Προς το περιεχόμενο

Soundblaster live & latency


tassos1978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι

 

Με έναν υπολογιστή 1.5Ghz, 640Mb ram, Windows XP SP2, μια μικρή κονσολίτσα Behringer (Eurorack UB802), 2 mics (Behringer B-1 & Shure C607N) και μια ηλεκτροκλασσική κιθάρα, προσπάθησα απο το cubase sx και από το Nuendo να γράψω 6 midi tracks και άλλα 2 audio tracks με κλασσική κιθάρα. Τα 3 midi tracks ακούγονται απο τους ήχους της κάρτας, και τα άλλα 3 απο 2 VST instruments. Η κάρτα μου είναι η sounblaster live ( :cry: ) και όπως μπορείτε να φανταστείτε υπήρχε τεράστιο πρόβλημα συγχρονισμού των 3 ειδών πηγής του ήχου (ειδικά όταν ήθελα να τα κάνω όλα audio tracks). Μετά από αναζήτηση στο ιντερνετ, εγκατέστησα άλλους οδηγούς για την κάρτα μου (Wuschel's ASIO4ALL, Κχ project) αλλά κάθε φορά που πάω να χαμηλώσω το latency, ο ήχος αποκτά clips και γενικά διάφορα παράσιτα.

Το μόνο που θέλω είναι ένας καλός συγχρονισμός, δε θέλω πάνω από 1-2 inputs -outputs στην κάρτα μου, αφού χρησιμοποιώ την κονσόλα. Τι προτεινετε; Μήπως απαιτείται κάποια ειδική ρύθμιση που αγνοώ; Μήπως να πέταγα αυτη την παλιοκάρτα και να έπαιρνα μια άλλη; και αν ναι, ποια μπορεί να μην αποτελέσει σπατάλη για τις απαιτήσεις μου;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Μαλιαμάνης Τάσος, Μέγαρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α) Δοκίμασε πρώτα να κάνεις αυτό με τα KX drivers.

 

β) Δες αν χρησιμοποιείς όντως τα sound fonts της live και όχι κατα λαθος το GM synth της Microsoft.

 

γ) Δες αν έχει επιλεχθεί το KX driver στο cubase.

 

 

... και αν δεν λυθεί τα ξαναλέμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα έλεγα να πάρεις καμμία κάρτα της προκοπής και να μην παιδεύεσαι με drivers και τέτοια. Το ίδιο θέμα είχα και εγω και πήγα και πήρα μία Audiophile 2496, που έχει τα τελείως βασικά, και ησύχασα. Αφου μαλιστα έχεις μείκτες και τέτοια, κρίμα είναι.

Η παραπάνω κάρτα έχει μόνο 85 ευρώ στα Ιντερνετικά μαγαζιά.

 

 

[ΥΓ προς moderators]. Αυτη η ενότητα μάλλον πρέπει να μεταφερθεί στο Computers κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε (πατριώτη) από τα Μέγαρα (και εγώ μεγαρίτης!), μπορώ να πώ άφοβα οτι με τους kx drivers η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά. Την είχα βασανίσει την live για αρκετό διάστημα. Αλλά για αυτό που θές να κάνεις, απο την εμπειρία μου με την κάρτα , πρέπει να την ρυθμίσεις στα 20ms για να μην έχεις κλίκς. Σε 10ms με τους kx drivers μπορείς να δουλέψεις με ασφάλεια πολύ ελαφρά projects.

 

εγω αναγκαζόμουν και οτι audio τράβαγα σε νεο track να το μετακινώ προς τα πίσω ανάλογα με μικροgrid ρυθμιση , αν θυμάμαι καλά 1/32 πίσω για να συγχρονιστεί, βέβαια με ισχυρότερο επεξεργαστή, και τα 1024mb ram δεν αλλάζουν τίποτα, παρά μονο τον μεγαλύτερο αριθμό προγραμμάτων και plug ins που μπορείς να έχεις ταυτόχρονα κάτι που δεν μπορείς να εκμεταλευτείς σε θέμα latency , δεν κάνει τίποτα, πας για chrash ή για αλλοίωση του audio track. (Έτσγράψαμε με τον φίλο macker μια φορα, και κοιταχτήκαμε και λέμε, τι φραγκοφονιάδες είμαστε και πήραμε κάρτες και ηρεμήσαμε - βέβαια πήραμε audigy και κάνουμε δουλειά, αλλά μην σκεφτείς να την πάρεις γιατι στο δικό σου περιβάλλον δεν θα σε βολέψει καθόλου)

 

Πάρε άλλη κάρτα για παραπάνω, όπως σε συμβούλεψαν οι φίλοι,εχω δουλέψει με terratec και m audio, και δεν υπάρχει καμμία σχέση , και το τίμημα που θα πληρώσεις (δεν είναι και τραγικό) αξίζει, θα ηρεμήσεις κι εσύ να δουλέψεις άνετα.....

 

Για περισσότερα..... στην Πάχη..... :lol:

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

dither: α) Όταν κάνω εγκατάσταση των kx drivers, τότε τα windows δεν αναγνωρίζουν κανένα απολύτως audio input, έτσι δε μπορώ να κάνω επιλογή πηγής ηχογράφησης... β) Χρησιμοποιώ σίγουρα sounfonts που έχω κατεβάσει από το internet.

Angelos: Φίλε μου μήπως γνωρίζεις πως θα χρησιμοποιήσω ήχους sounfonts με μια κάρτα που δεν είναι soundblaster ή audigy; Έχω εξαιρετικούς ήχους μαντολίνου για παράδειγμα που θέλω να χρησιμοποιήσω και δεν τους έχω βρει ως τώρα σε κανένα VST instrument.

cos_dr: Πολύ χαίρομαι για το καλλιτεχνικό αίμα της πόλης μου! ελπίζω να τα πούμε απο κοντά πίνοντας καφεδάκι στον Παχιώτικο ήλιο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν κάνω εγκατάσταση των kx drivers, τότε τα windows δεν αναγνωρίζουν κανένα απολύτως audio input, έτσι δε μπορώ να κάνω επιλογή πηγής ηχογράφησης...

 

Είναι καθαρά θέμα ρύθμισης του mixer και της virtual καλωδίωσης των KX. Δίνουν τρομερές δυνατότητες αλλά δυστυχώς θέλουν λίγο ψάξιμο για να τα φέρεις στα μέτρα σου.

 

Φίλε μου μήπως γνωρίζεις πως θα χρησιμοποιήσω ήχους sounfonts με μια κάρτα που δεν είναι soundblaster ή audigy; Έχω εξαιρετικούς ήχους μαντολίνου για παράδειγμα που θέλω να χρησιμοποιήσω και δεν τους έχω βρει ως τώρα σε κανένα VST instrument.

Ήχους soundfonts μπορείς να φορτώσεις σε διάφορα softsamplers plugins

 

Steinberg Hallion , Native instruments Kontakt , Bismark , Emagic EXS24 κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιποοόν... Κατέβασα τους drivers της EMU και η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ... Παρολαυτά, λέω να σκάσω περιπου 100 ευρώ για νέα κάρτα... Τί προτείνετε λοιπόν; Είμαι μεταξύ της EMU 0404 και της M AUDIO AUDIOPHILE 2496... Ποιά λέτε να προτιμήσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ηχητικά οι δύο κάρτες είναι σε κοντινά επίπεδα σύμφωνα με RMAA benchmarks. Όσον αφορά τις δυνατότητες η 0404 είναι σαφώς πιο πληθωρική (έχει DSP effects κλπ ) και πιο σύγχρονη (192 KHz μετατροπείς).

Όμως αν ακούσεις τα DSP effects θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου ώστε να θεωρούνται πλεονέκτημα. Για μένα το κριτήριο επιλογής σε όμοιες ηχητικά κάρτες είναι τα drivers , αν σε χαμηλό latency δεν επιβαρύνουν υπερβολικά τον επεξεργαστή , αν είναι σταθερά (όλα πλέον είναι) και αν αναβαθμίζονται από την εταιρία συχνά .Αν δεις το control panel της EMU είναι πολύ εντυπωσιακό (μόνο καφέ δε ψήνει) , αντίθετα η 2496 είναι λιτή και προσφέρει τα βασικά. Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε αν τα drivers της 0404 κατεβαίνουν τόσο χαμηλά στο latency όσο της 2496 χωρίς επιβαρύνουν το CPU load. Αν το καταφέρνουν αυτό θα πρότεινα την 0404, αλλιώς την 2496.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H RGC-Audio έχει ένα freeware VSTI που κάνει νομίζω την δουλειά που θέλεις. Το πλήρες όνομα του προγράμματος: rgc:audio sfz vsti. Στο kvr-vst.com θα το βρείς καταχωρημένο stadar.

 

Σχετικά με το δίλλημά σου για τις κάρτες, προσωπικά θα προτιμούσα την κάρτα που κάνει λίγα και καλά, δηλαδή την MAUDIO. Οι drivers της υποθέτω ότι ειναι απλούστεροι και πιο σταθεροί σε σχέση με τους drivers της EMU-που υποστηρίζουν περισσότερες λειτουργίες.

 

Φιλικά,

Ghen

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου