Προς το περιεχόμενο

Προώθηση σπασμένων προγραμμάτων από την ΕΤ1;


manosx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το  copyright ειναι ο ακρογωνιαιος λιθος της καριερας των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.

 

Αυτό είναι το ίδιο σα να λες ότι ο ακρογωνιαίος λίθος της καριέρας των δικηγόρων είναι ο φόνος, καθώς χρειάζεται να υπερασπιστούν κατηγορουμένους για δολοφονίες. Μη γελιέσαι φίλε μου, οι δικηγόροι υπάρχουν επειδή οι άνθρωποι παρανομούν, όχι το αντίθετο.

 

Αλλά επειδή λες ότι δε σε ενδιαφέρει για τις business μου, να σου εξηγήσω ότι δε μιλώ καθόλου για τις business μου, αλλά για τις δικές σου (αν είσαι μουσικός που θέλει να ακουστεί παραπέρα). Η σημερινή παγκόσμια απαξίωση της ιδέας ότι πρέπει να πληρώνουμε γι' αυτό που απολαμβάνουμε, τα δικά σου συμφέροντα θίγει, όχι τα δικά μου. Όπως είπα και πριν, αρκετοί εδώ μέσα είμαστε χομπίστες που κάνουμε το κέφι μας και τη πλάκα μας, αλλά υπάρχουν πολλοί που βλέπουν την υπόθεση σοβαρά και θέλουν να κτίσουν κάτι από όλη αυτή την ιστορία.

 

Λες ότι έχεις και εσύ πρόβλημα με τις business σου, αλλά δε νοιάζεται κανένας. Αυτό είναι ψέμα: νοιάζομαι εγώ διότι κάθομαι εδώ πέρα και κάνω τον καραγκιόζη και δέχομαι βρισιές προκειμένου να εξηγήσω ότι κανείς δεν πρέπει να κλέβει κανέναν, συνεπώς ούτε και εσένα (εκτός αν οι δουλειές σου έχουν άλλου είδους πρόβλημα).

 

Η άποψη ότι "Το  copyright ειναι ο ακρογωνιαιος λιθος της καριερας των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ" είναι άποψη του πάλαι-ποτέ αναρχικού που κόντεψε να γκρεμίσει το φόρουμ (είδες πόσο καλά διαβασμένο παιδάκι είμαι), ΟΧΙ άποψη των μουσικών, ΟΧΙ άποψη των συνθετών, ΟΧΙ άποψη οποιουδήποτε κινείται σοβαρά σε αυτό το χώρο. Αν θες να την αγκαλιάσεις δικαίωμά σου, αλλά άσε και λίγο χώρο μπας και αλλάξεις γνώμη στο μέλλον.

 

Φιλικά

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 262
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

πάντως η πειρατία που έχει να κανει με μουσικά προγράμματα έχει βοηθήσει κάποιες εταιρείες που ασχολούνται με hardware.

 

πχ οσες εταιρείες ασχολούνται με καρτες ήχου,monitors,controllers,keyboards κλπ έχουν πολύ μεγαλύτερο τζίρο τωρα πια.

 

αυτά,οχι σαν δικαιολογία,αλλά σαν διαπίστωση προφανώς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φϊλε starg η ασχετοσύνη χτυπάει κόκκινο και είναι και Κυριακή....

 

Δείτε λίγο Περλεπέ μπας και στανιάρουμε

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

business διασταση? στον έρωτα και στις μπίζνες δεν επιτρέπονται όλα?.

 

Γ.

 

Έτσι νόμιζε ο Ζαχόπουλος.

 

Χο χο χο, σωστοοοος... ;D

Οποτε το θεμα αναγεται στο αν ειμαστε με την νομιμότητα στις μερες μας η όχι...

...Λοιπόν..;

Εγω πιστευω πως το "νομικο πλαισιο" της εποχης μας, απο το Συνταγμα του κρατους, μεχρι πνευματικα δικαιωματα κτλ εχει αρχισει εδω και πολυ καιρο να απονομιμοποιειται στα ματια ενος μεγαλου μερος του κοσμου (οχι μονο στην ελλάδα, αλλα και διεθνως..)..Οποτε η στραβα ειν' ο γιαλος η στραβά αρμενιζουμε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;D Ασχετοσύνη;κόκκινο ; ;D ;D ;D

Για την Κυριακή μάλλον θα συμφωνήσω... ;D

Δηλαδή πιστεύεις πως ολη η κουβέντα που κάνετε για το θεμιτό η οχι της αντιγραφής, δεν άπτεται της δήθεν προόδου ,ή της δήθεν νομιμότητας;

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ο 16χρονος πιτσιρικάς που μπορει να ξεδιπλώνει το ταλεντάκι του στην μουσική, δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί την πρόοδο, ενω ο 40χρονος ματσωμένος επαγγελματίας, μπορεί...

Αλλωστε οπως προειπώθηκε, είναι και θέμα εφορίας... ;D

 

-ex- grave digger................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Περλεπές δηλαδή δεν σου άρεσε;!  :o :D

 

Φίλε starg δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος με αυτήν την άποψη. Καλώς ή κακώς φαίνεται ότι σου λείπουν μερικές δόσεις πραγματικότητας. Όπως μου έλειπαν και μένα παλιότερα.

 

Τον 16χρονο με το ταλεντάκι, άμα θέλει να το ξεδιπλώσει οσάν το παλαμάρι του...βαρκάρη αφιλοκερδώς είναι δικαίωμά του. Αν θέλει να ΖΗΣΕΙ από την τέχνη που αγαπάει, τότε συμβαίνουν δυο τινά:

 

1) Εκμεταλλεύεται την τέχνη κάποιου άλλου να στηρίξει τη δικιά του, οπότε καρπώνεται μόχθο αλλουνού.

2) Θα πάρει το πραγματικό παλαμάρι του...βαρκάρη γιατί το πόνημά του θα κατεβαίνει τσάμπα και βερεσέ στους σκληρούς δίσκους των ακροατών.

 

Σαν να χτυπάμε το σαμάρι να ακούσει το γαϊδούρι η όλη κουβέντα....

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λογος που απαντησα με τη φραση αυτη ειναι διοτι με ενοχλει πολυ η βαση που τιθεται ολο το θεμα.

 

Προσωπικα ασχολουμαι εκτενως  με software, με αδειες λογισμικου, copyrights, ανοιχτα προτυπα, ανοιχτες προδιαγραφες, πατεντες λογισμικου κα, παροτι τιποτε απ ολα αυτα δεν εχει να κανει ουτε με τις business μου ουτε δικηγορος ειμαι. απλα θεωρω τον εαυτο μου Ενεργο πολιτη στην κοινωνια της πληροφορικης.

 

η χρηση ιδιοκτητου (Proprietary) λογισμικου με παρανομη αποκτηση του ειναι απολυτως κατακριταια βασει της ολης στασης μου πανω στο θεμα. οι λογοι ομως δεν ειναι οι Business ΚΑΝΕΝΟΣ. υπαρχουν πιο ουσιαστικοι λογοι.

 

Χρονια τωρα, εμφανιζονται συνεχως κοινοτητες ελευθερου λογισμικου, projects για καθε λογης προγραμματα, οργανισμοι που προσπαθουν να προστατεψουν τα δικαιωματα, την εργασια, τον κοπο και την αξιοπρεπεια του καθενος με τις καταλληλες αδειες λογισμικου, αδειες τεκμηριωσης κλπ κλπ κλπ. ειμαι σιγουρος οτι εισαι ενημερος για ολα αυτα, απλα δινω μερικα links για να γινω περισσοτερο κατανοητος :

 

http://www.gnu.org/philosophy/philosophy.html

 

http://www.opensource.org/

 

http://www.gnu.org/licenses/licenses.html

 

http://el.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License

 

http://en.wikipedia.org/wiki/BSD_license

 

http://stillmover.tripod.com/Adana/gpl_el.txt

 

http://creativecommons.org/

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Open_standard

 

http://www.openformats.org/main

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Software_patent

 

http://www.nosoftwarepatents.com/

 

 

αυτα ειναι μια καλη αρχη για οσα αναφερομαι.

 

οταν λοιπον υπαρχει μια τοσο μεγαλη κινητικοτητα, οταν συνεχως εμφανιζονται εναλλακτικες λυσεις σε λογισμικο και οι χρηστες επιμενουν στο ιδιοκτητο λογισμικο ακομα και για απλες εργασιες τι συμβαινει??????

 

οταν για ενα απλο κειμενο καποιος θελει σπασμενο το word...

 

οταν για μια απλη επεξεργασια φωτογραφιας θελει το photoshop..

 

οταν για την κατασκευη μιας απλης ιστοσελιδας θελει τη σουιτα της macromedia...

 

οταν για απλες μαθηματικες πραξεις θελει το matlab..

 

οταν για 5 γραμμες κωδικα θελει την microsoft visual c..

 

οταν....

 

οταν.....

τι συμπεραινουμε απ ολα αυτα? οτι ο μεσος χρηστης αρεσκεται στο να κλεβει? ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

 

ο μεσος χρηστης ειναι ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ. οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν οτι ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ, θεωρουν κατι τετοιο ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ τους, ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Δεν εχει να κανει με το οτι εχουν μια ροπη στις κλοπες, ουτε ειναι αλητες ;D. απλα νομιζουν οτι "ετσι ειναι"...

 

Στο πανεπιστημιακο ιδρυμα που ειμαι, η microsoft προσφερει δωρεαν σχεδον ολα τα προιοντα της σε φοιτητες και ομως δεν εχω κανενα γνωστο που να εχει παει να παρει εστω και μια αδεια γι αυτα. ο λογος????

 

"ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ?" "ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΩ, ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ???"

 

αυτο ειναι το προβλημα. αυτο ειναι που με ενοχλει περισσοτερο. με ενοχλει που ενω η πληροφορικη πλεον ειναι για τα καλα στη ζωη μας, η παιδεια που αφορα στα θεματα αυτα ειναι μια αγνωστη εννοια.

 

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ?????? ------->http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/01/10/1460551.htm

Οδηγει στην απολυτη εξαρτηση ολοκληρου του κρατικου μηχανισμου μιας χωρας σε μια εταιρια..  και αυτο με τη σειρα του οδηγει παλι στα παραπανω, για να γινει ενας πληρης κυκλος.

 

εγραψε ο ζακ στεφανου αρκετα ποστς πιο πριν και ειπε και στην εκπομπη οτι οι εταιριες λογισμικου επι της ουσιας επιθυμουν την παρανομη χρηση του ιδιοκτητου λογισμικου τους και πεσαμε να τον φαμε επειδη δεν ειναι "πολιτικα ορθη" αποψη.. τι να κανουμε που αυτη ειναι η αληθεια???

δεν χρειαζεται να το ψαξει κανεις ιδιαιτερα για να καταλαβει οτι οι κολοσσοι του software προσπαθουν με καθε τροπο να μας κανουν να συνηθισουμε στο προιον τους. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ. απλα αυτη ειναι η αληθεια.

 

Βεβαια δεν ειναι επιχειρημα οτι "αφου οι εταιριες "επικροτουν" τη χρηση των  "σπασμενων" προγραμματων τους, εγω  θα τα χρησιμοποιησω"....

 

Διαφωνω καθετα με μια τετοια αποψη. Δεχομενος οτι κατι τετοιο ισχυει, ποτε δεν προκειται να παιξω το παιχνιδι που σκεφτηκε ενας μανατζερ για να προωθησει το προιον του.

συνοψιζοντας, ολα αυτα λοιπον με απασχολουν πολυ περισσοτερο απ τις μπιζνες της καθε εταιριας και υπο αυτο το πρισμα εγραψα οτι εγραψα σε προηγουμενο ποστ.

 

συγνωμμη αν κουρασα με ολα αυτα τα Off topic μου, αλλα ηθελα να γινω λιγο παραπανω σαφης.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά το θέμα είναι εξ αρχής απλό πιστεύω, είναι αυτό που είπε κάποιος λίγο πριν (και δε μπορώ να ψάξω γιατί παίζει τρελλό hangover και ίσα που γράφω): θα έκλεβες αόρατος; Τέλος.

 

Θεωρώ την κλοπή κλοπή, τελεία και παύλα. Φυσικά και βλέπω διαφορές στο να κλέψεις για να ζήσεις και το να κλέψεις για να πάρεις ferrari, φυσικά και βλέπω διαφορά στο να κλέψεις 1000€ από το Βαρδινογιάννη και να τα κλέψεις από τη γιαγιά που περιμένει τη σύνταξη για να πάει στη λαϊκή, όμως σε κάθε περίπτωση η κλοπή είναι κλοπή, και δικαιολογείται ΜΟΝΟ αν πρέπει να ΦΑΣ και δε ΜΠΟΡΕΙΣ να βρεις, δηλαδή σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ extreme καταστάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

εγραψε ο ζακ στεφανου αρκετα ποστς πιο πριν και ειπε και στην εκπομπη οτι οι εταιριες λογισμικου επι της ουσιας επιθυμουν την παρανομη χρηση του ιδιοκτητου λογισμικου τους και πεσαμε να τον φαμε επειδη δεν ειναι Politicaly correct αποψη.. τι να κανουμε που αυτη ειναι η αληθεια???

δεν χρειαζεται να το ψαξει κανεις ιδιαιτερα για να καταλαβει οτι οι κολοσσοι του software προσπαθουν με καθε τροπο να μας κανουν να συνηθισουμε στο προιον τους. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ. απλα αυτη ειναι η αληθεια.

 

Kαλά αυτά που λες mech αλλά στάθηκα σε αυτά που κάνω quote. Εξήγησέ μου τα λίγο. Γιατί είναι αυτή η αλήθεια; Aφού "επιθυμούν την παράνομη χρήση του λογισμικού τους" γιατί να κάτσουν να επενδύσουν χρόνο, χρήμα και τόσο κόπο για να το βγάλουν in the first place;

 

Aν μου έλεγες ότι η Sony δεν σκοτωνόταν κιόλας για να κυνηγήσει τα σπαστήρια που επέτρεπαν στα Playstation να παίξουν αντιγραμμένα παιχνίδια θα σου πω "ναι, έχεις δίκιο" γιατί με αυτήν την κίνηση οι πωλήσεις των Playstation θα εκτοξεύονταν, κάτι που βεβαίως τελικά έγινε. Αλλά στον συλλογισμό σου κάτι δεν κολλάει.

 

Tι πάει να πει "να συνηθίσουμε στο προϊόν τους"; Πώς μια τέτοια "συνήθεια" θα αποδειχθεί μακροπρόθεσμα κεδροφόρα για αυτές;

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου