Προς το περιεχόμενο

TUG - Κι αν δεν μπορώ (addictive drums/ηχοληψία)


tugito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή πλέον με ενδιαφέρει πολύ να φτάσω σε εναν στανταρντ ήχο για να ετοιμάσω το επόμενο demo μου πολύ θα ήθελα να με βοηθήσετε όλοι στο τι χρειάζετε, στο τι λείπει και πάει λέγοντας (ηχοληπτικά αλλά και ως perspective μιλάμε πάντα).

Απο το link παρακάτω θα κατεβάσετε όσοι έχετε όρεξη ενα κομμάτι που χρησιμοποιώ για να βρω ήχο που εγραψα τις προάλλες ,θα λέγεται "κι αν δεν μπορώ" , προς το παρόν ΄δεν έχει φωνή.. ας ακουσω κάποιες αποψεις για το μιξαρισμα μου στα όργανα και μετά παμε και σε φωνή γιατι η φωνή κατεμέ ειναι ενα τεράστιο κεφάλαιο..

Λοιπόν για το κομμάτι έχω χρησιμοποιήσει τα addictive drums, για το μπάσσο το broomstick bass αν και στην πορεία θα το γράψω κανονικά με αυθεντικό μπάσο (3.500ευρώ ας είναι καλα ενας κολλητός που το έχει στην κατοχή του - μάρκα μην με ρωτήσετε γιατι δεν θυμάμαι,χοχο), πιάνο και βιολιά και τέτοια ειναι απο miroslav philarmonic αλλά κι αυτά θα τα παίξω όπως πάντα για καλύτερες δυναμικές με ενα midi alesis που έχω. Τέλος οι κιθάρες ειναι 2 και ειναι γραμμένες με amplitube 2 αλλά και το εκπληκτικό αν δεν το ξέρετε studio devil το οποίο είχα και την χαρά να ανακαλύψω και να αγοράσω τελευταίο..

Οσοι κάνετε τον κόπο και με βοηθήσετε χίλια ευχαριστώ. Οπως και αν χει thanks..

 

http://rapidshare.com/files/67874806/ki_an_den_mporo_TUG__addictive_drums_mix_.mp3.html

 

να προσθέσω οτι το κομμάτι ειναι απλά μιξαρισμένο στα -3db, δεν ειναι mastered..

και να προσθέσω επίσης ότι δοκιμαστηκά υπάρχει και σαξόφωνο σε κάποια φάση με λαθάκια..θα διορθωθεί..

 

Επίσης να σημειώσω ότι όλα τα όργανα ειναι γραμμένα σε παρτιτουρα (midi nuendo για την ακρίβεια / αφου βγάλω μια μελωδία με το μυαλό μου η με την κιθάρα την σχεδιάζω στο πιανόργανο του nuendo). Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ ετοιματζίδικα Plugins Που έχουν λουπες και τέτοια πράματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

θα ήθελα την κιθάρα (distorted) λίγο πιο χαμηλά

 

να σου πω ρε tug μπας και έχεις καμιά σχέση με αυτό εδώ?

 

http://www.diymusic.org/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=62

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δικό μου ειναι αν εννοείς αυτό..συνεντευξη μου ειναι παλιότερη.. ποιο πρόσφατα πραγματα μονο στο http://tugsucks.wordpress.com.

Thanx για τα σχόλια, θα το δοκιμάσω αυτο με τις κιθάρες στανταρντ γιατι ίσως πρέπει να αναπνεύσει πιο πολύ το κομμάτι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που με χάλασε ήταν τα πνευστά (σαξόφωνο; ) που θέλει λίγο χαμήλωμα ή πείραγμα με κάποιο EQ. Πάντως πολύ με άρεσε ο ήχος στις κιθάρες!  ;D

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα δεν με χάλασε κάτι στον ήχο γενικά. Απ ότι καταλαβαίνω αυτός που έπαιξε σαξοφωνο πηγαινοερχότανε στο mic γιατί έχει "επικίνδυνα" σκαμπανεβάσματα η ένταση του.

 

Επίσης ο ήχος του ταμπύρου (στο μονό χτύπημα κάθε 4 ή 2-4 του μέτρου) ήταν πολύ τριζάτος και τρέμπλος (πω πω λέγειν ;D)

 

Το κομμάτι σαν κομμάτι είναι κορυφή. Δλδ και χωρίς φωνή ακούγεται (εγώ το ακούω συχνά) μπράβο σας (ή μπράβο σου αναλόγως ποιος "ευθύνεται"  ;D)

 

Περιμένουμε την πλήρη εκδοση του!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ συμφωνώ με τον kwstas79... τα πνευστά δε μου άρεσαν...

Τη κιθάρα την προτιμώ με περισσότερο όγκο αλλά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό... Επίσης αν μπορούσες να παίξεις λίγο με τις δυναμικές στα drums θα ήταν πολύ καλό.. και μάλλον θα το προτιμούσα χωρίς φωνή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα δεν με χάλασε κάτι στον ήχο γενικά. Απ ότι καταλαβαίνω αυτός που έπαιξε σαξοφωνο πηγαινοερχότανε στο mic γιατί έχει "επικίνδυνα" σκαμπανεβάσματα η ένταση του.

 

Τα πνευστά ειναι ενα εκπληκτικό Plugin ,θέλουν διόρθωμα γενικώς όπως και οι δυναμικές των ντραμς.

 

Τη κιθάρα την προτιμώ με περισσότερο όγκο αλλά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό... Επίσης αν μπορούσες να παίξεις λίγο με τις δυναμικές στα drums θα ήταν πολύ καλό.. και μάλλον θα το προτιμούσα χωρίς φωνή

 

Ωραία, θα δοκιμάσω να χαλαρώσω λίγο τις κιθάρες σε ένταση, ίσως και ταυτόχρονα να δώσω αλλο λίγο όγκο.

Αυτο με τα φωνητικά παίζει πάντα, όταν συνηθίσεις ενα κομμάτι χωρίς φωνή μετά το θες χωρίς φωνή.χοχο. Οταν τα βάλω πάντως θα ξανανεβάσω γιατί πιστεύω θα βγει πολύ καλο με τα φωνητικά που εχω μελοποιήσει.

 

Το κομμάτι σαν κομμάτι είναι κορυφή. Δλδ και χωρίς φωνή ακούγεται (εγώ το ακούω συχνά) μπράβο σας (ή μπράβο σου αναλόγως ποιος "ευθύνεται"

 

Ενας είμαστε!  ;D

 

Ηδη εχω πάρει ιδέες για να κάνω κάποιες αλλαγές στον ήχο, θα τα δοκιμάσω, αναμένω κι άλλα σχόλια, βλέπω ότι όλοι συγκλίνετε στο να γινει δουλειά στα πνευστά ή ίσως και να αφαιρεθούν πλήρως αν το εκλαβα καλα...

Πρώτη φορά χώνω σαξόφωνο σε κομμάτι και μπορώ να πω ότι μου αρεσε!

  ;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια και χαρά φίλε :)

Ως κουφός ;D ;D , άκουσα/προτείνω τα εξής:

 

1. Κιθάρες:

  Πιο χαμηλά τις distorted(και καθαρά ως δική μου προτίμηση, πιο σφιχτές). Αν καταλαβαίνω σωστά, έχεις 2 κανάλια. Το δέξι σα να είναι έλαχιστα πιο δυνατό απο το αριστερο.

  Πάναρε τις κάθαρες, και δώστους λίγη ένταση.

2. τα τύμπανα μου άρεσαν πολύ. Πιο αριστερά θα έφερνα τα fills που κάνεις με τα tom στο 0:28. Στο 2:05 , δώσε λιιιιιγο εντασή στο ride.

3. Για σαξόφωνο υποθέτω δούλεψες με το Saxlab. Χαμηλωσέ το σε ένταση. Πρόσεξε λίγο το attack που έχεις ρυθμίσει καθώς και το release. Άμα το παλέψεις λίγο, η μετάβαση από τη μία νότα στην άλλη θα είναι πιο ομαλή.Επίσης το σόλο μου φαίνεται πως τελειώνει απότομα. Τώρα EQ&Comp εσύ θα δεις πως θα σου κάτσει μέσα στη μίξη.

 

Αυταααα, με κάθε καλή διάθεση :) :)

 

ααα, ξέχασα, πολυ ωραίo track :)

Τσάμπα καίει η....κονσόλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μυρίζομαι επιτυχία εδω(κρίμα όμως που δεν είμαι μουσικός παραγωγός)

πολύ ωραίο κομματι congratulations ελπίζω να το έχεις κατοχυρώσει σαν πνευματικό δικαίωμα

οι δικές μου παρατηρήσεις φιλικά πάντα είναι,

τα marching roll ταμπούρο είναι πολύ ρεαλιστικό αλλά δοκίμασε να κάνεις μικροανεπαίσθητες αλλαγές έστω και 1% στα velocities και μικροαλλαγές  στο χρονισμο των patterns,γιατί θα φαίνονται τέλεια νομίζω έτσι τα ντραμς

δοκίμασες να βάλεις μια τζούρα reverb στα τομς για να ακούγονται ότι είναι στον ίδιο χώρο με το ταμπούρο;

οι κιθάρες σαν ένταση εμένα δε με χαλάνε,γιατί είμαι και του σκληρόυ χώρου :D,με λίγο reverb ή delay νομίζω θα καθήσουν καλύτερα στο mix,αλλά επειδή είναι παιγμένες με αρκετή δυναμική(forte αρχικα,fortisiimo,decrsescento και crescendo) νομίζω ότι δεν πρέπει να τις κατεβάσεις πολύ(άντε 0.2 db),γιατί το mix σου που το άκουσα και σε πολύ χαμηλή ένταση συν τοις άλλοις μου ακούγεται εμένα μια χαρά σαν στάθμες(δεν είναι high end τα ηχεία αλλά σαν απλός ακροατής το πιθανότερο είναι ότι θα το ακούσω στα φτηνιάρικά μου ηχεία)

Το αληθινό μπάσο θα αναδείξει το κομμάτι και ,δοκίμασε όταν το γράψετε,να πέφτει πάνω στην μπότα(δεν το ακούω καλά τώρα και δεν ξέρω αν πέφτει πάνω).Πιστεύω ότι θα κάνει και τις κιθάρες να σπέρνουν(πιο πολύ) έτσι

Το sax είναι καταπληκτική ιδέα και δένει πολύ ευχάριστα στο κομμάτι,τώρα να σου πώ ότι εγώ θα ήθελα κι έδώ λίγο reverb ή θα με κράξουνε όλοι;(το μυρίζομαι κι αυτό)

Tα strings εγώ δεν τα ακούω σχεδόν καθόλου(εξαρτάται πως τα θέλεις,αν τα θες εκεί πίσω τη δουλειά τους την κάνουν-το γέμισμα δηλ.)

Πάντως γενικά πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στον ...οργασμό(το κομμάτι) και μην πειράξεις και πάρα πολλά πράγματα στην μίξη(ή μείξη κατ'άλλους) ή τουλαχιστόν σώσε μερικές μίξεις και άκου τες παντού ακόμα και στο mp3 player του κινητού σου(τι δεν έχεις mp3 player στο κινητό σου-γρρρηγορα στο γερμανό)

 

Ελπίζω τα φωνητικά να είναι εξίσου καλά με την σύνθεση

 

Keep on the good work

 

ps:κάτι μου έλειπε γενικά στο κομμάτι το άκουσα το ξανάκουσα-Που είναι τα πιάτα;Υπάρχουν αλλά δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου(μιλάω για τα crash),το ride όντως θέλει ένα τσικ πάνω(γιατί δε δοκιμάζεις και λίγο ride bell αφου υπάρχει στα addictive)

ps2:και πάλι συγχαρητήρια μόνο και μόνο γιατί μου έφτιαξες τη μέρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου