Προς το περιεχόμενο

100% handmade electric guitars (πολλα videos)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οσον αφορα τα σωβρακα που λες.

Ξερεις ποσο εχει το μετρο ενα υφασμα απο μεταξι και ενα υφασμα απο πανι?

Καποιοι απο εδω που ισως ασχολουνται με υφασματα θα μας πουν.

Αυτο που λες εσυ αμελητεα ποσοτητα, ειναι τεραστια διαφορα. Το ενα εσωρουχο θα κανει πχ 5 ευρω το αλλο 15. Και ΔΕΝ ειναι μονο το κοστος. Το ενα εσωρουχο θα σκιστει πανω στο μηνα και το αλλο θα στο τραβαει η γκομενα και θα της μεινει στα δοντια!! ;D

Μη παραβλεπεις επομενως το θεμα ποιοτητα. Δεν ειναι μονο οι οικονομιες κλιμακος που παιζουν ρολο. Παιζει ρολο και το κοστος των υλικων, παιζει ρολο φυσικα σαφως και το εργατικο κοστος. Ομως οπως ειπε και καποιος εδω, αν μια κιθαρα σεταριστει τελεια μετα δε θα κανει πλεον 50 ευρω.

Και κατι τελευταιο που δε το εχει απαντησει καποιος και περιμενω και τον superfunk. Εφοσον ειναι ετσι γιατι εδω μεσα τοσα ατομα εχουν Gibson και αναλογης ποιοτητας οργανα? Φανταζομαι δε το κανανε μονο για το ονομα αλλα πληρωσανε ακριβως αυτη την ποιοτητα. Εσυ αληθεια με τι κιθαρα παιζεις?

 

1) Τα υλικα του σωβρακου αν στο φτιαξει ο Υβ Σεντ Λοραν (οπως και αν γραφεται) ειναι αμελητεα μπροστα στα 3000 ευρω που θα στο χρεωση συνολικα, αφου κλεισεις ραντεβου μαζι του τον επομενο χρονο και ταξιδεψεις Γαλλια για να σε μετρησει και περασει και δυο τρεις φορες ο ειδικος ντεκορατερ/διακοσμητης σωβρακων να σου εκθεσει σχεδια να διαλεξεις και τα πειτε και μερικες φορες και απο το τηλεφωνο για επιβεβαιωση. Και 1 στρεμα οικοπεδο να αγοραζες να βαλεις μεσα μουριες και να εκθρεψεις μεταξοσκωληκες να σου παραγουν μισο μετρο μεταξι για σωβρακο παλι δυσκολα θα ξοδευες το ποσο που θα στοιχισει το σωβρακο του Υβ Σεντ Λοραν.

 

2) Τα υλικα του Συλλεκτικου Σωβρακου του Σταλιν ως σκωροφαγωμενα και πολυκαιρισμενα δεν φτουρανε μια. Ισως και στην εποχη που κατασκευαστηκε να ηταν φτηνοτερα και απο τα σημερινα. Παρολα αυτα το συγκεκριμενο σωβρακο μπορει να πηγαινει και 30.000 ευρω.

 

Οσο για τις κιθαρες μου, εγω πραγματικα δεν ειμαι ο σωστος ανθρωπος να ρωτησεις για να βγαλεις λαυρακι :) . Οπως και με τα σωβρακα μου, ειμαι φαν των Κορεατικων, Κινεζικων allover, αντε και μια μεταχειρισμενη Warmoth+Rockinger partcaster που αγορασα απο εναν θαμωνα εδω. Αλλα δεν θα εδειχνε κατι και να ειχα και τις ακριβοτερες επωνυμες. (Εκτος οτι εχω τα λεφτα και την διαθεση/καψουρα να τις εχω και οτι θελω να παιζω on the safe side: Οχι πειραματα, προβλημα λεφτων δεν εχουμε, παμε να παρουμε μια που την εχει πολυς κοσμος, απο καποιον που κανει την δουλεια καιρο και κατα κοινη ομολογια καλα, εχει μεταπωλητικη αξια κλπ).

 

Αν ειχα παντως τα λεφτα να τα διαθεσω θα ηθελα οχι μονο το σωβρακο αλλα και την κιθαρα του Σταλιν (αν ειχε) η μια του Λενον και ειμαι σιγουρος οτι και σπασμενη στα 10 να μου την εδιναν και κολημενη με σελοτεηπ παλι υπεροχη θα μου φαινοταν (κυριως σε ψυχολογικο επιπεδο θα μου εδινε μεγαλο ανεβασμα).

 

Blindfolded παιζοντας κιθαρες φιλων παντως τις περισσοτερες φορες εχω καταληξει να επιλεξω τις μετριες παρα εχω ενθουσιαστει με την ακριβη...

 

Αυτο που μαλλον προσπαθεις να πεις ειναι ο ελεγχος ποιοτητας. Μια διαδικασια με την οποια η καθε Φεντερ ξεσκαρταρει τις σκαρτες της κιθαρες (γιατι Φεντερ ξεΦεντερ σκαρταδουρα ολοι παραγουν) ωστε να φτανουν σε σενα και σε μενα μονο οι καλες. Οποτε τα "χαλασμενα κομματια" που πετιουνται αυξανουν το κοστος αυτων που τελικα διατιθενται στο εμποριο. Και δεν διαφωνει κανεις σε αυτο. Παντα υπαρχει μεγαλυτερο ρισκο αγοραζοντας μια Κινεζικη κιθαρα απο οτι μια Γκιμπσον να ειναι σκαρταδουρα. Αλλα φανταζομαι πριν την αγορασεις την δοκιμαζεις, δεν μας υποχρεωνει κανεις να την παρουμε με το ζορι (σε αντιθεση με τα σωβρακα η τα χρωματα που δεν μπορουμε να ανοιξουμε την συσκευασια πριν)...

 

 

My love for you is ticking clock, Berserker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 116
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

odis 13 μολις τωρα ειδα το μηνυμα, δε θα δωσω αλλο συνεχεια ομως γιατι κουρασε η κουβεντα. Δε μπορεις να καταλαβεις οτι αν βαλεις πανω σε μια hb ολα αυτα που λες θα εκτοξευσεις το κοστος? ΔΕ θα ειναι πλεον hb. (δε τις ξερω αυτες τις κιθαρες παρεπιμπτοντως).

Εχω παιξει με αρκετες φθηνοκιθαρες, οι οποιες απλα ΔΕ σεταρονται,

 

 

 

 

Ναι βλέπεις εγώ ειπα αυτά που λες λίγο πριν...εγω ειπα ότι μια harley benton (μάρκα του thomann) αν τη σετάρεις και δώσεις και 100 ευρώ για τάστα δεν είναι πια κιθάρα τν 50 ευρώ.

 

Μια προσεγμένη φτηνοκιθάρα μπορει να σεταριστει τέλεια φίλε μου.Εχω cort των 250 ευρώ που το μπρατσο έμεινε τουφέκι για ενα χρόνο χωρίς set up με καθημερινή χρήση,που με μια μικροδιορθωσουλα μηδαμινου κόστους στο nut δε ταστάρει ποτέ και που πιανει τόσο χαμηλo action χωρίς τριξίματα που παθαινεις πλάκα.

 

 

Το set up στις φτηνοκιθάρες ποιος το έκανε?Και εγώ μπορώ να κάνω μια huber να παιζει σα βουτυρο.Αντε κάνε όμως τη squier να παιζει έτσι.Γινεται ,ξερω πολλους καλους τεχνιτες που κάνουν και τη πιο φθηνη κιθάρα να πεταει,ξέρω και πολλους που σου παραδίδουν όργανο χειροτερα ρυθμισμένο απο όταν το πήγες.

 

 

 

 

 

Ειδικά  στις κίθάρες στην τιμή παίζει και ρόλο το ονομα.

Να μη δώσεις και κανα 300 για το GIBSON στο headstock?

Αν λάβουμε υπόψη και τη σχέση τιμής απόδοσης ,ειδικά σήμερα με μάρκες όπως hagstrom,framus,duesenberg,heritage,tokai ,κλπ οι Gibson Les Paul είναι μάλλον...οι χειροτερες lp ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλο πραγμα ειπες...ειπες αν τη βαλεις neck, μαγνητες, hardware...αυτα κοστιζουν φιλε μου, οπως και το σεταρισμα επισης.

Καλα ρε ενα επωνυμο εσωρουχο κανει 3000 ευρω? το μαθαμε και αυτο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε μια χώρα (και αγορά) στην οποία ουσιαστικός κανονας είναι το πώς θα φανώ εγώ εξυπνότερος και πονηρότερος απο όλους σας γιατί βρήκα πρώτος το καλύτερο στη μισή τιμή ...

 

Τι απωθημένα έχεις βρε αδερφάκι μου.

 

Κανε τον κόπο, πρώτον να μιλάς καλύτερα γιατί δεν γνωριζόμαστε και δεύτερον να ξαναδιαβάσεις αυτό που πόσταρα.

Sorry για το off-topic.

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιταζοντας το βιντεο με τη κατασκευη του σωματος μου δημιουργηθηκε μια απορια......πως διασφαλιζεται χωρις την χρηση CNC, αλλα με απλη χειροκινητη μετακινηση του σωματος κατω απο το routing machine, το σωστο, συμμετρικο, routing π.χ των κοιλοτητων για τα pickups?

 

θα προσπαθησω να σου εξηγήσω! ελπιζω να γινω κατανοητος! :)

λεπον! ετσι οπως ειναι η πλακα του ξυλου που προκειτε να γινει σωμα κολαει πανω της(συνηθως με ταινια διπλης οψεος) μια φορμα στο σχημα του σωματος(το ιδιο σημβαινει κ με τους μαγνητες κ οτι εχει να κανει σχεση με κοψιμο πανω στο οργανο) το ρουτερ το εχει τοποθετημενο σε μια βαση στην οποια απο την μια μερια κοβει το μαχαιρι κ απο την αλλη υπαρχει μια πατουρα(μια ροδελα φαντασου) η οποια περιμετρικα γυρναει γυρω απο την φορμα. δλδ λειτουργει σαν οδηγος του μαχαιριου! ετσι κοβει οπως ειναι το σχημα της φορμας χωρης να κανει το παραμικρο λαθος! με λιγα λογια η χρηση τομη ειναι να εχεις καλη φορμα κ ξες να δουλεθεις το ρουτερ! ολα τα αλλα μετα ειναι θεμα χρονου! ;)

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν καταλαβα καλα δηλαδη με ενα καλο set up μια κιθαρα 300 ευρω και μια 3000 ευρω ακουγονται και παιζονται το ιδιο καλα και ολα τα αλλα ειναι μυθοι..

 

Διαβαζοντας το σχολιο του SF, θα σου διεφυγε το παρακατω κομματι του, που νομιζω πως θα σε βοηθησει να το καταλαβεις καλυτερα:

----

Τωρα οσον αφορα το πως "παιζουν" οι κιθαρες (δηλ.το playability τους γιατι για τον ηχο αν δεν την ακουσεις την κιθαρα ποτε δεν μπορεις να ξερεις & βεβαια τα ηχητικα γουστα καθε ανθρωπου διαφερουν..) εκει και αν πεφτει τρελλος ΜΥΘΟΣ.

----

 

 

ειπαμε Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ "ΣΥΜΦΕΡΕΙ" ΔΙΑΒΑΖΕΙ απο αυτα που γραφω(γραφεις,γραφει) ::)

 

Δε πιστευω ότι θα φτάσει μια warmoth την suhr (είτε λόγω ξύλων κουρδισμένων,είτε λόγω mumbo jumbo δε ξέρω) αλλά θα πλησιασει αρκετά .

ΙMHO και για bolt on  πάντα..

 

sorry αλλα οι Warmoth που εχω εγω παιζουν το ιδιο καλα  (εχουν σεταριστει ΑΚΡΙΒΩΣ στα γουστα μου)  και ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ (που μου αρεσει ο κλασσικος Fender ηχος) ακουγονται ΠΟΛΥ καλυτερα (λογω καλυτερων μαγνητων τους οποιους λογω ..ψυχασθενειας :) παραγγειλα στον Lindy Fralin ωστε να ακουγονται οπως εγω θελω.... ) απο οποιαδηποτε Suhr εχω παιξει ;)

 

 

 

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εχει πει κανεις μας οτι ειναι υποχρεωτικο να παιζουμε ολοι με Harley Benton ,ισα-ισα ολοι γουσταρουμε τα ωραια οργανα (για αυτο αλλωστε υπαρχει και το forum αυτο ;))

 

Αλλα αλλο αυτο και αλλο το να λεμε οτι  χρειαζονται οπωσδηποτε 3000 ευρω για να εχεις μια κιθαρα που να ακουγεται και να παιζει τελεια...

 

Καλα evris αυτο πραγματικα ειναι απιστευτο που ακουω. Δηλαδη επειδη οι νομοι που κατασκευαζονται οι κιθαρες εχουν ανακαλυφθει ,η τιμη της κιθαρας πρεπει να εξαρταται μονο απο τις οικονομιες κλιμακας.

Δε γινονται αυτα, ελεος...

 

χρειαζεσαι επειγοντως μαθηματα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... ;D εδω και καμμια....100αρια χρονια ετσι δουλευει το παγκοσμιο οικονομικο συστημαγια ολα τα παραγομενα "αγαθα",καιρος ειναι να το αντιληφθεις....

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχα ρε αχρηστε δεν εβαζες κανα γυναικειο? ;D :D

παντως δε κανει κανενα 3000 ευρω!!  :P

 

Απο την λιστα του Forbes για τα ακριβοτερα γυναικεια εσωρουχα (εξαιρω εκεινα που εχουν διαμαντια κλπ και πανε απειρα λεφτα και τα custom made που η τιμη ειναι σε συνενοηση με τον μοδιστρο), το ακριβοτερο υφασματινο βιομηχανικο επωνυμο που βρηκα (ειχε και φωτο με το εσωρουχο πανω σε μια μοντελα, αλλα για να μην προβω σε φτηνους εντυπωσιασμους την παραλειπω):

 

---

C. Gilson

Cost: $2,684

 

(£1,538, €2,253, 118,391 rupees, C$3,098, A$3,637)

 

Robe, bra, chemise, panty and garter

www.catrionamackechnie.com

---

 

 

 

My love for you is ticking clock, Berserker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως superfunk αν ειναι οντως ετσι οπως τα λες παραθετω λιγο τον εξοπλισμο σου

 

1.1972 FENDER TELECASTER (olympic white w. rosewood fb)

2.JOHNSON es 355 copy

3.WARMOTH 62 CUSTOM TELE COPY W/ LINDY FRALLIN PUPS

4.WARMOTH/ESP 62 CUSTOM TELE COPY W/ L.F BLUES SP.

5.1964 CRUCIANELLI "Elite" (1 pup)

6.DANELECTRO 56 PRO

7.LAKEWOOD MP1 ACCOUSTIC

 

παρακαλω επειδη δεν ειμαι σχετικος να με ενημερωσει καποιος για τις τιμες των παραπανω οργανων, εφοσον το κοστος μιας κιθαρας εξαρταται μονο απο τις οικονομιες κλιμακας και απο οικονομικους παραγοντες γενικοτερα (και οχι απο ουσιαστικους λογους).

 

καταρχην αμφιβαλλω αν εχεις καν καταλαβει τι λεω....

κατα δευτερον επειδη καιγεσαι για την αξια των οργανων μου κανενα απο τα παραπανω δεν μου εχει στοιχισει παραπανω απο 1000 ευρω  (η πολιτικη οικονομια που λεγαμε... :) :))

 

α, εχω και δυο αμερικανικες Jazzmaster/Jaguar αυτες σου ξεφυγαν... ::)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου