Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα παιδια ειμαι καινουριος στην παρεα και θελω να κανω μια ερωτηση. Παιζω Live εδω και πολλα χρονια με midi keyboard και laptop αλλα ψιλοβαριεμαι σε καθε Live να κουβαλαω τον εξοπλησμο. Βρήκα στο ebay ενα Korg M1 σε καλη τιμη, αλλα δεν ξερω τι ποιοτητα απο ηχους εχει. Βασικα χρησιμοποιω pads (χαλια) κανενα πιανακι και stings. Δε με πειραζει να ειναι και τέλειος ο ήχος απο αυτα τα οργανα αρκει να ειναι λιγο αξιοπρεπεις για Live αφου στις ηχογραφησεις χρησιμοποιω cubase me VST instruments. Περιμενω απαντησεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρές το software Legacy Collection DIGITAL EDITION

που έχει σε VSTi το Wavestation και το M1.

¶κουσε το Μ1 και δες αν σου αρέσει.

 

lrg_KLC1D.jpg

Πάντως αν παίζεις live με laptop αλλά δίχως να τρέχει το sequencer

δεν νομίζω πως θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

 

Οπότε γιατί να πάρεις το Μ1 ;

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βαριέσαι να κουβαλάς laptop και controller σίγουρα θα βαριέσαι

να κουβαλάς και το M1! Είναι ΠΟΛΥ βαρύ.

 

Μια λύση για τους πληκτράδες που βαριούνται είναι το Korg TR-6

για τους "παίζω απ' όλα" ή τα Nord για τους πιο trendy.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έφτασαν οι ενισχύσεις! 8)

 

Λοιπόν, το M1 είναι γύρω στα 15 κιλάκια, όχι το καλύτερο για κουβάλημα. Εκτός κι αν κουβαλάς κανένα 88άρι κλαβιέ τώρα, οπότε κάτι θα γλιτώσεις από βάρος, λίγο όμως.

 

Σχετικά με ήχους, τα ακουστικά του πιάνα είναι τελείως 80's και δεν παίζει να αντικαταστήσουν ένα VST πιάνο σε θέμα φυσικότητας. Από την άλλη, είναι φανταστικά για κάποια συγκεκριμένα είδη (π.χ. το Unbelievable των EMF δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς το ψεύτικο, punchy πιάνο του M1).

Τα pads του είναι τα χαρακτηριστικά της AI synthesis. Ογκώδη, εντυπωσιακά και ιδανικά για περιπτώσεις όπου πρέπει να γεμίσουν τα πλήκτρα το κομμάτι. Με ρέγουλα όμως γιατί υπάρχει περίπτωση να ξεσκιστεί το mix της μπάντας. Το αυτό ισχύει και για τα strings.

Στα υπόλοιπα, καλή φάση είναι τα ηλεκτρικά πιάνα, τα organs, κάτι ωραίοι synth bass ήχοι, μερικά brass sections και βέβαια κάποια από τα leads που έχει. Από εκεί και πέρα, η εικοσαετία που πέρασε από το λανσάρισμά του φαίνεται αρκετά... :wink:

 

Εγώ θα το έπαιρνα μόνο σε τιμή τύπου 2-3 κατοστάρικα και περισσότερο για ιστορικούς λόγους (για τον χαρακτηριστικό του ήχο υπάρχει και το Legacy Digital Edition όπως είπε ο Ιχνηλάτης). Γενικά, αξίζει να το έχεις ως συμπλήρωμα και όχι σαν το κύριο synth σου, καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να χτυπήσεις κανένα μεταχειρισμένο Triton Le στη χειρότερη περίπτωση.

 

Υ.Γ. Κι εγώ ήθελα κάτι all-around για πρόβες και live και πήρα το Korg TR, μια χαρά με έχει βολέψει. :)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου