Προς το περιεχόμενο

Ιδέα για δοκιμές μουσ. εξοπλισμού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους στο φορουμ! Θελω να μοιραστω μια ιδεα. Αν εχει ξαναπροταθει, μπορει να σβηστει το θεμα αυτο. Ιδου η ιδεα και το σκεπτικό μου:

 

Προσωπικα παντα σκεφτομουν οτι (παρ'ολους τους συχνοτατους κακοτροπους πωλητές) ειναι "σωστο" να στηριζει κανεις τα μαγαζια μουσικων ειδων, παρα να αγοραζει απο το ιντερνετ, επειδη (μεταξυ αλλων λογων) ετσι συντηρειται η δυνατοτητα να δοκιμασει κανεις το οργανο/εξοπλισμο που εχει βαλει στο ματι, πριν το αγορασει, ή να δοκιμασει μια μεγαλη γκαμα πριν αποφασισει, κ.ά.

 

Με την αγορα μεσω ιντερνετ να εχει πλεον επικρατησει, και τις επιλογες στα μουσικα καταστηματα να εχουν μειωθει, νομιζω μια καλη ιδεα ειναι να δημιουργηθει ενα thread (ή ομαδα threads) στο noiz ή ενα συνδεδεμενο site όπου οποιος θελει να μπορει να διαθετει προς δοκιμην στα μελη του φορουμ καποιον εξοπλισμο του. Σαν το couchsurfing αλλα με..μουσικο εξοπλισμο -noizsurfing ή accessories surfing ή κατι τετοιο!

 

-Θα μπορουσε να ειναι απλως ενα thread αφιερωμενο στις κιθαρες, ενα στα overdrive pedals, ενα στα πληκτρα κτλ, οπου καθε ενας να γραφει "μπορειτε να δοκιμασετε την ταδε κιθαρα ταδε χρονιά στο σπιτι μου" και η επικοινωνια να γινεται με pm. Αν η διαθεσιμοτητα παυει να υφισταται, να υπαρχει δυνατοτητα επεξεργασιας/διαγραφης ποστ.

 

-Θα μπορουσε να ειναι ενα site συνδεδεμενο με το noiz (ισως με τα ιδια nicknames?) οπου θα ειναι κατηγοριοποιημενα τα οργανα και να υπαρχει η δυνατοτητα για search αναλογα με τη μαρκα ή το γεωγραφικό τόπο.

 

-Θα μπορουσε να ειναι σαν το couchsurfing, δηλαδη μονο αν εισαι συνδεδεμενος και "προσφερεις" να εχεις τη δυνατοτητα να "δοκιμασεις" (να εχεις προσβαση σε στοιχεια επικοινωνιας των αλλων) ωστε να διασφαλιζεται καποια αξιοπιστια. Ισως, να εχει και "καρμα" καλης/κακής συνεργασιμότητας.

 

Κατι τετοιο θα δημιουργουσε κοινωνικοποιηση και ισως και μουσικες συνεργασιες μεσω του φορουμ, αλλα κυριως θα διευκολυνε τοσο πολυ οσους απο εμας θελουν να δοκιμασουν αλλα δε βρισκουν! Θα μπορουσε ακομη και να δημιουργηθει μια "κοινοτητα" βασισμενη πανω σε αυτη την ιδεα της ανιδιοτελους "αλληλεγγυης" σε σχεση με μιαν αναγκη, αυτη της δυνατοτητας δοκιμης μουσικου εξοπλισμου, οπως ακριβως η κοινοτητα του couchsurfing βασιζεται στην αναγκη για (δωρεαν)στεγαση στα ταξιδια.

 

Υπάρχουν μέλη που να το βρίσκουν ενδιαφέρον κι εφαρμόσιμο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο ανεπισημα γινεται ηδη στο νοιζ με παλικαρια που οταν τους τους ρωτας κατι συγκεκριμενο μπορει να σου πουν "αν εισαι καπου κοντα, περνα να τσεκαρεις"

 

Τωρα, κατι τετοιο για γενικη υλοποιηση ισως ειναι λιγο δυσκολο (δεν ξερω).

 

Συχνα το νοιζ πραγματοποιει συναντησεις σε συγκεκριμενο χωρο και χρονο. Και νομιζω πως αυτο εγερει την ορεξη πολλων να μην χασουν την ευκαιρια και να συναντηθουν.

 

Τωρα, κατι τετοιο προυποθετει πολυ καλη οργανωση (κυριολεκτικα και μεταφορικα), δεν ξερω...

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο ανεπισημα γινεται ηδη στο νοιζ με παλικαρια που οταν τους τους ρωτας κατι συγκεκριμενο μπορει να σου πουν "αν εισαι καπου κοντα, περνα να τσεκαρεις"

 

Ναι, το ξερω-απο'κει μου ηρθε η ιδεα. Οπως και απ'τις προσωπικες συναλλαγες μου, που εχω επισης δει οτι υπαρχει ορεξη. Το ποιος το πραγματοποιει και ποιος το συντηρει ειναι το θεμα. Θα το ξεκινουσα ισως εγω αλλα μου λειπουν γνωσεις και θελω ψαξιμο για να το μπορω.

 

Βεβαια η διαφορα αυτου που λες με αυτο που λεω εγω ειναι η διαχρονικοτητα και η ευκολια να εχεις προσβαση σε δοκιμη εξοπλισμου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν ιδέα πάντως είναι πολύ λειτουργική και ενδιαφέρουσα.

 

Δεν ξέρω αν μπορεί να περάσει στην πράξη και ακομη κι αν γινει αυτο θα μπορεί να εξυπηρετεί μελη απο Αθήνα κυρίως ισως και απο Σαλονικη.

 

Αλλά είναι οτι καλύτερο για να λύσει σε ολους μας (στους περισσοτερους) σημαντικες απορίες με βαση τον εξοπλισμο.

MUSIC IS MAGIC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν ιδεα ειναι πολυ καλη, αρκει η διαχρονικοτητα να καλυπτεται και απο την παγια ενασχοληση με τα εμπλεκομενα μελη, και φυσικα και την παγια διαθεση του εξοπλισμου τους.

Γιατι, αν δεν ειναι συνεχεια διαθεσιμος ο εξοπλισμος, χανεται η μιση ουσια του πραγματος.

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου