Προς το περιεχόμενο

Ενισχυση folk αρπας για συναυλιες;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους,

 

σιγα σιγα προσπαθουμε σαν σχημα αυτο που ηχογραφουμε σε εναν υπολογιστη ή προβαρουμε σε χαμηλες εντασεις να το αναπαραγουμε σε επιπεδο συναυλιας..

 

Συγκεκριμενα πρεπει να βρω εναν τροπο να μετατρεψω την κελτικη αρπα μου σε μια ηλεκτρακουστικη αρπα..Η αρπα δεν εχει πανω μαγνητη ουτε καποιου ειδους καψα.Διαβαζοντας στο ιντερνετ βρηκα προτασεις απο piezo ηλεκτρικα σε καθε χορδη μεχρι καψα...μαγνητη για αρπα..Παρ' ολα αυτα δεν εχω την παραμικρη πειρα πανω στο θεμα και αναζητω συμβουλες και προτασεις για το πως να ενισχυσω την αρπα με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Ας μην ασχοληθουμε σε πρωτη φαση με το οικονομικο..

 

Σαν αρπα πρεπει σε συνθηκες λαιβ να τα βγαζει περα και να ακουγεται πανω απο ντραμς και βαρυ ηχο ηλεκτρικης κιθαρας..Μιλαμε για ενα σχημα στο χωρο του hard rock σε συνδιασμο με παραδοσιακα οργανα..

 

Διαβαζοντας βρηκα αυτο..

http://www.celticharper.com/amplify.html

Μεσα στο αρθρο υπαρχουν προτασεις σε αρκετα μεγαλο φασμα τιμων..Απο μαγνητες πολυ ευαισθητους(κατι που δεν ξερω αν θα δημιουργησει προβληματα στο αποτελεσμα) μεχρι καψες φθηνοτερες που μπορει να σταθουν καλυτερα..

 

Η αρπα ειναι 27 χορδων..

 

Ολες οι προτασεις δεκτες..

Flesh And The Power It Holds...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορει και να γινεται αυτο που λες αλλα μαγνητης σε αρπα μου φαινεται...καπως. Ασε που θα ακουγεται μετριοτατα. Μικροφωνο σε καμια περιπτωση;

Τρολολολολολολολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αρχικη ιδεα φυσικα ηταν το μικροφωνο..αλλα ξαναλεω οτι τα υπολοιπα οργανα θα ακουγονται πολυ..δεν ειναι μια συναυλια με αρπες να μην σε νοιαζει τι αλλο θα πιανει το μικροφωνο..οταν λες μαγνητης σε αρπα φαινεται καπως?τι εννοεις?

 

Απ' οτι φαινεται υπαρχουν πολλοι ''αρπιστες'' που εχουν φορεσει μαγνητη-καψα στα οργανα τους για να εχουν καλυτερα αποτελεσματα..δεν ξερω αν ειδες τα λινκ αλλα προφανως δεν μιλαμε για μαγνητη κιθαρας..

Flesh And The Power It Holds...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου καλησπέρα,

 

Εγώ στην άρπα της κόρης μου (L&H Troubadour VI, gut strings) χρησιμοποιώ δύο Audio Technica ATM350, τοποθετημένα μέσα στο ηχείο από την πίσω πλευρά. Χρησιμοποιώ τα shock mounts που δίνει η εταιρεία και βγάζω πολύ καλό ήχο. Δεν έχω πρόβλημα με feedback αν και παίζουμε μαζί της rock σε μεγάλες εντάσεις. Εννοείται βέβαια με low cut στα 60 ή 80Hz. Στη δική μου περίπτωση πρέπει να γυρίσω τη φάση σε ένα από τα δύο. Δεν είναι όμως νόμος αυτό, εξαρτάται από το όργανο και την τοποθέτηση που θα κάνεις.

 

Αυτά,

Ελπίζω να βοήθησα

Φιλικά

Γιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απαντηση. Γιατι μμικρόφωνο και όχι μαγνητης.?.τι κερδίζω και τι χάνω σε κάθε περιπτωση? Απο ενισχυση τι χρησιμοποιείς για την κόρη σου? βαπόντας ως ταβάνι τα 200 εύρω τι προτείνετε για μμικρόφωνο-μαγνητη?

Flesh And The Power It Holds...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Καλησπέρα,

 

πρόσφατα χρησιμοποιήσα σε λάιβ το παρακάτω μικροφωνάκι-κάψα με πολύ καλά αποτελέσματα για να ενισχυσω ακουστικό όργανο. Έπαιξε σε εντάσεις ροκ συναυλίας χωρίς πρόβλημα, με πολύ καλή χροιά στον ήχο.

 

http://www.thomann.de/gr/akg_c411ph_mikro.htm

 

Δεν γνωρίζω τίποτα για την κέλτικη άρπα, πάντως για να χρησιμοποιήσεις μαγνήτη (και όχι μικροφωνάκι) θα πρέπει να έχει μεταλλικές χορδές.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου