Προς το περιεχόμενο

Porcupine Tree


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανάμεσα στα καλύτερα γκρουπ που αναδύθηκαν και καθιερώθηκαν στα 90's, κατά τη γνώμη μου.

 

Ένα μεγάλο ταλέντο (Wilson) με μυαλό και όραμα, ξεκίνησε κάτι πολύ όμορφο, και στη συνέχεια της διαδρομής είχε την τύχη να συναντηθεί με τρεις ακόμα ογκόλιθους (Edwin, Barbieri, Maitland). Και εγένετο Porcupine Tree...

 

Όσο κι αν με τα χρόνια στραβομουτσουνιάζω συχνότερα με τις στροφές που παίρνουν, σημασία έχει ότι στρίβουν, ότι κι αν λέω εγώ/εμείς/όλοι. Στρίβουν. Κινούνται.

 

Από το Nine Cats και το The Sound Of No-One Listening μέχρι το Russia On Ice και το Gravity Eyelids, είναι οι Porcupine Tree που να με πάρει, κι ας κλαίω ακόμα το 35άρι πρόπερσι στο Λυκαβηττό... :|

 

"Strange that you never become,

the person you see when you're young" :wink:

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τα αγαπημένα μου.

2 συγκροτίματα μου εχουν κανει εντυποση και στο καθε συγκροτιμα απο 1 τραγούδι.

 

Porcupine Tree - Heartattack in Layby

Tool - Pot

 

Αυτο θα πει παραγωγή..

Περπάτισα παρα πολύ και τα φτερά μου τα εχω χάσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oι πρώτοι 4-5 δίσκοι (έως και το signify) θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους δίσκους την δεκαετία των 90.

 

Παρ΄όλο που σέβομαι την στροφή του wilson σε πιο σκληρό ήχο, που για μένα πιο πολύ παραπέμπει σε dream theater, προσωπικά το θεωρώ πολύ υποδιαίστερο σε σχέση με τα πρώτα εκπληκτικά γεμάτα ουσία κ φαντασία album.

 

Στο Λυκαββητό ήμουν στο τσακ να φυγω στην μέση της συναυλίας τους...έπαιξε βέβαια και τον ρόλο τους οι Van Der Graaf Generator που είχαν -κακώς- προηγηθεί, και μετά την αριστουργηματική συναυλία τους, δεν είχα όρεξη να δω οποιονδήποτε άλλον...όμως πιστεύω δεν θα τους ευχαριστιόμουνα ούτως ή άλλως μιας και η αποκοπή τους με το παρελθόν γίνεται όλο και πιο έντονη (δεν έπαιξαν ούτε ένα τραγούδι από δίσκους signify και πριν)

www.intravenus.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι πολύ επιδραστική μπαντα και ο wilson είναι ταλαντούχος άνθρωπος.

Το ποιό συμαντικό κατα τη γνώμη μου στους P.T είναι ότι δίνουν την εντύπωση ενός πολύ συνηειδητοποιημένου σχήματος,του οποίου κάθε δουλειά έχει και τη δική της προσωπικότητα.

We want more Steven!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέσα στις 4 all time favorite bands μου...

 

Αντιθέτως εμένα, πλην της τελευταίας τους δουλειάς που απογοητεύθηκα πραγματικά, δεν με ενόχλησε η στροφή του In Absentia και Deadwing. Σίγουρα μου λοίπουν κομμάτια σαν το The Sky Moves Sideways 1-2, Last chance to evaculate...., nine cats, radioactive toy και, και και και και....

Απλά θεωρώ, οπως είπε και ο Earendil, πως αν μη τι αλλω είναι ένα γκρουπ που ποτέ δεν έμεινε στάσιμο και ο Steven έχει ένα μαγικό πάντα τρόπο να σε εκπλήσει με την ευρηματικότητα του κάθε φορά.

 

Πλήγμα για μένα βέβαια είναι πως γενικότερα βλέπω μια συμπεριφορά από τον Wilson αντιθέτως παράλληλη με όσα τόσα χρόνια καταδικάζει στους στίχους του (Sound of Muzak, Four Chords tham made a million, Piano Lessons και λοιπά κομμάτια ενάντια στο "εμπόριο" της μουσικης). Και αυτό γιατί είναι απόλυτα εμφανές πως η στροφή του ήχου τους έγινε εν μέρη για να προσεγγιστεί το αμερικάνικο κοινό και νεαρότερες ηλικίες. Ταυτόχρονα και η επιλογή του Geffen για τους Blackfield είναι για μένα προέκταση της παραπάνω κατάστασης καθώς και ο ήχος και η καταγωγή (χωρις ρατσιστική διάθεση, απλά λόγο "γνωριμιών") του Aviv άνοιξε αμερικάνικες πόρτες και στους Blackfield και κατ επέκταση στους Tree.

 

Επειδή όμως τα διαμάντια δεν θολώνουν, η τεράστια πραγματικά αποθήκη αριστουργημάτων που άφησαν (και ελπίζω να συνεχίσουν να αφήνουν) οι Porcupine Tree θα τους κατατάσει στην λίστα των προτιμήσεων μου ΠΑΡΑ πολύ ψηλά!!!

 

 

σόρρυ για το μακροσκελες ποστ αλλά μπορώ να μιλάω ώρες για αυτους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πλήγμα για μένα βέβαια είναι πως γενικότερα βλέπω μια συμπεριφορά από τον Wilson αντιθέτως παράλληλη με όσα τόσα χρόνια καταδικάζει στους στίχους του (Sound of Muzak' date=' Four Chords tham made a million, Piano Lessons και λοιπά κομμάτια ενάντια στο "εμπόριο" της μουσικης). Και αυτό γιατί είναι απόλυτα εμφανές πως η στροφή του ήχου τους έγινε εν μέρη για να προσεγγιστεί το αμερικάνικο κοινό και νεαρότερες ηλικίες. [/quote']

 

O Wilson δεν αλλαξε μουσικο υφος για να προσεγγισει μεγαλυτερο κοινο, αλλα απο οταν (το 2001) γνωρισε μουσικα τους Opeth. Απο την στιγμη που ακουσε αυτη την μπαντα η μουσικη του σκληρυνε(δεν ειναι τυχαιο οτι εχει δηλωσει οτι ακουει και meshuggah πλεον- οπως επισης καποια στιγμη ειχε παιξει να κανει project με portnoy kai akerfeldt).Aπλα ο ανθρωπος εντυπωσιαστηκε απο μια μουσικη που δεν ειχε προσεξει πιο πριν.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποια στιγμη ειχε παιξει να κανει project με portnoy kai akerfeldt

 

Για τους OSI λέμε;

 

Portnoy, Matheos, Moore, με Wilson guest.

 

Όσοι δεν το έχουν αγοράσει...να ξέρουν ότι το Metropolis τις τελευταίες μέρες ξεπούλαγε ό,τι είχε περισσέψει προφανώς από τα CD της Inside Out...Ορμάτε του. Guaranteed. :wink:

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποια στιγμη ειχε παιξει να κανει project με portnoy kai akerfeldt

 

Για τους OSI λέμε;

 

Portnoy' date=' Matheos, Moore, με Wilson guest.

 

Όσοι δεν το έχουν αγοράσει...να ξέρουν ότι το Metropolis τις τελευταίες μέρες ξεπούλαγε ό,τι είχε περισσέψει προφανώς από τα CD της Inside Out...Ορμάτε του. Guaranteed. :wink:[/quote']

 

Ενα αλλο ειναι με τον Akerfeldt απο τους opeth. Εχω την εντυπωση οτι ονομα δεν υπαρχει για το project. Δεν ειναι τυχαιο που μεταξυ τους κανουν backing vocals ο ενας στους δισκους του αλλου. :wink:

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου