Προς το περιεχόμενο

Μουσική για 5.1 ηχεία!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελευταία εχω την επιθυμια να φτιαξω μουσική για 5.1 ηχεια.Δυστυχώς όμως είμαι σχετικά νέος στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής και δεν κατάφερα να κάνω πολλά.

Δουλεύω το Nuendo version 1.5 και έχω την E-MU 1212m.Για να ακούω όμως μουσική 5.1 εχω παραλληλα την Soundblaster Live! 5.1.Αυτό που κατάφερα να κάνω είναι έχοντας τελείωσει το κομμάτι να κατευθύνω το κάθε κανάλι στο ηχείο που θέλω να ακουστεί μέσω του MatrixEncoder.Στον Mixer όμως μου δείχνει οτι δουλεύουν μόνο τα δύο μπροστα ηχεία σαν να είχα στερεοφωνικό ήχο.'Επειτα δε ξέρω πως θα'χω σε cd το κομμάτι μιας και φαντάζομαι ότι θα'χει διαφορετική διαδικασια export από τα απλά στερεοφωνικά κομμάτια.Ελικρινά έχω μπερδευτεί και δε ξέρω τι να κάνω.Γι'αυτό οποιαδήποτε πληροφορία-βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε λάθος μέρος άνοιξες το thread σου!

 

Κάποιος Mod να το διορθώσει, μπας και τον βοηθήσουν και κάποιοι που ξέρουν και με αυτό το λάθος παίζει να μην το πάρει χαμπάρι;

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ knight

 

Για να ξεκινήσουμε, εννοείται ότι δεν υπάρχει "μουσική για 5.1", αλλά μόνο μουσική, η οποία μπορεί ενδεχομένως να μιξαριστεί για σύστημα αναπαραγωγής 5.1.

 

Κατόπιν, έχε υπ' όψιν σου ότι για να κάνεις αυτό που θέλεις, χρειάζεσαι μία κάρτα ήχου με 6 διακριτές μονοφωνικές εξόδους (δεν ξέρω αν κάποια από τις δύο κάρτες σου το έχει αυτό - αμφιβάλλω).

 

Δεύτερον, χρειάζεσαι ένα σύστημα ηχείων κατάλληλο για αναπαραγωγή τέτοιου σήματος (δεν μας λες αν έχεις κάτι τέτοιο).

 

Τρίτον, πρέπει να συνδέσεις αντίστοιχο αριθμό virtual εξόδων του Nuendo στα 6 κανάλια της κάρτας ήχου και να στείλεις το σήμα από τις εξόδους στα 6 ηχεία (ένα sub, τέσσερα γωνιακά, ένα κεντρικό).

 

Τέταρτον, όταν έρθει η ώρα να διανέμεις το υλικό σου, αυτό δεν θα γίνει σε CD αλλά μάλλον σε DVD (νομίζω μπορεί να γίνει και σε Αudio DVD αλλά κανείς δεν έχει τέτοιο για να ακούσει τη μουσική σου). Οπότε, το "export" γίνεται σε έξι αυτόνομα διακριτά κανάλια ήχου, τα οποία μετά μετατρέπεις σε audio αρχείο τύπου ac3, το οποίο το "πλέκεις" με βίντεο σήμα προκειμένου να κάνεις DVD Authoring.

 

Σε κάθε ένα από τα παραπάνω βήματα υπάρχουν πολλές κρυφές λεπτομέρειες, αλλά ξεκίνα εσύ και βλέπουμε.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου