Προς το περιεχόμενο

Πόσοι LFO's ταυτόχρονα στη MOSS?/Vibrato με MOSS


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ερώτηση απευθύνεται συγκεκριμένα σε χρήστες triton με moss.

 

Έστω οτι θέλουμε να φτιάξουμε έναν ήχο απο την αρχή. Για παράδειγμα ένα πνευστό. Αν θέλουμε να το κάνουμε με sample δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε ένα απο τα έτοιμα onboard-rom multisamples του οργάνου να αποφασίσουμε αν θα βασίζεται σε έναν ή περισσότερους ταλαντωτές και στη συνέχεια να αρχίσουμε να πειράζουμε φίλτρα εφέ κτλ. έστω οτι σε αυτό θέλουμε να βάλουμε και vibrato (συνεχές ή ελεγχόμενο απο κάποιον controller +Y ή aftertouch. Aυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στη σελίδα pitch LFO1/2 modulation και να αποφασίσουμε πόσο και με τι θα ελέγχουμε το vibrato. Eπίσης υπάρχει και η επιλογή το vibrato να εφαρμόζεται ταυτόχρονα με τη βύθιση του πλήκτρου και να ακούγεται με την εκκίνηση του ήχου. Τέλος μπορούμε με την παράμετρο delay το vibrato να ξεκινάει μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα που θα επιλέξουμε εμείς.

 

Τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους ήχους που δεν βασίζονται στη moss.

 

Όταν θέλουμε να φτιάξουμε ήχο απο τη moss (physical modelling) πρέπει να επιλέξουμε τέτοιο μοντέλο κυματομορφής που να ομοιάζει με το χαρακτήρα της αντίστοιχης του οργάνου που θέλουμε να μιμηθούμε.

 

Έστω κάποιο ξύλινο πνευστό ας πούμε. Μπορούμε για παράδειγμα να επιλέξουμε reed model σαν βάση και να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε την κυματομορφή κάνοντας waveshaping κτλ. Η moss δεν έχει έτοιμες παραμέτρους LFO pitch modulation. Πρέπει εμείς να "πούμε" στον LFO τι διαμόρφωση θα κάνει στο pitch. H Moss σου δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσεις το βασικό σου σήμα με 4 LFO's. Το θέμα είναι αν αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.

 

Επίσης έστω οτι θέλω στο πνευστό μου να βάλω vibrato (μιλάω πάντα για ήχους moss). Προκειμένου να το κάνω θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιον LFO ως διαμορφωτή του βασικού μου σήματος (oscilator model) έστω τον LFO1 αφού όμως τον προγραμματίσω τι θέλω να κάνει. Επιλέγω λοιπόν κυματομορφή LFO (πριονωτή, τετραγωνική, ημιτονική εκθετική κτλ) επιλέγω ένταση διαμόρφωσης και συχνότητα τάλάντωσης και φτάνω στο επιθυμητό vibrato rate και depth.

 

Aυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πώς μπορώ να ελέγχω το vibrato που έφτιαξα απο τον μοχλό ή το aftertouch? Θέλω το vibrato να εφαρμόζεται όταν θέλω εγώ. Προσοχή μιλάω πάντα για τη moss της οποίας η δομή προγραμματισμού διαφέρει πάρα πολύ απο την κλασσική μηχανή σύνθεσης του triton (διαφορετικά μενού και άλλες παράμετροι)

 

Επίσης θέλω (στην περίπτωση που δεν ελέγχω εγώ το vibrato αυτό να εφαρμόζεται όχι ταυτόχρονα με τη βύθιση του πλήκτρου αλλά μετά το πέρας 2 δευτερολέπτων. Που θέτω τον χρόνο delay?

 

Όσοι απο εσάς έχετε τη moss κι έχετε ασχοληθεί με σύνθεση ήχων εξολοκλήρου απο την αρχή (χωρίς να βασίζεστε δηλαδή σε άλλον έτοιμο ήχο και απλά να αλλάζετε κάποιες παραμέτρους) θα ήθελα τη βοήθειά σας.

 

Παράλληλα το ψάχνω κι εγώ (δεν θέλω να δοθεί η εντύπωση οτι τα περιμένω όλα έτοιμα) απλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος λόγω δουλειάς και μια βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.

 

Ευχαριστώ

 

Νίκος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον κι αυτή η περίπτωση είναι πολύ ειδική ή απλά βαριέστε να απαντήσετε.

 

Τέλος πάντων τη βρήκα τη λύση (απλή είναι) απλά λίγο ψάξιμο ήθελε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου