Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση λαμπάτου ενισχυτή (κεφαλή) 5-20 watt


Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι το θες το attenuation εφόσον θες ο ενισχυτής να έχει καθαρά.

 

Συνήθως το attenuator το έχουμε για να ''πουσάρουμε'' τον ενισχυτή πιο εύκολα, δηλαδή το εντελώς αντίθετο από το headroom που γράφεις ότι επιθυμείς.

 

Ο Bassbreaker 45 που τον είχα είχε και headroom, και attenuator (από τα 45 στο 1 watt, αν ήθελες να πετύχεις break up ήχους που στα 45 watt αποκλείεται να πετύχεις αν δεν κουφαθείς γιατί όπως προείπα είχε άπειρο headroom) και έπαιρνε και πετάλια πολύ καλά.

 

Δες επίσης κάτι σε Bugera V22 - V55 που βγαίνει και σε κεφαλές. Ο 22άρης πάντως και λάιβ μου έβγαζε μια χαρά και διατηρούσε το headroom στο καθαρό κανάλι του, παρά τα 22 watt του και τις el84 (o ''μεγάλος'' έχει 6L6)... δεν έχει attenuator αλλά έχει pentode-triode για να πέφτει στα μισά βαττ... αν και δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Πάντως αυτοί οι δυο ενισχυτές που ανέφερα για βάση για πετάλια ήταν σούπερ 

 

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Γι' αυτόν εδώ τι έχετε να πείτε?

 

https://www.thomann.de/gr/engl_e633_fireball_25.htm

Επεξεργασμένο από Σπινθηροβόλος γάιδαρος
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, Σπινθηροβόλος γάιδαρος είπε

Γι' αυτόν εδώ τι έχετε να πείτε?

 

https://www.thomann.de/gr/engl_e633_fireball_25.htm

 

Εχω τον 60αρη fireball τον παλιό αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτόν τον καινούργιο τον μικρό. 

 

Απλά αυτοί οι ενισχυτές είναι one trick pony, εξαιρετικοί για μέταλ αλλά με καθαρά που είναι κάπως πιο sterile τα οποία βέβαια ταιριάζουν σε μέταλ καταστάσεις που θες πιο ουδέτερα καθαρά (σκέψου καθαρά τύπου iced earth, αν βάλεις στην λουπα μπόλικο chorus και delay)....σαν πλατφόρμα πεταλιών δεν ξέρω τι λέει... Δεν έχω βάλει ποτέ πετάλια μπροστά (πέρα από booster), μιας και ο ενισχυτής έχει ήδη distortion να φάν και οι κότες 

  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Imho οι el84 τελικές δεν έχουν αρκετό headroom... Καλύτερα να επιλέξεις έναν ενισχυτή με μεγαλύτερες λάμπες, όπως ο οικονομικός Marshall DSL20hr (el34) η ο Engl Fireball 25 που προτάθηκε παραπάνω με τις 6L6. Τώρα βέβαια headroom και καλός ήχος χαμηλά σε "σπιτικές" εντάσεις δεν συμβαδίζουν, όμως οι παραπάνω ενισχυτές έχουν καλό ενσωματωμένο attenuator και φυσικά "γκάζια" που περισσεύουν, ενώ το καθαρό του dsl μου αρέσει περισσότερο, αλλά αυτά είναι υποκειμενικά γούστα...

 

https://www.thomann.de/gr/marshall_dsl20hr.htm

 

Αν θέλεις φυσικά ατελείωτο headroom, πας σε 100w heads που έχουν τους μεγάλους μετασχηματιστές εξόδου κτλ και δεν θα αλλοιώσουν το σήμα του preamp, είτε μιλάμε για καθαρά η για high gain, ομως δύσκολα θα παίξουν σε χαμηλές εντάσεις...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.thomann.de/gr/marshall_studio_jtm_st20h_head.htm

 

Με αυτόν πέρυσι είχε γίνει φασαρία στο ίντερνετ αλλά δεν τον έχω ακούσει από κοντά, υπάρχει και στις αγγελίες μαζί με καμπίνα σε καλή τιμή 

 

https://smart.noiz.gr/details.php?id=571381

 

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
12 ώρες πριν, Maple είπε

Ψάχνομαι να αγοράσω μια κεφαλή (λάμπα) όπως λέει και ο τίτλος.

 

Θέλω κάτι που να προσφέρει attenuation για το σπίτι αλλά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και live και απαραιτήτος να έχει headroom.

 

Έχετε να μου προτείνετε κάποια κεφαλή που να τικάρει τα παραπάνω και να έχει έμφαση στα χαμηλο-μεσαία?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!


Χαμηλομεσαία = καμπίνα. 

 

Προτείνω μια oversized closed back 2x12 είτε με Mesa Celestion V30s 2x12, είτε με Fryette P50, είτε, αν σε ενδιαφέρει και ο καλός καθαρός, με Celestion H30 Αnniversary. 

Οι Orange open back καμπίνες έχουν τα περισσότερα μπάσα σε όλα τα μεγέθη, αν πρέπει οπωσδήποτε να πας σε απλή open back.

Αν θες τα μπάσα αλλά δεν το χεις με τις μεγάλες καμπίνες, υπάρχουν και οι ported. 

 

Ενισχυτές με attenuation υπάρχουν λίγοι, και από τη στιγμή που θα τον χρησιμοποιήσεις ως pedal platform δε νομίζω ότι θα σου είναι απαραίτητοι. Επίσης οι ενισχυτές που κάνουν σωστό attenuation (reactive) είναι και πανάκριβοι, οπότε αν θες attenuation καλύτερα να πάρεις όποιον ενισχυτή θες και να προσθέσεις μετά όποιο attenuator θέλεις.

Από ενισχυτές οι Orange όντως φημίζονται για τα χαμηλομεσαία τους αλλά εγώ δεν τους θεωρώ φοβερό pedal platform γιατί δεν είναι τόσο ουδέτεροι όσο ένας Fender ή όσο ένας Vox στο non-top boost κανάλι. Ακούγονται πάντα σαν Orange. 

 

11 ώρες πριν, Maple είπε

Αυτός μου φαίνεται ο πιο προσβάσιμος και υποσχόμενος για τον ήχο που θέλω. 

https://www.thomann.de/gr/orange_rocker_15_terror.htm?reload=1

 

Επίσης αυτός που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολύ ειναι o EHX MIG 50 εάν ξεφύγουμε στα βατ.

 

Έχει attenuation?

 

Οι δικάναλοι Orange δε μου αρέσουν. Το καθαρό κανάλι είναι πολύ καθαρό και αδιάφορο και το βρώμικο πολύ βρώμικο. Ξεφεύγουν από τη λογική "ούτε καθαρό, ούτε βρώμικο, άπειρο headroom, fuzz pedal's best friend" των κλασσικών Orange.

 

Πολύ περρισσότερο προτιμώ τους μονοκάναλους Tiny Terror με τους οποίους έχω καταφέρει να βγάλω κλασικούς Orange ήχους συγκρίνοντας μάλιστα με 100άρη '70s Orange φίλου ως ενισχυτή αναφοράς.


Aν ο Orange ήταν ο κύριος ήχος μου, μάλλον θα πήγαινα σε Matamp. Αλλάζει όμως το budget...

 

 

 

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου