Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου για ηχογράφηση


Tuff_P

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να κάνω μια σχετική ερώτηση....τι παίζει με το pci xpress και τις κάρτες ήχου? αν τα "σκάσω" για να πάρω μια RME pci, υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να την χρησημοποιήσω στο (όχι και πολύ μακρινό) μέλλον?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

>Το μόνο που με ανησυχεί με τo TASCAM FW-1884 είναι 24bit/96-kHz ενώ

πολλά άλλα έχουν 24bit/192kΗz θα έχουν πραγματικά διάφορα αυτά τα

192kHz στην ποιότητα του ήχου; :(

 

ikon> Και έμενα με ανησύχησε όταν έμαθα για τις pci xpress αλλά αυτές οι

αλλαγές δεν γίνονται τόσο γρήγορα και πιστεύω ότι και στα καινούρια

μηχανήματα θα υπάρχει συμβατότητα όπως είχε συμβεί και παλιότερα.

Όπως και μe τους SATA.

uff P. *Μάγος*

~Hip-Hop Salonika~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Η tascam 1884 fw δεν είναι και PCI. Δηλαδή, αγοράζεις ξεχωριστά PCI. Παρέχει όμως όλα αυτά που ανέφεραν οι υπόλοιποι και ακόμα περισότερα.

 

Αν ψάχνεις για φθηνότερο DAW controller προτείνω JL COOPER CS10 II ή φθηνότερα JL CΟΟPER CS32 MiniDesk.

 

Αν, πάντως, θες controller για μόνο για plug-ins/VSTIs δε χρειάζεσαι κάτι τέτοιο. Ξεκίνα από το ακριβό Mackie control C4 και κατέβα έως τα πολύ φθηνά BEHRINGER BCR 2000 και DOEPFER POCKET.

 

Απο εκεί και πέρα, αν κατάλαβα καλά, χρειάζεσαι μία PCI με analog και midi Ι/Οs που να κάνει δουλειά και να είναι σχετικά φθηνή:RME HDSP 9632 Hammerfall DSP 24/96 ή πιό φθηνή: MAudio Delta 1010LT , ακριβώς όπως είπε και ο dither.

 

Για προενίσχυση με αρκετές εισόδους XLR και λογικές τιμές: Presonus, Focusrite, Studio Projects και για τελείως τσάμπα SM Pro Audio. Αν θέλεις καλά αποτελέσματα, με προϋπόθεση καλά μικρόφωνα και κάποιες σχετικές γνώσεις, όχι SM Pro Audio.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tuff σκεφτομαι να πουλήσω την κάρτα ήχου μου. Είναι η Nuendo Audiolink 96 ή πιο καλά RME Hammerfall DSP Multiface. Είναι αγορασμένη το 2003 και σε αριστη κατάσταση εννοείται. Ενδιαφέρεσαι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Tuff_P μη σε απασχολεί το θέμα της ανάλυσης 24/192. Η αλήθεια είναι πως τα 24 bits είναι πλέον must (και λίγα είναι!). Όσο για την ανάγκη της ηχογράφησης στα 96KHz αντί για 192KHz σε πληροφορώ πως δεν πρόκειται να ακούσεις διαφορά στην ποιότητα. Ακόμη και με ηχεία αξίας πάνω από 3000€ δεν πρόκειται να γίνουν αισθητές οι διαφορές.

 

Η ηχογράφηση στα 96ΚΗz καλύπτει ένα εύρος συχνοτήτων έως 48KHz, το διπλάσιο δηλαδή απ' ότι μερικά αυτιά μπορούν να ακούσουν. Επίσης σημείωση πως στα 20KHz ναι μεν κάποιοι μπορούν να ακούσουν αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν διαφορέ στην ποιότητα (είναι απλά το όριο της ακοής).

 

Αν ηχογραφήσεις στα 192ΚΗz απλά μεγαλώνεις το μέγεθος του αρχείου, χωρίς να προσθέτεις τίποτα στην ποιότητα. Τώρα θα μου πεις γιατί να υπάρχει τόσο υψηλή ανάλυση; Φημολογείται πως κάποια plugins εκμεταλλεύονται τα 192KHz αλλά η διαφορά είναι τόσο μακρινή που δεν αξίζει τον κόπο.

 

Σου θυμίζω και κάτι τελευταίο. Μην ψάχνεις μόνο την υψηλή ανάλυση. Είναι καλύτερο να έχεις μια κάρτα με ανάλυση 24/96 και άριστους drivers, παρά μια άλλη με 24/192 και με μέτριους drivers :wink:

ub rosa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία διόρθωση στην προηγούμενη απάντηση, για να μην μπερδευτεί κάποιος.

Παρασυρμένος από την αναζήτηση κάρτας ήχου για ένα φίλο σε site με μουσικά είδη έγραψα ότι η FW 1884 δεν είναι PCI...δεν είναι κάρτα ήχου ήθελα να πω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Φίλε awardwinner η FW 1884 είναι κάρτα ήχου. Το λέει ξεκάθαρα και στο site τις εταιρίας αλλά και στα διάφορα e-shop. Την έχω δη και από κοντά στο περίπτερο τις elina.gr στην Comdex. :D

uff P. *Μάγος*

~Hip-Hop Salonika~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου