Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ορισμού εξόδων 5.1


nikos0937

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους:D

Είμαι καινούριος στο χώρο αυτό και ευελπιστώ να μάθω πολλά περί μουσικής και της μουσικής τεχνολογίας.

Μόλις χτες αγόρασα την PHASE 28 της TERRATEC. Έχει 8 αναλογικές εξόδους. Τα ηχεία του υπολογιστή μου είναι 5.1 (2 μπροστά,2 πίσω,ένα κεντρικό και ένα woofer).

Το συνοδευτικό Control Panel της κάρτας αυτής επιτρέπει της επιλογή της εντάσεως ξεχωριστά για κάθε έξοδο. Δεν υπάρχει όμως πουθενά επιλογή για το πως ορίζω το κάθε κανάλι εξόδου (δηλαδή το κανάλι 1 να είναι το εμπρόσθιο αριστερό, το 2 να είναι το εμπρόσθιο δεξί κτλ).

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σε αυτό το πρόβλημα που για εμένα τον άσχετο είναι αρκετά μεγάλο???[/url][/code]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε νίκο, καλωσήρθες στην παρέα μας. Δεν ξέρω την συγκεκριμένη κάρτα σου, αλλά ίσως να φταίει το εξής.

 

πρώτον. Τα ηχεία σου τι τύπου βύσματα έχουν , αυτό θα βοηθούσε πολύ.

Καταλήγουν στα κλασσικά 3 στερεοφωνικά καρφάκια, (πράσινο - μαυρό - ροζ) τα "κομπιουτεριστικα"?, ή είναι 6 rca? ή έχουν και άλλες εξόδους πχ coaxial ή opticaI??

 

Η είναι ηχεία του home cinema σου. και αν ναι τι εισόδους έχει το cinema ??,

 

Δευτερον. Μαλλον η κάρτα στο ψηφιακό πάνελ της θα σου δίνει επιλογες να κάνεις τις εισόδους - εξόδους και το αντίστροφο, η ίσως και να έχει ξεχωριστές.

 

το ερώτημα είναι τι τύπου είναι η κάθε υποδοχή της κάρτας, πώς θα την ορίσεις και πως θα συνδέσεις ανάλογα τα ηχεία σου.

 

Αν μας πείς λεπτομέρειες θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanx στον cos_dr.

Λοιπόν, έχω τα ηχεία Creative Inspire 5.1, τα οποία (στο woofer) έχουν για είσοδο 3 ζεύγη RCA (ένα ζεύγος για τα front,ένα για τα rear και ένα για κεντρικό και woofer).Τα καλώδια που τα συνοδεύουν είναι 3 και είναι 2πλό RCA που καταλήγει σε mini-jack το οποίο είναι πράσινο ή μαύρο ή ροζ.

Σε μια κλασσική κάρτα ήχου 5.1 υπάρχουν οι αντίστοιχες stereo χρωματιστές έξοδοι και όλα είναι πολύ εύκολα, αφού συνδέεις βάσει χρώματος.

Η νεοαποκτηθείσα Phase 28 της Terratec υποστηρήζει 7.1 (άρα και 5.1) και έχει 8 μονοφωνικές εξόδους που είναι της μορφής θηλυκό για μεγάλο καρφί (jack).Η κάθε έξοδος έχει ένα αυτοκόλλητο που γράφει "Output1","Output2" κτλ.

Αγόρασα 3 μέτρα καλώδιο για RCA, το διχοτόμησα σε δύο 3μετρα μονοφωνικά καλώδια και τελικά έφτιαξα 6 νέα καλώδια τα οποία έχουν αρσενικό RCA και αρσενικό jack εκατέρωθεν, έτσι ώστε να στείλω την κάθε έξοδο ξεχωριστά σε κάθε ηχείο.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω τον τρόπο να ορίσω τα ηχεία στο χώρο, κάτι το οποίο δε γίνεται μέσω του συνοδευτικού Control Panel της κάρτας.

Μήπως υπάρχει κάποιος default ορισμός των ηχείων, δηλαδή standard χωροθέτηση του τύπου το Out1+Out2 είναι τα front κτλ;

Thanx a priori

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε, η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι μπορείς να καθορίσεις εσύ ποιο σήμα θα πηγαίνει σε ποιά από τις οκτώ εξόδους της κάρτας σου. Αυτό συνήθως γίνεται μέσα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, είτε είναι το Cubase/Nuendo κλπ, είτε είναι κάτι σαν το PowerDVD. Για προγράμματα στα οποία δεν μπορεί να γίνει αυτή η λεπτομερής ρύθμιση, τότε το στάνταρ είναι:

 

- Έξοδος 1 = Μπροστά Αριστερό

- Έξοδος 2 = Μπροστά Δεξί

- Έξοδος 3 = Κεντρικό

- Έξοδος 4 = Subwoofer

- Έξοδος 5 = Πίσω Αριστερό

- Έξοδος 6 = Πίσω Δεξί

 

Μία λύση για να επιβεβαιώσεις / αξιοποιήσεις αυτές τις πληροφορίες είναι να βρεις ένα DVD το οποίο να περιλαμβάνει audio testing πρόγραμμα (σπάνιο πράγμα σε ταινίες αλλά καθόλου σπάνιο σε μουσικά DVD). Το βάζεις να παίξει στο PowerDVD (αφού πεις στο PowerDVD ότι το setup σου είναι 5.1) και ελέγχεις αυτά που ακούς, καθότι συνήθως τέτοια τεστ περιέχουν λευκό θόρυβο για καθένα από τα έξι κανάλια επιτρέποντας να καταλάβεις τι ακριβώς πάει που (και επι τη ευκαιρία να ρυθμίσεις και τις εντάσεις ανάμεσα στα ηχεία με τον σωστό τρόπο).

 

Αν θες απλά να απολαύσεις τα DVD σου, τότε κάπου εδώ έχεις καθαρίσει. Αν θέλεις να μιξάρεις surround ήχο, τότε υπάρχουν πολλά ακόμη να ειπωθούν. Τα λέμε..

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου