιτώσει κανεις όλα τα παραπανω ειναι η αξια του προιόντος μαζι με τα μεταφορικα να ειναι κατω απο 20ευρω περιπου.

 

Θα βοηθούσε να ρωτήσεις εναν εκτελωνιστή. Εκτός αν γράψει και κάποιος που ειχε παρομοια εμπειρία πρόσφατα. Εγώ είχα αλλά για αξία ανω των 1000 ευρώ που ο συντελεστής αλλάζει πολυ.

 

 

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 1

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, shelter είπε

Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς γιατι ξέρω ότι στο τελωνειο ο δασμός υπολογίζεται επι της αξίας που δηλώνεται στο παραστατικο συν ενα ποσοστό επι του κόστους των μεταφορικών. Στη συνέχεια το ποσό που προκυπτει πολλαπλασιάζεται με ένα συντελεστη που υπάρχει στον κώδικα εναρμονισμενου συστηματος.

 

Υπολογίζεται επί της συνολικής αξίας του αντικειμένου συν το μεταφορικό κόστος (δηλαδή υπολογίζεται στα 220 + μτφ).

Βάλε και ΦΠΑ 24%, και το κόστος εκτελωνισμού.

 

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oπως ειπε ο φιουζιος - παιρνεις την τελικη τιμη ΜΕ τα μεταφορικα μεσα, και σε αυτη προσθετεις
α) ΦΠΑ

β) τελωνειακους δασμους αν υπαρχουν (θα υπαρχουν, αλλα τι ποσοστο ειναι θα πρεπει να το ψαξεις καθως διαφερουν μεταξυ χωρων και ειδων)
γ) εξοδα εκτελωνισμου

 

Το τελευταιο ειδικα να το προσεχεις - αυτο θα στο χρεωσει η ταχυδρομικη/courier που θα σου φερει το αντικειμενο και μπορει να ειναι απο μια φλατ χρεωση μεχρι ενα βαρβατο ποσοστο επι συνολικης αξιας (με ΦΠΑ και ολα μεσα). Εξαρταται απο το πως θα στο στειλει ο Αυστραλος, επειδη το δικο του ταχυδρομειο/courier θα το κανει πασα στην αντιστοιχη συνεργαζομενη υπηρεσια. Φανταζομαι οτι αν στο στειλει με τα Αυστραλιανα ταχυδρομεια εδω θα καταληξει στον ΕΛΤΑ, που μαλλον (ΜΑΛΛΟΝ) ειναι η πιο οικονομικη λυση απο πλευρας εκτελωνισμου. Αλλα ποσο και τι ακριβως δε ξερω να σου πω, θα πρεπει να το ψαξεις. Να υπολογιζεις συνολικο φεσι μινιμουμ 30% πανω στην τιμη+μεταφορικα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To χθεσινό μου κΟστουμακι, πάνω από 100 ευρώ υπολόγισε και ένα 3% δασμούς 

 

17015229888991334922763216257875.thumb.jpg.4b6a5677853399608c8b730e13d5e08c.jpg

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου