Προς το περιεχόμενο

Πώς φτιάχνω αυτόν τον ήχο;


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους τους φίλους πληκτράδες/συνθάδες. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει με το πώς να φτιάξω τον ήχο στο βίντεο που παραθέτω; Αρχίζει στο 3:01. Ο ήχος που εννοώ είναι το ψηφιακό/8-bit/lo-fi πράγμα (δεν ξέρω και πώς να το πω κιόλας), όχι το pad και το arp που παίζουν από πίσω.

 

Έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα, όπως απλές κυματομορφές (sine/square/saw) με bit reduction & downsampling, έχω δοκιμάσει synths τύπου C64/SID, αλλά χωρίς επιτυχία. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πώς να το προσεγγίσω; Αν βοηθάει, γνωρίζω ότι ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί δύο synths κυρίως σε αυτό το άλμπουμ, το Ensoniq ESQ-1 και το Roland System-8. Τα έχω και τα δύο σε software.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα παίζει κάτι σε χαμηλά bit και ανάλυση,ακούγεται σαν παλιό 80's arcade παιχνίδι . Δεν ξερω για plugins , στο reason υπάρχει το scream 4 distorion unit του οποίου το "digital mode" είναι για τέτοια χρήση,"προσομοίωσης" τέτοιου αποτελέσματος. Εκεί παραμετροποιούνται τα bits και resolution, πιστεύω με αυτό θα πετυχαινες το σκοπό σου. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε plugin . Δεν νομίζω να έχει τόσο σημασία τι synth χρησιμοποιήθηκε όσο η αρχική κυματομορφή, για να το πετύχεις χρειάζεται αρκετό πειραματισμό. 

Σημείωσε πως δεν είναι μόνο η χροιά του ήχου , αλλά και το τι και πώς παίζεται ωστε να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα, να γνωρίζεις και τις νότες δηλαδη. Καλή επιτυχία! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα μου θυμίζει από τα glitch τα παλιά soft synths από την Αmiga τύπου  Deluxe sound και octamed που έχουν έτοιμους ήχους τέτοιους και με λίγο πειραγμα του frequency κάνουν και αυτό το glitch.

 

 Αλλά και με μια square κυματομορφή να παίξεις με τα frequency lfo και το speed θα βγάλεις κάτι ανάλογο ή ένα chiptune plugin όπως αναφέρθηκε ακόμα καλύτερα.

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου