Προς το περιεχόμενο

Yamaha MSP5 Studio ή Yamaha HS 80M?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 1 χρόνο αργότερα...

Για τα MSP5 δεν έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Ο ίδιος δεν τα έχω ακούσει.

Θα έχω την εμπειρία σύντομα να τεστάρω τα HS-80M.

 

Αν θές κάνε subscribe στο thread: http://www.noiz.gr/index.php?topic=168489.0

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτίθεμαι στην αγορά ενός ζευγαριού ηχείων εκ των παραπάνω.Τι έχετε προτείνετε σχετικά;

 

 

Αρχικά υπήρξα κάτοχος και των δύο ζευγαριών.Τώρα έχω μόνο τα HS τα όποια μου αρέσουν αρκετά και τα προτείνω ανεπιφύλακτα.Ρυθμίζονται εύκολα στον χώρο και προσφέρουν άνετο monitoring χωρίς ιδιαίτερους χρωματισμούς. Στα MSP 5 συνάντησα ακριβώς τα αντίθετα,με ταλαιπώρησε η ανομοιογένεια και η σκληρή συμπεριφορά,γι αυτό και τα έδιωξα.

Αν είσαι και λάτρης του ελαφρώς extended bass τα HS είναι value for money σε αυτή την κατηγορία.

Τα μπάσα τρώνε τα λεφτά,τα πρίμα τρώνε τ'αυτιά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κορίτσια, τα HS80m έχουν οπίσθιο bass reflex, κάτι που τα καθιστά ΑΔΥΝΑΤΟΝ να παίξουν με πίσω τοίχο λιγότερο από 1,5 μέτρο !!! Αυτό κι αν είναι χαρακτηριστικό ! Είναι πολύ εύκολο, να βάλεις τα HS πάνω στο γραφείο σου, δίπλα στην οθόνη ή οπουδήποτε στο home studio σου ή ακόμα και σε βάσεις στον τοίχο, θεωρώντας λογική μια απλή τοποθέτηση, να τα βάλεις να παίξουν, να είναι ωραία και φυσικά να δουλεύεις έτσι. Μέχρι την ημέρα που τράβάς δυό τρίμετρα canon και τα βάζεις να παίξουν στην μέση του δωματίου. Έτσι απλά, μπορεί να πετάξει κανείς τις μίξεις μιας ζωής... Το ίδιο ισχύει για όλα τα ηχεία. Ωστόσο το HS είναι πολύ ωραίο monitor, μου άρεσε πολύ.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέραν από ήχο, τοποθέτηση, ρυθμίσεις, κλπ., μ' αρέσει το φωτιζόμενο Logo της Yamaha κατά την λειτουργία. Επίσης φαίνεται γεροδεμένο ηχείο...

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα τα MSP5 για περιπου 3-4 χρονια.

 

Το ηχειο ΔΕΝ ειναι για να ακουσεις την αγαπημενη σου μουσικη. Το συγκεκριμενο ηχειο ειναι για να μιξαρεις. Δεν προκειται να κολακεψει τον ηχο με κανενα τροπο. Γι'αυτο ισως και καποιοι φιλοι ανεφεραν οτι ειναι σκληρα. Ειναι σκληρα. Παρολαυτα οσο καιρο τα ειχα ολες οι μιξεις μου επαιζαν καλα σε ολα τα ηχοσυστηματα/αυτοκινητα/ hifi. Και αυτο γιατι αυτα τα ηχεια με εκαναν να δουλευω αρκετα τις μιξεις μου. Ενω με αλλα ηχεια που ειχαν πιο "forgiving" και γυαλισμενο ηχο (οπως τα HS80 για παραδειγμα που τα γλυκοκοιταζα μια περιοδο) οι μιξεις ακουγονταν καλα σε αυτα αλλα οχι τοσο σε αλλα συστηματα ηχου.

 

Εχουν μια νοοτροπια NS10 με λιγα λογια. Ισως σε κουραζουν αν μιξαρεις για αρκετες ωρες αλλα αξιζει τον κοπο τελικα. Πρεπει να τα συνηθησεις, εκ πρωτης οψεως φαινονται πολυ unpleasant. Αλλα και παλι τα studio monitors δεν πρεπει να ειναι pleasant οπως και να'χει.

 

Για την ιστορια, σε blind test οι συντακτες του περιοδικου Future Music τα ειχαν βραβευσει ως τα πιο accurate monitors στην κατηγορια τους. Και οι ανθρωποι μαλλον ξερουν τη δουλεια τους.

 

Απλα η εμπειρια μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω πρέπει να γίνεται ένας συμβιβασμός ανάμεσα στο forgiving χαρακτηριστικό που λές και στην <<αγριάδα>>.

 

Μέχρι να συνηθίσει κανείς τον χαρακτήρα του ηχείου, πρέπει να ακούσει να αγαπημένα του album για να διαπιστώσει τον χαρακτήρα του και να συνηθίσει την συμπεριφορά του.

 

Αν με το καλημέρα το ηχείο σε απωθεί, αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

 

Χαίρομαι που είχες θετική εμπειρία με τα MSP5, και εδώ κολλάει να πω ότι δεν κάνουν όλα τα ηχεία για όλους. Ακούς, συγκρίνεις και διαλέγεις το κατάλληλο για τις ανάγκες της δουλειάς.

 

 

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου