Προς το περιεχόμενο

βιβλία για μελέτη ηλεκτρικής κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μου προτείνετε κανένα αξιόλογο βιβλίο για τεχνική ηλεκτρικής κιθάρας, τόσο ρυθμικής όσο και solo( altern.picking κλπ). Γενικά δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο, έχω πτυχίο κλασσικής, ωστόσο αυτό δεν λέει και πολλά, αφού με την πένα είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία( και στη στήριξη του χεριου κλπ!)!Γιαυτο θέλω να αναπτύξω την τεχνική μου και στην ηλεκτρική! Thanks :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα εξαρτώνται από το στιλ που θέλεις να παίξεις. Για hard rock, όντως η σειρά του Stetina είναι κορυφαία. Πάντως για γενική τεχνική τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία είναι αυτά της σειράς του Berklee:

 


  • W. Leavitt: A modern method for guitar vols. 1,2,3
     
http://www.amazon.com/Modern-Method-Guitar-Volumes-Complete/dp/0634012339
 

 

Αν έχεις την απαιτούμενη υπομονή, θα βρείς σχεδόν τα πάντα εκεί μέσα. Και επιπλέον, οι γνώσεις της κλασικής θα βοηθήσουν πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις guys! Γενικά γουστάρω πολλά στυλ, οπότε για αρχή μάλλον θα πρέπει να στραφώ σε γενική τεχνική. Αυτό που θέλω πιο πολύ, είναι να αναπτύξω ταχύτητα και στο αριστερό και στο δεξί (για σόλο) αλλά και καλό χειρισμό της πένας. Στα ρυθμικά τα πάω αρκετά καλά, downpicking κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά γουστάρω πολλά στυλ, οπότε για αρχή μάλλον θα πρέπει να στραφώ σε γενική τεχνική. Αυτό που θέλω πιο πολύ, είναι να αναπτύξω ταχύτητα και στο αριστερό και στο δεξί (για σόλο) αλλά και καλό χειρισμό της πένας.

 

Τότε ξεκίνα με Leavitt χωρίς δεύτερη συζήτηση. Είναι το βιβλίο που εκθέτει ΟΛΕΣ τις αδυναμίες ενός αρχάριου έτσι ωστε αυτές να διορθωθούν από την αρχή. Και επιπλέον, όλες οι τεχνικές αναπτύσσονται ομοιόμορφα (π.χ. δεν θα βρεθείς στο σημείο να παίζεις 16α στα 180 bpm και να θέλεις μισό δευτερόλεπτο για να αλλάξεις συγχορδία!!).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

STETINA FOREVER!

πολυ σουπερ βιβλια

ειδικα το speed mechanincs for electric guitar ειναι το αγαπημενο μου..

ομως και τα lead guitar 1 και 2 ειναι το ιδιο σουπερ!!

 

 

www.myspace.com/alexiguitar

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα 2 βιβλια του Govan που αναφερει ο φίλος incal είναι κορυφαία. Μην σου προκαλει δέος το όνομα Guthrie Govan, τα βιβλία του και κυρίως το πρώτο ξεκινούν από τα πολύ βασικά για αρχάριους ενώ έχει και πολλές σελίδες μπλα μπλα για διάφορα θέματα γύρω από το όργανο (ζέσταμα, τραυματιοί, ήχος, πως να μελετάς, πένες κτλ κτλ.... )  Τα βιβλία του stetina είναι κλασσικά (ή old time classic αν θες), τα βιβλία του Govan τα θεωρώ πιο σύγχρονα.....Να ξερεις ομως θέλει πολλή και συστηματική δουλειά με μετρονόμο ώστε να πεις ότι "έβγαλες" ένα τέτοιο βιβλίο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα τα ψάξω όλα όσα προτείνετε.

 

Να ξερεις ομως θέλει πολλή και συστηματική δουλειά με μετρονόμο ώστε να πεις ότι "έβγαλες" ένα τέτοιο βιβλίο.

 

Κοίτα έτσι κι αλλιώς με την κλασσική τόσα χρόνια έχω μάθει πολύ καλά και συνηθίσει να μελετάω συστηματικά, έτσι κι αλλιώς... Απλώς αλλιώς είναι να κάνεις μόνος χωρίς δάσκαλο, αλλιώς είναι να κάνεις και να σαι τελείως αρχάριος και αλλιώς να χεις και ένα καλό βιβλίο!

 

Αυτά που μπορώ να τα βρω? Νάκας, Παπαγρηγορίου ή σε κανένα άλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα βιβλια της σειρας Lead Guitar του Stetina ειναι πολυ καλα και σε μαθαινουν πολυ γρηγορα. Ειχα παρει πριν 4-5 χρονια αυτη την σειρα και σε 1 χρονο εκανα αλματωδη προοδο οποτε +1 απο εμενα για αυτα

πολυ πιθανο να τα βρεις ως e-books σε pdf φορμα απο τιποτα τορεντς για να τα κατεβασεις τσαμπα (εχουν καμια 20αρα ευρω αυτα του Stetina) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου