Προς το περιεχόμενο

Μικρόφωνο για μπότα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας.Μηπως μπορεί κανενας να μου πει τι μικρόφωνο να χρεισιμοποιήσω για την μπότα.Σκέφτομαι για shure.Το shure 52A έχει καμμία διαφορά απο το shure 52;Και κάτι ακόμα.Έχω μια drums pearl και δεν μπορώ να βγάλω δυνατή μπότα.Είναι πολύ αδύναμη και δεν βγάζει το μπάσο που θα έπρεπε στα ξερά.Ακούγετε σαν να βαρας ένα τομ.Χρησιμοποιώ remo μεμβράνη λαδιού.Τι να κάνω;Να την σφήξω πολύ ή να την χαλαρώσω;HELP!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε prophecyman ενα απο τα πιο κλασικα και πολυχρησιμοποιημενα/εγγυημενα μικροφωνα για μποτα ειναι το AKG D112

το λεγομενο "αυγό",χωρις όμως αυτο να σημαίνει τίποτα,και ασφαλώς

χωρίς να επιβαιβαιώνει κανένα κανόνα.

Συνήθως σε τέτοιες περιστάσεις,χρησιμοποιούνται μικρόφωνα που "αντέχουν" πολλά db,και ασφαλώς έχουν καλύτερη απόκριση στις χαμηλές συχνότητες.

Ο πειραματισμός και τα αυτιά σου θα αποφασίσουν και θα κρίνουν τελικά το τί είναι καλό για σένα,και τί όχι :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ απόλυτα με τον stathis.

Επιπλέον ανάλογα με το στυλ που γράφεις υπάρχουν και οι ανάλογες λύσεις. Αν δεν έχεις ηχογραφήσει συχνά μπότα τότε είναι φυσικό σου φαίνεται χάλια αυτό που ακούς. Πάντως αν θέλεις μια εμπορική μπότα σαν και αυτή που ακούς στις περισσοτερες παραγωγές ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα έχεις σίγουρο αποτέλεσμα.

 

1. Χαλαρώνεις το δέρμα που βρίσκεται από την μεριά του ντράμερ έτσι ώστε τα κλειδιά να έχουν μόλις αρχίσουν να λειτουργούν. Το ίδιο και για το άλλο δέρμα το οποίο καλό είναι να έχει τρύπα για να μπαίνει το μικρόφωνο. Μην νοιάζεσαι σε αυτή την φάση για τον τύπο του δέρματος.

 

2. Τοποθετείς το μικρόφωνο στην μέση περίπου της διαδρομής μεταξύ των δυο δερμάτων και να κοιτάει τον κόπανο.

 

3. Μόλις ηχογραφήσεις την μπότα και αφού σιγουρευτείς ότι ο ντράμερ την χτυπάει αρκετά δυνατά και φυσικά την έχεις μαφλάρει με μια διπλωμένη πετσέτα μπάνιου που ακουμπάει και στα δυο δέρματα, αρχίζεις να πειράζεις το eq.

 

4. Κόβεις μεταξύ 200 και 500 και δυναμώνεις 5Κ και 10Κ.

 

Αυτά θα έλεγα σε κάποιον για να αρχίσει να ασχολείται από κει και πέρα θα σου φύγει το άγχος και θα μπορέσεις να ψαχτείς περισσότερο. Υπάρχει τεράστιο πεδίο γνώσης για το αντικείμενο αλλά αν δεν μπορείς να βγάλεις έτσι αποδεκτό ήχο μην προχωρήσεις πιο κάτω.

 

Τώρα αν θέλεις ένα μικρόφωνο για να γλιτώσεις από το eq πάρε το D6 της AUDIX.

RE20, 421 και D12 συμπληρώνουν τον κατάλογο των πιο δημοφιλών μικροφώνων για την περίπτωση.

 

Δεν σου έχω πει τίποτα ακόμα για τις χροιές των μικροφώνων για κομπρέσσορες, για εξωτερικά πυκνωτικά μικρόφωνα και φυσικά για το πως θα πρέπει να μιξάρωνται αυτά με τα overhead αλλα΄δες τι μπορείς να κάνεις με τις μπακάλικες συμβουλές μου και μετά βλέπουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ότι αφορά τον ήχο της μπότας χωρίς το μικρόφωνο έχει να κάνει με τον προσωπικό σου ήχο.Για να σου βγάζει ήζο σαν tom θα έχεισ παρακουρδίσει τα δέρματα.Συνήθως βάζουν μεσα μια κουβέρτα μία μεγαλη πετσέτα ή κάτι άλλο σαν και αυτά.Αλλά αυτο δεν είναι και παντού.Από κει και πέρα το θέμα του κουρδίσματος είναι άλλο θέμα με το οποίο θα πρέπει να πειραματιστείς.ΑΚολούθησε τις οδηγίες των απο πάνω μου και νομίζω θα κάνεις απλές αλλά σημαντικές αλλαγές!

Πρίν όμως κάτσεις να ψαχτείς για χροιές compressors και άλλα τέτοια φρόντισε την ακουστική του χώρου.Στα τύμπανα θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο!

Αν το φροντίσεις και αυτό τίοτε για ένα πραγματικά καλο αποτέλεσμα θα πρέπει να ακούσεις τον φίλο PJ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να παρεις ενα τριγκερ της ΤDrums η της Roland και ενα σχετικα καλο εγκεφαλο και θα εχεις σουπερ μποτα οπου και αν πας οσο κουφος να ναι ο ηχολιπτης οσο χαλια να ναι η ακουστικη του venue οσο οσο οσο κλπ κλπ κλπ...

 

Μη βαρατε απλα μια αντιπροταση κανω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¶ν θές να σου έρθει φτηνά και έχεις καλό υπολογιστή τότε μπορεις αντί του εγκεφάλου να χρησιμοποιήσεις το TMC-6 της Roland.

Αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ κι εγώ με stathis & pj. Επίσης φροντίζουμε να μην έρχονται σε επαφή το καλώδιο του μικροφώνου με το δέρμα, γιατί κόβει αρμονικές και στακάρει τη μπότα.

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου