Προς το περιεχόμενο

latency 13ms...εφικτη η ηχογραφηση η οχι??


longshadow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα! ;)....ειμαι κιθαριστας αρκετα χρονια αλλα στο pc recording ειμαι τελειως newbie.....Προσφατα κατεβασα το reaper και καποια free vst's και vsti's για να κανω μια αρχη σ'αυτον τον τομεα.....επειδη εχω on board καρτα κατεβασα και εγκατεστησα τους asio4allv2...........Οταν ετρεξα λοιπον το reaper μου εδειξε ψηλα δεξια στην οθονη οτι το latency ηταν 13ms σε in και σε out...Σκεφτηκα οτι δεν ηταν καθολου ασχημο(συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει στο νοιζ) και αρχισα με το πρωτο μου project......Αφου λοιπον ηχογραφησα χωρις προβλημα τα "μπετα", (τυμπανα,μπασα κ.λ.π.) χρησιμοποιοντας αποκλειστικα midi(by hand γιατι δεν εχω keyboards),ηρθε η ωρα για το πρωτο wav (την κιθαρα μου line in)....Εκει ομως διαπιστωσα οτι το latency που ειχα εκανε απαγορευτικη την ηχογραφηση.....Ειναι οντως αυτο το latency μεγαλο η συμβαινει κατι αλλο??.....εσεις που ειστε πιο σχετικοι,εχετε ηχογραφησει με παρομοιο latency??....πολυ φοβαμαι οτι η καθυστερηση που ακουω στην ηχογραφηση (την ακουω και οταν βαλω το rec monitoring του καναλιου στη θεση "on") ειναι αρκετα  μεγαλυτερη απο 13ms.........Τι μπορει να συμβαινει???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε μου.Πολύ δε μπορώ να σε βοηθήσω για ηχοληπτικές λεπτομέρειες αλλά μπορώ σίγουρα να σου πω πως μια κάρτα ήχου για να μπορείς να κάνεις ηχογράφηση με κιθάρα θα πρέπει να έχει latency μικρότερο απο 8,5 χονδρικά.Η δικιά μου έχει 8,1 και ηχογραφώ τέλεια!! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια!!!!!!

Εγώ για line in έχω περίπου 8ms latency χωρίς σοβαρό πρόβλημα.

πόσο πολύ καθυστερεί το σήμα από την πηγή στην έξοδο;Κανένα sec ή παραπάνω;

 

Ερώτηση Νο1:To latency το είδες από το Reaper ή από τις ρυθμίσεις του asio4all;βλ.φωτό

 

αν δεν έχεις ανοίξει τις ρυθμίσεις του asio4all παίξε λίγο μαζί τους(αν και με onboard κάρτα δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι καλύτερο)

 

Ερώτηση Νο2:Έχεις κάνει mute το Line In ώστε να ακούς μόνο την έξοδο της κιθάρας;

 

Ερώτηση Νο3:Τα μπετά σε τι μορφή είναι; θέλω να πω είναι general midi ή έχεις φορτώσει κάποιο vsti μπάσο και drum;Αν έχεις φορτώσει vst instrument δοκίμασε ένα καινούριο project να δεις αν σου κάνει το ίδιο με το input της κιθάρας μόνο.

 

Ερώτηση Νο2:Σκοπεύεις να ηχογραφήσεις την κιθάρα line in από την onboard κάρτα σου;To σήμα θα βγέι λίγο παραμορφωμένο μιας και οι συγκεκριμένες κάρτες απ'όσο γνωρίζω δεν έχουν είσοδο High Z(υψηλής εμπέδησης αν δεν κάνω λάθος λέγεται).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τσέκαρε αν μέσα από το πρόγραμμα έχεις επιλέξει τον σωστό driver.

 

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά γνωρίζω ότι πχ στο Cubase, ακόμα κι αν στο control panel της κάρτας σου έχεις επιλέξει χαμηλό latency, αν δε δηλώσεις το συγκεκριμένο οδηγό μέσα από το πρόγραμμα, θα έχεις καθυστέρηση.

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thanks guys!....Λοιπον,ανοιξα νεο project με μονο 1 καναλι για την κιθαρα μου και απο το rec monitor ακουω το latency πολυ χαμηλοτερο, σε επιθυμητα πλεον επιπεδα.........μετα ξανανοιξα ενα με ηχογραφημενα 2 midi καναλια και η καθυστερηση επανηλθε....αν τωρα μετα απο αυτο ξανανοιξω ενα νεο empty project η καθυστερηση παραμενει.......καθε φορα δηλαδη που πρωτανοιγω το reaper το latency ειναι μια χαρα αν ομως ηχογραφηθουν και δουλευτουν καποια tracks το latency υπερδιπλασιαζεται (ισως και να τριπλασιαζεται!)...υπαρχει περιπτωση να ευθυνεται η 512ram μου??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Το latency δεν αλλάζει (εφόσον δεν το αλλάξεις εσύ).

Το πολύ πολύ, να κυλάει μια χαρά ένα project κι αν το παραφορτώσεις, να έχεις glitches, κοψίματα κλπ.

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο μεγαλύτερη Ram τόσο καλύτερα!!

Και ξαναρωτώ,

τι εννοείς ηχογραφημένα midi κανάλια;

                          α)midi channel σκέτο με τους general midi ήχους της onboard κάρτας

                          β)midi που είναι assigned σε κάποια vst instruments

                          γ)midi που τα έχεις κάνει audio tracks

ή                         δ)κανένα από τα παραπάνω

 

Αν ισχύει το α) ή το β) δοκίμασε να κάνεις audio τα κανάλια

αν ισχύει το c) δύσκολα τα πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον ισχυε το β)..........με το που μετατρεψα 2-3 απο τα midi καναλια σε wav ο ηχος της κιθαρας επανηλθε σε πολυ ικανοποιητικο latency!!(τωρα τα αναφερει σαν:consolidated)...thanks amorphosynth! ;D ;) (αν ειχα καρμα θα στο εδινα ολο!! ;D ;D)...thank you all!!!.....you'll be hearing from me soon!...(αφου ειπαμε ειμαι newbie στο αντικειμενο! :))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου