Προς το περιεχόμενο

Αγορά πρώτης ηλεκτρικής κιθάρας (κοινώς, θέλω βοήθεια!)


onarovatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για σε όλους.

 

Είναι καιρός τώρα που σκέφτομαι να πάρω κιθάρα αλλά με το σχολείο και όλα τα υπόλοιπα το θέμα ξεχάστηκε. Πριν λίγες μέρες άρχισα να ξαναψάχνω και θα ήθελα να με βοηθήσετε με την εμπειρία που έχετε να διαλέξω κάποια καλή.

 

Γενικά ψάχνω κάποια σε χαμηλή τιμή, μεν αλλά αξιόπιστη, δε. Μέχρι τώρα σκέφτομαι μία απ'αυτές τις δύο:

 

esp ltd ec-100qm (την έχω βρει σε κατάστημα κοντά στο σπίτι μου 385 ευρώ. πιστεύω να την βρω πιο φθηνή στο κέντρο) (http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec100qmstbc_egitarre.htm)

 

 

FENDER SQUIER STANDARD FAT STRAT WS (http://www.thomann.de/gr/fender_squier_standard_fat_strat_ws.htm)

 

Ποιο πολύ θέλω να παίξω classic rock, rock και metal δηλ. AC/DC, NIRVANA και από μεταλ πιο πολυ METALLICA.

 

Αν μπορείτε προτείνετε μου κάποια που ίσως έχετε δοκιμάσει ή έχετε και λέει για λεφτά της. Δεν θέλω να πληρώσω τα κέρατα μου. Πιο πολυ για να μάθω δλδ.

 

Ευχαριστώ. Περιμένω απαντήσεις. Μην με γράψετε ρε...

 

Υ.Γ. Οι τιμές να κειμένονται κοντά στις τιμές των 2 παραπάνω κιθάρων. Δλδ περίπου..... 200 με 400.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μια epiphone les paul ή μια epiphone SG(ή όπως αλλιώς λέγεται το ταυράκι της epiphone).Η τιμή της θα κυμαίνεται όπου και της squier, μόνο που αυτή είναι πιο κατάλληλη για τη μουσική που θες να παίζεις.Κατά τη γνώμη μου συνδυάζει την αξιοπιστία με την λογική τιμή... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε και καλως ήλθες στο νοιζ.

 

Στις τιμές που λες ότι σκέφτεσαι να κινηθείς, παίζουν αρκετές περιπτώσεις. Αυτές οι δύο που ανέφερες είναι μια χαρά, αλλά και όποια άλλη και να διαλέξεις σε αυτα τα λεφτα δεν θα έχεις προβλήματα αξιοπιστίας αρκεί να την προσέχεις.

Σχετικά με ενισχυτή τι θα κάνεις? Εχεις να δανειστείς από καπου, ή θα τον αγοράσεις και αυτόν μαζί με την κιθάρα?

Υπολόγισε και το κόστος του ενισχυτή σε αυτά που θα δώσεις. ;)

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω να ψάξεις τις Cort.Εχει πολλά μοντέλα σε αυτά τα λεφτά.Υπάρχουν στρατοκαστεροειδή ,όπως πχ η Squier,πιο μέταλ καταστάσεις αλλά ibanez(X series),σε πιο λεσπολοειδές ήχο (Acdc κλπ) η σειρά Μ και άλλες....

Αυτές θα τις βρείς στο Λογοθέτη στην Αθήνα και στον Τσέλιο http://www.tseliosmusic.gr στη Θεσσαλονίκη.Οι τιμές είναι καλές,ανταγωνίζονται αυτές του thomann ειδικά να σκεφτείς ότι στον τσέλιο έχεις δωρεάν service.

 

 

Yπάρχει μια Cort,η Cort Pagelli.

Ο Pagelli είναι οργανοποιοός του οποιού οι κιθάρες κυμαίνονται από τα 5000 και πάνω.Εχει σχεδιάσει και μια κιθάρα για την Cort.Το σχήμα της,όπως καθετί με το ονομα Pagelli είναι πολύ ιδιαίτερο.Είναι στα λεφτά που διαθέτεις και φοράει Mighty Mite μαγνήτες.Αν αυτοί είναι όπως όλοι οι υπόλοιποι Mightymite που έχω ακούσει τότε η κιθάρα θα σκίζει...Προσεχώς θα την κάνω μια δοκιμή.Αν δε σε ξενίζει το σχήμα ρίχτην μια ματιά.Θα φατσάρεις απο μίλια μακριά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε.

 

Όσο αφορά τις Cort είχα παίξει μια φορά και δεν με εντυπωσίασε. Η αλήθεια είναι πως τις cort δεν τις εχω και πολύ σε εκτίμηση.

 

Για ενισχυτή φυσικά θα διαθέσω επιπλέον χρήματα. Έχω αποφασίσει να πάρω κάποιον καλό ώστε να μου μήνει και για αργότερα, σε περίπτωσει που πάρω και καλήτερη κιθάρα. Έχω στο νού μου τους marshall 15cd kai επίσης, marshall 15cdr. Ενισχυτή σίγουρα θα πάρω Marshall. Έχω παίξει μία epiphone les paul standard μέσω ενός marshall και με εντυπωσίασε. Βασικά έχω και κόλλημα με τους marshall.

 

Οι Epiphone είναι όντως πολύ καλές αλλά στα οικονομικά μου η Epiphone lp standard, που θα θελα να πάρω και που πιστευω ότι αξίζει, είναι λίγο ακριβή. παει στα 425 στο Thomann.

 

θα το ψάξω λίγο ακόμα και θα δω. αν θέλετε να προτείνετε κάτι άλλο εγώ εδώ είμαι. Δεν βιαζόμαστε :)

 

Και πάλι ευχαριστώ.

 

Υ.Γ. πιστεύετε πως το ταυράκι της Epiphone αξίζει? Μπορεί να παίξει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα αξιλογησε το χρονο που θα κρατησεις την πρωτη κιθαρα σου πρωτα και μετα προχωρα σε αγορα.Αν θα παρεις κατι για αρχη χωρις να σε ενδιαφερει η αναβαθμιση της λιαν συντομως τοτε προχωρα και σε μια απο τις custom πατεντες του θωμα που ξεκινανε απο 40 ευρω. Βεβαια με ενα ταυρακι που τσιμπησα εγω με 150 ειναι αξιοπρεπεστατο και με μια αλλαγη μαγνητων φυσαει ασχημα. Αυτο βεβαια αν δεν εχεις κολλημα με μαρκες. Κατα τα αλλα μια ibanez rg πιστευω θα σε καλυψει πολυ καλα στο ειδος που θες ειδικα στο μεταλ. Μια αλλη προταση που μου ερχεται ειναι αφου θα δωσεις ξεχωριστα λεφτα για ενισχυτη, κοψε απο κει φραγκα και ριχτα στην κιθαρα. Ουτως η αλλως οτι ενισχυτη και να παρεις καποια στιγμη θα δεις οτι θα θες να τον αλλαξεις.Οποτε βαλε αλλα 200 στην κιθαρα και ενισχυτες βρισκεις ουουουουουυουου οσους θες. εν αρχη ην ο λογος, λογος =λογικη=345,74=1ευρω (ωχ μαλλον εκανα λαθος την ισοτιμια αλλα τετοια ωρα τετοια λογια.). Δωσε βαση στ'οργανο σου.

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά λόγια έχω διαβάσει εδώ μεσα για τις HAGSTROM. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό γιατί είναι στα χρήματα που δίνεις (350Ε):

 

http://guitare.playback-europe.com/hagstrom-ultra_swede_golden_eagle-16431.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Εχω μια τέτοια και ειναι πολυ καλή για τα χρήματα που κάνει. Το μονο που χρειάζεται είναι ένα καλό setup. Πολύ καλή για πρώτη κιθάρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mάλλον έπαιξες με ασετάριστη Cort,γιατί πίστεψε με ,δε γίνεται να μείνεις απογοητευμένος ,ίσως να μη σου αρέσει αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

 

Αφου θες Marshall και επιμένεις εγώ πουλάω τον MG15 DFX ,αν ενδιαφέρεσαι δες τις αγγελίες,πρέπει να είναι κάπου στη δεύτερη σελίδα.

 

Ξαναλέω ότι η Cort (250 ευρα)μου συναγωνιζόταν την Epiphone Les Paul Goldtop μιας φίλης μου ,ίσως αξίζει να τις ξαναρίξεις μια ματιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υ.Γ. πιστεύετε πως το ταυράκι της Epiphone αξίζει? Μπορεί να παίξει....

Φυσικά, για τη μουσική που σ'αρέσει ίσως είναι και καλύτερη από τις LP..... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου