Προς το περιεχόμενο

My Custom Shop


marathon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας παρουσιάζω την πρώτη μου προσπάθεια για ιδιοκατασκευή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Lambiris γιατί με έβαλε στα αίματα, τον SF γιατί με βοήθησε να τελειώσω και τους φίλους μου Jojos, M_ajteck γιατί με τη χλεύη και κοροϊδία τους με βοηθούν να γίνω καλύτερος (+ότι μου σετάραν και το όργανο).

Ξεκινάμε με ένα Thomann κιτ με τη λογική και να μην πετύχει χάσαμε 80 ευρώ και κάναμε και τη πλάκα μας (τελικά όλο το πρόζεκτ με χρώματα, γυαλόχαρτα, βερνίκια μου πήγε στα 150 ευρώ).

Το κουτί έρχεται και περιέργως το σώμα δεν φαίνεται άσχημο, δεν λείπει ούτε μία βίδα, εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι το ξύλο δεν είναι και κανένα σκληρό (κακό γιατί τραυματίζεται πολύ έυκολα, καλό γιατι ο φίλος του άσχετου είναι το γιαλόχαρτο και όλα διορθώνονται. Επιλέγονται χρώματα αυτοκινήτου 2 συστατικών (Ferrari Red, λίγο κίτρινο, λίγο μπλέ). Το σώμα δεν περνιέται με σίλερ (μάλλον λάθος μου γιατί θα κέρδιζα ένα στρώμα σκληρότητας αλλά γιατί νόμιζα ότι τα χρώματα αυτοκινήτου είναι αρκετά καλυπτικά-που τελικά είναι). Όπως βλέπετε υπάρχουν κομπρεσερ, πιστόλι και αερογράφοι από τα νιάτα μου και το ευχάριστο του πρόζεκτ είναι ότι τους ξαναπιάνω στα χέρια μου μετά από 17-18 χρόνια (ας όψεται το Photoshop). Στον φίλο μου το Γιάννη που έχει παντογράφο στέλνω ένα αρχείο με την μάσκα που θέλω να βάψω και μου κόβει αυτοκόλητο βινίλιο που δεν έχει πολύ κόλλα άρα μπαίνει-βγαίνει εύκολα.

 

base1.jpg

 

Φτιάχνω το όλο setup στο λεβητοστάσιο γιατί τα πιστόλια δημιουργούν σύννεφο ψεκασμού και δεν έχω καμμία διάθεση να με σκοτώσει η γυναίκα μου. Παράλληλα έχω σχεδιάσει και το logo μου, CustomShop και το στέλνω στο φίλο μου το Στέφανο το βιβλιοδέτη για να φτιαχθεί καλούπι μαγνησίου.

 

base2.jpg

 

Μέχρι εδώ όλα καλά. Φτιάχνω τη διχρωμία μου και είμαι ευχαριστημένος

 

DSCN1617.JPG

DSCN1619.JPG

 

Τα προβλήματά μου αρχίζουν (καταραμένη χημεία) όταν αρχίζω και περνάω το λούστρο (μου έχουν δώσει λούστρο αυτοκινήτου 2 συστατικών). Έχω βάλει λάθος δόση?...δεν κάνει γι αυτό που θέλω?...το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αλλά και δεν γυαλίζει όσο οι άλλες μου κιθάρες. Τρίψιμο και πέρασμα λούστρου ξύλου, χειρότερο αποτέλεσμα. Τελικά η κατάσταση σώζεται λίγο με το σπραύ που συστύνει ο SF, αλλά το κακό έχει γίνει. Η βάση μου με τα αλλεπάληλα στρώματα βερνικιού δεν είναι σταθερή. Το αποτέλεσμα μου δεν είναι κακό αλλά εάν μπορώ το τέλειο γιατί να μην το πλησιάσω?

 

DSCN1629.JPG

 

Αυτή τη στιγμή το εργαλείο είναι έτσι

 

DSCN1638.JPG

 

και επειδή ο ήχος έχει πλάκα λέω να το λοιώσω κανένα 3-4μηνο και εάν έχω λύσεις περί λούστρου να το ξαναδιαλύσω, ξανατρίψω, ξαναβάψω. Έτσι κι αλλιώς έχω στόχο να φτιάξω 2 ακόμα κιθάρες οπότε κάθε παρατήρηση και βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 28
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ωραία η κιθάρα, το κόψιμο στο headstock δεν μου άρεσε (το σχήμα), θα το προτιμούσα αν ήταν όπως το μοντέρνο των στρατ. Πάντως είσαι πολύ μουρλός, μπράβο σου, και είς ανώτερα! ;)

I can actually hear difference between neck joints.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνέχισε έτσι εσύ και σε λίγο θα δεις που θα παίρνεις παραγγελίες και θα βγάλεις τιμοκατάλογο! :D :D :wink:

Συγχαρητήρια!

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιος ο παιχτης! :wink:

Το σημαντικοτερο ολων ειναι οτι εισαι ΜΕΡΑΚΛΗΣ (κατι που στους χαλεπους καιρους που ζουμε δυσκολα το απαντας πλεον... :cry: )

 

Νομιζω οτι αν σε λιγο καιρο που το χρωμα θα εχει σκληρηνει εντελως το ξαναπερασεις ενα χερακι,θα γινει τζαμι.. :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks SF. Το πρόβλημά μου δεν είναι το χρώμα αλλά το λούστρο ακόμα και το δικό σου σπράυ δεν φτάνει το λούστρο που έχουν οι "κονονικές" κιθάρες. Και μου τη σπάει να φτάνω σε ένα καλό επίπεδο βαψίματος και να τα καταστρέφω στο φινίρισμα. Έχετε ακούσει για κάποιον στο Ίλιον που λουστράρει όργανα?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το λουστρο θελει δυστυχως και εξοπλισμο αλλα και ΠΟΛΥ δουλεια ,ειδικα για να πετυχεις το λαμπερο χρωμα τον εργοστασιακων οργανων.. :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου