Προς το περιεχόμενο

Repair Shop Show & Tell - Folkway Music


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Folkway Music ειναι ενα guitar store στον Καναδα, το οποιο ειδικευεται σε vintage οργανα και ειδικα ακουστικες κιθαρες. Ο ιδιοκτητης του μαγαζιου Mark Stutman ειναι μαλιστα αρκετα γνωστος ως vintage expert/repairman, ειδικα για παλιες Gibson (προσφατα μαλιστα του ειχαν κανει και ενα μικρο αφιερωμα στο Acoustic Guitar Magazine). Eν συντομια ο ανθρωπος εχει αρκετα πειρα στις επισκευες vintage οργανων, πολλα σπανιοτητας τετοιας που οι περισσοτεροι μας μαλλον δε θα δουμε απο κοντα ποτε στη ζωη μας.

 

Εχει καποιο καιρο λοιπον που ποσταρει βιντεακια απο τον παγκο του στο youtube (και instagram) channel του μαγαζιου (οπου ανεβαιζουν και μικρα sound demos) οπου συζηταει για διαφορα θεματα σχετικα με vintage οργανα (νομιζω ειχα ανεβασει και παλαιοτερα καποιο). Εχουν τρομερο ενδιαφερον και πολλα μπαινουν σε βαθος σε niche θεματα οπου πραγματικα δε ξερω ποσο ευκολo/δυνατον ειναι να βρεις τετοιες πληροφοριες οπουδηποτε αλλου online, καλη ωρα το βιντεο του οπου δειχνει δειγματα απο Gibson bridge plates και το πως εξελιχθηκαν απο τα '30 ως τα '60. Εχει και κατα τη γνωμη μου πολυ ωραιο στυλ στις εξηγησεις του.

 

Ειναι λιγο niche/advanced acoustic guitar nerdery προφανως αλλα προσωπικα τα καταυχαριστιεμαι, οποτε θεωρησα αξιζε ενα μικρο thread σε περιπτωση που ενδιαφερουν και αλλους εδω. Παραθετω μερικα selections, συμπεριλαμβανομενου του 1ου βιντεο που ειναι νομιζω ενα πολυ καλο γενικου ενδιαφεροντος overview σχετικα με τις ρωγμες στα ακουστικα οργανα και το προαναφερθεν βιντεο με τα bridge plates.

 

 

 

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου