Προς το περιεχόμενο

Πως κάνεις bend ή slide σε midi?? (Ableton Live)


ReCoC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρες.

 

Χρησιμοποιώ το Ableton Live και γράφω ένα κομμάτι. Για κιθάρες χρησιμοποιώ το slayer 2 σε καθαρό ήχο και το περνάω μέσα απο το guitar rig. Ξέρω οτι είναι άθλιο αλλα δε πρόκειτε να μείνει έτσι στην τελική μίξη, εκεί θα γίνει ηχογράφηση με κανονικά όργανα. Με ενδιαφέρει να βγεί όσο το δυνατόν πιο πειστικός ο ήχος της κιθάρας για να δώ αν μου αρέσει αυτό που γράφω ή όχι. Παρεπιπτώντως αν έχετε καλύτερη ιδέα για την κιθάρα.. είμαι όλος αυτιά! :)

Anywayz. Έχω 2 απορίες.

1.Πώς μπορώ να γράψω σε midi να κάνει η κιθάρα bend ή slide ή vibrato? Η πρόχειρη, βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία που βρήκα είναι να τα γράφω όλα στο guitar pro και μετά να κάνω export σε midi και import στο Live. Πως μπορώ να το κάνω λοιπόν απευθείας αυτό?

2.Το slayer κάθε φορά που πατάω play επιλέγει πάντα κάτι περίεργες ρυθμίσεις auto chorus ή κάτι παρόμοιο. Μπόρω κάπως να επιλέξω μια ρύθμιση σαν default ή πρέπει να ζήσω με αυτό??

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει pitch wheel το μίντι σου?Μήπως γράφεις με πληκτρολόγιο-ποντίκι και όχι με midi keyboard? Αν ισχύει αυτό για το ableton λυπάμαι αλλά δεν έχω ιδέα για το πώς θα προγραμματίσεις τα pitch-bend. Όσο για τον ήχο και απόδοση μιας προσομοίωσης κιθάρας θα σου λεγα να συνδιάσεις το guitarig με το realguitar 2(ακουστική-ηλεκτρακουστική).Και αν περιμένεις λίγο καιρό θα βγεί και realstrat(ηλεκτρική) οπότε εκεί θα είσαι λογικά θεούλης. Μετά υπάρχουν και άλλα vst που έχουν libraries που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει αφού θές να δείς κάτι σιγκεκριμένο δικό σου.

 

Αυτά απο μένα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι με πληκτρολόγιο και ποντίκι γράφω. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει τρόπος να προγραμματίζονται αφου όταν το περάσω απο guitar pro, το Live κάνει όλα τα bend κλπ.

Θα δοκιμάσω και αυτό που λές με το real guitar απλά κάποιος είχε πει εδω μέσα οτι δε του άρεσε το αποτέλεσμα λόγω των αρμονικών που παρήγαγε η ηλεκτρακουστική του real guitar.

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου