Προς το περιεχόμενο

tube amps attenuators


SPYROID

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν LANEY LC30II τον οποίο και στο σπίτι και στο στούντιο αλλά και στα λάιβ δεν τον ανοίγω παραπάνω από το 2 (το πολύ) γιατί δεν μπορώ να συνυπάρξω με τους υπόλοιπους χάνοντας την "ζεστασιά της λάμπας" που λέτε που μάλλον μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει στον ενισχυτή μου. Η λύση στο πρόβλημά μου αν έχω καταλάβει σωστά είναι το THD Hot Plate Attenuator αλλά δεδομένου τού κόστους θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάτι πιο οικονομικό και βέβαια κατα πόσο είναι τόσο σημαντικό να υπάρχει ενα τέτοιο εξάρτημα. Αξίζει; Εγώ με ένα γρήγορο ψάξιμο, βρήκα αυτά. http://cgi.ebay.com/TUBE-SQUEEZER-ATTENUATOR-VOLUME-BOX-8-OHMS_W0QQitemZ270163921746QQihZ017QQcategoryZ43375QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem,http://www.jlhproducts.com/axetrak/benefits.asp

και

http://www.tubejuiceattenuators.com/buy2.html. Τα φώτα σας κύριοι και ευχαριστώ.

For Those About To Rock We Salute You

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις μάρκες που βρήκες εγώ προσωπικά δεν τις ξέρω. Η καλύτερη λύση απ'όσο έχω ακούσει είναι το hotplate της THD και το powerbrake της Marshall.

 

Οποιο και αν πάρεις πάντως, κοίτα να ταιριάζει η αντίσταση. Να μην είναι μικρότερη.

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω έναν LANEY LC30II τον οποίο και στο σπίτι και στο στούντιο αλλά και στα λάιβ δεν τον ανοίγω παραπάνω από το 2 (το πολύ) γιατί δεν μπορώ να συνυπάρξω με τους υπόλοιπους χάνοντας την "ζεστασιά της λάμπας" που λέτε που μάλλον μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει στον ενισχυτή μου. Η λύση στο πρόβλημά μου αν έχω καταλάβει σωστά είναι το THD Hot Plate Attenuator αλλά δεδομένου τού κόστους θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάτι πιο οικονομικό και βέβαια κατα πόσο είναι τόσο σημαντικό να υπάρχει ενα τέτοιο εξάρτημα. Αξίζει; Εγώ με ένα γρήγορο ψάξιμο' date=' βρήκα αυτά. http://cgi.ebay.com/TUBE-SQUEEZER-ATTENUATOR-VOLUME-BOX-8-OHMS_W0QQitemZ270163921746QQihZ017QQcategoryZ43375QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem,[list'] http://www.jlhproducts.com/axetrak/benefits.asp

και

http://www.tubejuiceattenuators.com/buy2.html. Τα φώτα σας κύριοι και ευχαριστώ.

 

Καλησπέρα...

 

Το Tubesqueezer πρωτη φορα το βλέπω και δεν εχω ακουσει τιποτα για αυτό...το Axetrack ουσιαστικά ειναι ενα μινι isolation box με built in μικροφωνο και 6άρι μεγαφωνακι...οι γνωμες διϊστανται...

 

Για κλασσικά attenuators εκτος απο THD Hotplate και Marshall Powerbrake (για το οποιο δεν εχω διαβασει πολλά καλα πραματα) τσεκαρεις και των κατωθι εταιριων:

 

Koch

Weber

Ultimate Attenuator (για το οποίο εχω διαβασει τα περισσοτερα καλα)

Bad Cat

Dr. Z

 

Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο attenuator που να μην "χαλαει" τον τόνο και το feeling απο εναν βαθμό και μετα (κυριως μετα τα -8db) οποτε το θεμα ειναι καθαρά πόσο θελεις να μειωσεις την ενταση σου με ενα απο αυτά τα μαραφέτια...

 

Καλή τυχη... :wink:

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...Αpussyα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστός ο freedom, προσωπικά θα απέφευγα το Powerbrake της Marshall γιατί πιστεύω ότι έχει τη χειρότερη επίδραση στον ήχο. Το THD και το Weber είναι οι καλύτερες προτάσεις, με το επιπλέον φανταστικό bonus ενός noise reduction κυκλώματος στο ΤΗD που λειτουργεί με φωτοδίοδο και όχι σαν gate.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε, λοιπόν άκου σύμπτωση!!!!

Έχω την τύχη, αυτές τις μέρες και δοκιμάζω το power brake της Marshall.

Σήμερα το απόγευμα έπαιξα πάνω από 2 ώρες!!

Λοιπόν.... δεν αλλοιώνει καθόλου μα καθόλου τον τόνο του ενισχυτή, αν κάνεις το εξής απλό,μην βάλεις τέρμα τον ενισχυτή και χαμηλά το Power break... (το οποίο όταν μου το έδωσαν για δοκιμή, μου το ΤΟΝΙΣΑΝ)

 

Η δοκιμή έγινε στον Peavy μου 6505+ head και την 2χ12΄΄ καμπίνα του.

 

Εάν ανοίξεις τον ενισχυτή στο 5-6 θα σπάσουν τα τζάμια στην κυριολεξία.

Εάν βάλεις το power brake σε αυτή την ρύθμιση στο μισό περίπου, υπολόγισα ότι ο ενισχυτής πλέον ακούγεται λίγο πιό πάνω από το 3 Ακόμα υπερβολικά δυνατά, αλλά ο χαρακτήρας του είναι 99,9% ακέραιος!!!

 

Εάν πειράξεις το Power Break και χαμηλώσεις, σαφώς ο ήχος αλλοιώνεται αλλά αυτό είναι φυσικό επακόλουθο..... πιστεύω ότι και στα υπόλοιπα του ανταγωνισμού αυτό συμβαίνει... δεν μπορει δηλαδή ο ενισχυτής να είναι στο 8 ας υποθέσουμε, εσύ να έχεις ρυθμίσει το Power Break στη πρώτη σκάλα (σχεδόν στην μικρότερη έντασή του) και να θές το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να χάσεις από τον χαρακτήρα του ενισχυτή!!!

 

Η ρύθμιση που με "έφτιαξε" ήταν η κεφαλή στο 3+ και το Power break ένα κλίκ κάτω από την μέση.

Ήταν βγάζοντας μετά το Power break της Marshall σαν να έπαιζα στο 1,2 της κλίμακας του volume της κεφαλής. Με την διαφορά ότι στο 1,2 παίζοντας ο ενισχυτής ακόμα δεν έχει "γλυκάνει" στα γκάζια ούτε έχουν "ανοίξει" φυσικά τα ηχεία.

 

Πήρα ΑΚΡΙΒΩΣ την ένταση που ήθελα χωρίς υποχώρηση στην ποιότητα μιάς και με τον τρόπο αυτό, άκουσα χαμηλότερα την "ψυχή" που έχει ο Peavy μου.... (μιά ψυχή ΝΑ! με το συμπάθειο χαχααχαχαχα...)

 

Power break της Marshall λοιπόν....

Η αποψή μου? Εξαιρετικότατο!!!

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΚ, μια χαρά το powerbrake και το hotplate αλλά χμμ... έρρ... έχουν και 300 ευρώ....

Αντίθετα το tube squeezer που το ζαχαρώνω κι εγώ εδώ και καιρό έχει 50 δολάρρια.... Ήτοι... ούτε 40 ευρώ.

Και να μη δουλεύει καλά, no prob, σιγά τα λεφτά.

Και για 50 δολλάρια δεν έχει ούτε τελωνεία (από Αμερική) ούτε τίποτα.

Με βλέπω να το χτυπάω και να σας κάνω το πρώτο review....

 

Το αμέσως επόμενο άψογο είναι το minimass της weber.

Πάει στα 100 δολλάρια για την 50W έκδοση, με επιλογή Ohms κλπ κλπ. Κελεπούρι και αυτό. Και έχω διαβάσει και τα καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια παρατήρηση μόνο σε όλα αυτά.Μην νομίζει κάποιος ότι θα διατηρήσει ακέραιο τον ήχο που έχει ο ενισχυτής σε μεγάλη ένταση,γιατί μεγάλο μέρος του ήχου είναι η παραμόρφωση του ηχείου και ο συντονισμός της καμπίνας.Έτσι όταν χαμηλώνουμε την ένταση ακόμα και μετά το τελικό στάδιο ενίσχυσης,το ηχητικό αποτέλεσμα θα αλλάξει γιατί δεν επεμβαίνουν αισθητά οι 2 παράγοντες που προανέφερα.

 

Τα αναφέρω αυτά για να μην υπάρξει η ερμηνεία ότι χαμηλώνοντας την

ένταση,θα κρατήσουμε 100% ακέραιο τον χαρακτήρα του ήχου μας.Απλά δεν γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου