Προς το περιεχόμενο

ηχομονωση ωρα 0


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σε ολους

θα ηθελα αποψεις πανω σε καποιους προβληματισμους που εχω για την ηχομωνοση που σχεδιαζω στο προβαδικο που ετοιμαζουμε με κατι φιλους.

 

στο δωματιο θα υπαρχουν τυμπανα ενισχυτες κτλ.και γενικα βαβουροροκ μπαντες οποτε μιλαμε για πολλα ντεσιμπελ.

 

ο χορος ειναι υπογειος απο πανω ψιλοησυχη καφετερια και αλλοι 3 οροφοι σπιτια σε πολυ κεντρικο σημειο με φασαρια.

 

.το δωματιο θα ειναι πλωτο. κλασσικα οι επενδυσεις πετροβαμβακας -διπλη γυψοσανιδα , η τοιχοπιοια τα ιδια *2 ,το ταβανι αναρτημενο με ιζιθερμ αντι πετροβαμβακα (λογω υψους βαρους κτλ) και διπλη γυψοσανιδα και το πατωμα 3 υλικα σε επικαλυψη και απο πανω γαρμπιλομπετο.

 

με προβληματιζουν τα εξης:

 

.στο χωρο υπαρχουν 2 κολωνες τις οποιες εχουμε αφησει εξω απο τα οτια της μονωσης (ακριβως πισω απο την τοιχοποιια που θα φτιαξουμε)

σε αυτες θα κανουμε επενδυση *2 .πρεπει να κανουμε καποια παραπανω μονωση εκει?προτασεις?

 

.σε καποιο σημειο στο ταβανι του δωματιου περνανε κατι λεπτοι σωληνες (στεγανοι) θα επρεπε να τους ενισχυσουμε με παραπανω μονωση?

 

.απο που μπορω να αγορασω value for money ηχομονωτικες πορτες?

 

γενικα θα μας καλυψει η κατασκευη που εχουμε διαλεξει?

μου προτειναν πισσοχαρτο σαν την καλυτερη εναλλακτικη στο μολυβι

ισχυει αυτο? προτασεις για καποιο εξτρα υλικο σε λογικη τιμη?

 

σορρυ για το βομβαρδισμο ερωτησεων αλλα ερχεται η ωρα και με εχουν ζωσει τα φιδια.

 

ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το πάτωμα βάλε στρώσεις λάστιχου και νοβοπαν ή κοντραπλακέ εναλλάξ. Με τον πετροβάμβακα οι υψηλές και μεσαίες θα κοπούν αλλά οι χαμηλές θα διαχέονται από τον σκελετό του κτιρίου μέχρι τον τελευταίο όροφο μέσα από τις δονήσεις του πατώματός σου οπότε φρόντισέ το. Επίσης σε γωνίες βάλε μπασοπαγίδες ,και στους τοίχουσ οπωσδήποτε ρικοφον ή αυγοθήκες γιατι ειδάλλως θα κουφαθείτε!!Για τις κολώνες είχα το ίδιο πρόβλημα και έβαλα κοντραπλακέ να κάνει τρίγωνο,δηλαδή διαγώνια και τα κενά τα γέμισα με πετροβάμβακα οπότε έκανα μία αυτοσχέδια μπασοπαγίδα στην κάθε γωνία. Εάν οι κολώνες είανι στην μέση αστες ησυχες απλά μην ακουμπήσεις πάνω τους ενισχυτές ή ηχεία.Αυτά καλή έπιτυχία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α) Από την στιγμή που αφήσατε απέξω τις κολώνες και τις ηχομονώνετε κιόλας

δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα.

β) Στην οροφή καλό θα ήταν να βάζατε πετροβάμβακα επειδή ακριβώς είναι πιο βαρύς.Απλά βάλτε περισσότερες αναρτήσεις.

γ) Το πάτωμα τι θα έχει σαν τελευταίο υλικό κάτω???

δ) Τους λεπτούς σωλήνες ντύστε τους με ηχομονωτικό σωλήνων εξαερισμού (εξωτερικής επίστρωσης) ειδικά αν είναι σιδερένιοι.

ε) Πόρτες μπορείς να παραγγείλεις κοινές από μαραγκό να σου φτιάξει ή να σου παραγγείλει από εργοστάσιο ως εξής.Του λες να στις γεμίσει με πετροβάμβακα 100άρι,να μην βάλει κλειδαριές αλλά μόνο χερούλια και να στις τοποθετήσει σε μονή κάσα,μία από κάθε μεριά της κάσας η μία να ανοίγει προς τα έξω και η άλλη προς τα μέσα και να βάλει λάστιχο γύρω γύρω εκεί που εφαρμόζουν οι πόρτες στην κάσα.Τα υλικά είναι γύρω στα 200¤ για 2 πόρτες+κάσα οπότε τα υπόλοιπα θα είναι εργασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε disd

Το πρόβλημα της μόνωσης του ήχoυ αλλά και της σωστής ακουστικής μετά την μόνωση είναι ένα τεράστιο προβλημα και θα σου έλεγα πριν ξοδευτείς και κουραστείς ,να μιλήσεις με κάποιον ειδικό επιστήμονα γιατί είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα κοπιάσεις,θα πληρώσεις και στο τέλος, ίσως ,(σίγουρα κατά την ταπεινή μου γνώμη) ,θα εχεις τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ακουσε λοιπόν την δικιά μου εμπειρία και ισως βοηθηθείς.

Υπήρξα ιδιοκτήτης ροk club και μάλιστα και με live για 15 χρόνια.Το πρώτο πράγμα που έκανα ηταν να καλέσω έναν τέτοιο άνθρωπο να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα πριν μπω στην διαδικασία διακοσμήσεων κ.λ.π. Στάθηκα τυχερός (με λυπηθηκε?) και την έβγαλα πολύ φτηνά σε σχέση με την αμοιβή του.Κάποιον τέτοιο τύπο μπορείς με λίγη τύχη να βρείς στα μαγαζιά που πουλάνε ηχομονωτικά υλικά.Αν όχι ειδικό επιστήμονα κάποιον εμπειρο τεχνίτη που να το εχει ξανακανει 100αδες φορες.

Παρ’ολη τη σοβαρότατη μελέτη και δουλεία που εγινε (και ενώ το ζευγάρι των συνταξιούχων που εμενε ακριβως από πανω,δεν καταλαβαινε αν ημασταν ανοιχτα η κλειστα),σε μια πολυκατοικια 50 μετρα πισω από το μαγαζι και μονο σε ένα διαμερισμα του 3ου οροφου δεν μπορουσες να σταθεις ορθιος από την φασαρια που τους προκαλουσα.Και αν σκεφτεις ότι ο γιος της γιαγιακας ηταν δικηγορος στον αρειο παγο και εμενε και στην ιδια πολυκατοικια ,καταλαβαινεις ότι το προβλημα μου ηταν τεραστιο.(καποια μαντρα ακουμπουσε στο μαγαζι μου,που ακουμπουσε σε καποια κολωνα δικια τους ,που οδηγουσε τον ηχο μονο στο διαμερισμα της ατυχης γιαγιακας).Κοψαμε ένα κομματι της μαντρας για 20 ποντους,βαλαμε ένα ειδος πλαστικου και σωθηκε και αυτή και εγω μαζι της.

Για να μην στα πολυλογω,το αν θα βαλεις 2μισαρα η εναμισαρα γυψοσανιδα,τι υαλοβαμβακα θα βαλεις και που, κλπ κλπ ,είναι σοβαροτατη επιλογη που δεν μπορεις να κανεις μονος σου και ουτε υπαρχουν τυφλοσουρτες.Τα ricofon,τις αυγοθηκες και τα πισσοχαρτα τα αποκαλουσε π@#(*&^ριες και καταλληλα μονο για την μονωση τηλεφωνικων θαλαμων..Βρες έναν τετοιο τυπο και ζητα την βοηθεια του πριν κουραστεις και ξοδευτεις.

Συγνωμη αν σε κουρασα και ευχομαι να βοηθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ricofon' date='τις αυγοθηκες και τα πισσοχαρτα τα αποκαλουσε π@#(*&^ριες και καταλληλα μονο για την μονωση τηλεφωνικων θαλαμων..[/quote']

 

Μα έτσι κι αλλιώς όλα αυτά δεν προορίζονται για ηχομόνωση αλλά για την βελτίωση της ακουστικής ενός χόρου! Είναι το κλασσικότατο μπέρδεμα! :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια θενκσ σε ολους για τις αποψεις.

 

φιλε με το λαιβαδικο ενας τετοιος τυπος απο εταιρια μονωτικων μου προτεινε το συγκεκριμενο σεταπ σαν το ελαχιστο καταλληλο για τη φαση μας.απλα ρωταω γνωμες και εδω γιατι εχω μιλησει με καμποσους "ειδικους" και "γνωστες" που ο καθενας μου λεει οτι ναναι.δυστυχως λεφτα δε περισσευουν για μελετες σωστες.....

 

το υλικο στο πατωμα θα το δω αυριο και θα σου πω. παντως το ιζιθερμ εχει ιδια ηχομωνοτικη αξια με πετροβαμβακα 100 κ.

 

 

fleamail : καμια σχεση , σαν ηχομωνοτικο μου το συστησαν το πισσοχαρτο και μαλιστα ως υποκαταστατο του μολυβιου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ricofon' date='τις αυγοθηκες και τα πισσοχαρτα τα αποκαλουσε π@#(*&^ριες και καταλληλα μονο για την μονωση τηλεφωνικων θαλαμων..[/quote']

 

Μα έτσι κι αλλιώς όλα αυτά δεν προορίζονται για ηχομόνωση αλλά για την βελτίωση της ακουστικής ενός χόρου! Είναι το κλασσικότατο μπέρδεμα! :wink:

 

Ακριβώς! Αυτά τα υλικά το ΜΟΝΟ που κάνουν είναι να απορροφούν την ΑΝΤΗΧΗΣΗ ενός χώρου, τον κάνουν δηλαδή ηχητικά "νεκρό", έτσι ώστε να μην έχεις τα φαινόμενα "σπηλιάς"!

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχίζει το πράγμα και ξεκαθαρίζει και οι περισσότεροι έχουν πια μια σωστή άποψη για την ηχομόνωση. Το τοπίο δεν ήταν έτσι πριν από λίγα χρόνια.

Λοιπόν αν έχεις χρόνο και μόνο τότε και αν ξεκινάς να φτιάξεις το στούντιό σου με μεράκι και αντιμετωπίζοντάς το σαν χόμπι μπορώ να σε βοηθήσω αφού έχω φτιάξει πολλά και μεταξύ αυτών και ένα για τον εαυτό μου. Θα πρέπει όμως να μην είσαι βιαστικός και φυσικά δεν μπορώ να αντικαταστήσω κάποιον που θα έρθει επι τόπου και θα επιτηρήσει την δουλειά. Παρ' όλα αυτά το να φτιάξεις προβάδικο σε πολυκατοικία είαι σαν να πηγαίνεις γυρεύοντας. Νομίζεις ότι οι γυψοσανίδες θα σταματήσουν τον ήχο σε τέτοιο βαθμό που να μπορείς να δουλεύεις όλες τις ώρες? Δύσκολο εκτός αν μπορείς να διαθέσεις πολλά χρήματα, ή πολύ χώρο. Πολλές φορές η λύση είναι πιο απλή, βρές μια μονοκατοικία ή έναν χώρο με γραφεία ή καταστήματα και κάνε την δουλειά σου εύκολα και σίγουρα.

 

Γιάννης

www.matrixstudio.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Μακριά από τις κολώνες!

Αποφύγετε την παραμικρή επαφή με την τοιχοποιεία. Αυτό που ανέφερε ο blues power είναι ένα μικρό παράδειγμα.

 

Φροντίστε να είναι πλωτό όλο το δωμάτιο.

Οχι μόνο το... πάτωμα!

 

Μην αφήσετε την παραμικρή τρύπα, ΠΟΥΘΕΝΑ!

 

Πόρτες από τον Τραχανά κάπου στο Μενίδι. Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός, όμως έχω χρησιμοποιήσει πολλές δικές του για ραδιοφωνικά στούντιο. Θέλει προσοχή σε αυτό που θα του παραγγείλεις. Τηλ. δεν έχω αυτή τη στιγμή.

 

Πάντως υπάρχουν και πόρτες άλλων κατασκευαστών, μόνο που συνήθως κοστίζουν αρκετά λόγω βαριάς κατασκευής.

 

Καλή τύχη. Και προ πάντων... Προσοχή στη λεπτομέρεια!

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

γεια σε ολους

αργησα λιγο να απαντησω αλλα με ειχε φαει η δουλεια.

την παρατησα λοιπον και να μαι :)

 

γιαννη θενκς για το ενδιαφερον δυστυχως τα παιδια που θα βαλουν τα γκαφρα για τη μονωση το θελουν να γινει γρηγορα προχτες ηρθαν τα υλικα και σημερα σκανε τα εργατια να ξεκινησουμε.

παντως σιγουρα θα χρειαστουμε την εμπειρια και τη γνωμη σου σε καποια φαση.

 

 

χαρυ τα υλικα στο πατωμα (απο κατω προς τα πανω) ειναι:

phonorar , isolnoise , phonorar , φελλος , μοκετα

 

αιντε και καλη μας τυχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου