Προς το περιεχόμενο

Ωτοασπίδες!


AcidFairy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τελικά εγώ έχω μπερδευτεί..

δεν υπάρχει κάποια δημοφιλής λύση για τις συναυλίες (με ΑΘΛΙΟ ηχο εδώ στην ελλαδα), τις πρόβες, τα clubs (με χαλασμένα, αθλιας ποιοτητας ηχεία) αλλά και χωρίς να χρειαστεί να δώσω 150 ευρώ η παραπάνω?

 

ο καθένας έχει προτείνει και κάτι διαφορετικό ;D

πρέπει να προσέξω πολύ? (δεν πιστεύω να ισχύει το ίδιο πράγμα οπως και με τα γυαλια ηλίου που αν είναι μαπα προκαλούν χειρότερο κακο απο αν δε τα φοραγες καν)

 

edit: επίσης έχει σημασία αν είσαι κιθαρίστας ή τυμπανιστής στη επιλογή?

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 71
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ πάντως στο μαγαζί που παίζω βάζω λίγο απλό βαμβάκι και όλα μια χαρά. Οι εντάσεις που έχουμε στο πατάρι είναι άθλιες και πριν αρχίσω τα βαμβάκια κάθε βράδυ είχα βουητό και πονοκεφάλους που ορισμένες φορές κρατούσαν και μέρες :'( :'(, τώρα μια χαρά ;D ;D. Απλά χάνω μερικές από τις υψηλές συχνότητες αλλά ούτως η άλλως κιθάρα παίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eίναι απολύτως στοιχειώδεις για προβάδικα, DJs, κλειστά live κλπ. Μιλάω βεβαίως για τις φροντισμένες που διατίθενται με σετάκι από ανταλλακτικά pads που κόβουν ορισμένες συχνότητες, σαν κι αυτές (αν και τα pads σε αυτήν εδώ κόβουν διαφορετικά levels κι όχι συχνότητες):

 

http://www.sensorcom.com/product.asp?P_ID=975&PT_ID=411

 

Mην ξεχνάτε ότι η ακοή είναι η σημαντικότερη αίσθηση ενός μουσικού και ηχολήπτη, και ότι αυτή σιγά σιγά χάνεται - δεν πρέπει κι εμείς να επιταχύνουμε την απώλειά της...  ;)

 

 

 

+2112

εχω τις συγκεκριμενες οτοασπιδες κ ειναι παρα πολυ καλες!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίες συμβουλές δίνω... εγώ δεν τις έχω και σε κάθε πρόβα και λάιβ ξεκουφαίνομαι... και παίζουμε κυρίως ΚΑΘΑΡΑ παν&#$@*μά με!!  >:(

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα τελευταία 20 χρόνια που παίζω επαγγελματικά, εκτός απο τις περιπτώσεις που παίζω με in ear δέν έχω παίξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ.

Ο λόγος είναι οτι στο πάλκο η ένταση του ήχου φτάνει αρκετές φορές ή ακόμα και ξεπερνάει τα 120 db.

Συμβουλή: Φορέστε τις ωτοασπίδες σας πρίν παίξει ο οποιοσδήποτε μουσικός μια νοτα. 3-4 λεπτά πρίν ακόμα το παιχτεί το πρώτο κομμάτι. ο ηχος βεβαίως και είναι διαφορετικός, και βεβαίως και συνηθίζεται.

Αυτό που είναι δύσκολο να συνηθίσει κάποιος είναι η κώφωση που είναι αναπόφευκτη μετά απο χρόνια έκθεσης σε τέτοιες εντάσεις.

Σκεφτείτε σάν μουσικοί τι σημαίνουν για εσάς τα αυτιά σας και άν θεωρείτε οτι είναι σημαντικά τότε προστατέψτε τα. Εγώ κάνω αυτό ακριβώς με ευλάβεια για πολλά χρόνια και ακούω σχόλια και πειράγματα, αλλά τουλάχιστον η ακοή μου είναι στο 100/100.  ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
Εγώ πάντως στο μαγαζί που παίζω βάζω λίγο απλό βαμβάκι και όλα μια χαρά. Οι εντάσεις που έχουμε στο πατάρι είναι άθλιες και πριν αρχίσω τα βαμβάκια κάθε βράδυ είχα βουητό και πονοκεφάλους που ορισμένες φορές κρατούσαν και μέρες  , τώρα μια χαρά  . Απλά χάνω μερικές από τις υψηλές συχνότητες αλλά ούτως η άλλως κιθάρα παίζω.

 

δεν ειναι καλη συνηθεια το βαμβακι γιατι ειναι ευκολο ινες να πανε μεσα στο αυτι και να δημιουργησουν προβληματα. πολυ καλυτερη λυση οι παμφτηνες ωτασπιδες που πουλανε τα φαρμακεια αν δε σε χαλαει ο κακος ηχος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω μία απορία. τα in ear πως λειτουργούν??? πόσα db κόβουν απο τον εξωτερικό ήχο κ ειναι καλό να ακούς κ απεξω κ απο τα ακουστικά

?? ειναι κατι αναλογο με τα ακουστικα κλειστου τυπου που συνδεονται και με πηγες ήχου με καρφι???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, περί ωτο-προστασία και τα παρόμοια, υπαρχει ένα άλλο θέμα ανοικτό.

 

Τώρα, τα πράματα είναι απλα. Πάς σε μια συναυλία, βάζεις ωτο-ασπίδες, ναι, θα χάσεις ψηλές χαμήλες και εγώ δε ξέρω τι άλλο, αλλά, όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω, τα αυτιά σου έχουν σημασία. Και στην τελική, άμα γουστάρεις κανα τραγούδι, βγάλτές για ένα 5-λεπτο! Σίγουρα καλύτερο, απο να τις έχεις ''βγαλμένες'' για όλη τη συναυλία.

 

Υπάρχουν καλές ωτο-ασπίδες, φθηνές και ακριβές, προσωπικά πιστεύω όλες ειναι καλες. Και 10 spl να κατεβαζουν κάτι ειναι και αυτο, ε ;

 

Και τέλος να πώ οτι σήμερα πήγα στο Public στο Σύνταγμα, και είδα κατι ωτο-ασπίδες, που φαίνονταν πολύ καλές. Μικρές σε μέγεθος, με ανταλακτικά άμα είδα καλα για ψήλες και χαμηλές, με κουτάκι μεταφοράς, χρωματιστες, πολύ fancy ρε παιδί μου. Δεν τις πήρα διότι πήρα το καινουργιο το Mastodon  ;D. Πρεπει να είχαν 13,90 ευρώ.

 

 

 

 

Lost To The Living

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δεν ξέρω αν έχει καιρό, πάντως εγώ τώρα είδα πως τις MusicSafePro ωτοασπίδες (που αναφέρθηκαν και πιο πάνω) τις έφερε το Drumstore. Είναι όντως έτσι όπως τα λέει στην περιγραφή? Τις έχει κανείς να μας πει απόψεις? Θα μπορούσες δηλαδή να τις φοράς άνετα σε μια πρόβα ή ενα Live και να μην χάσεις νότα ΚΑΙ να μην καταστρέφονται τα αυτιά σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες αργότερα...

Γεια σας παιδιά!

 

Κατ' αρχήν θέλω να σας χαιρετίσω για πρώτη φορά μιας και είναι το πρώτο μου post (αν και σας παρακολουθώ καιρό)!

 

Το θέμα της ωτοασπίδας με ενδιαφέρει πολύ αν και δεν είμαι μουσικός. Πηγαίνω όμως σε αρκετές συναυλίες και διαπιστώνω κάθε φορά ενόχληση. Μάλιστα στο πρόσφατο live των Deep Purple στην Θεσσαλονίκη είμουν μπροστά από τους ενισχυτές του S.Morse και εκεί το πρόβλημα ξεπέρασε το στάδιο της απλής ενόχλησης. Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ έχω δοκιμάσει αρκετές ωτοασπίδες, όλες όμως δεν μπόρεσα να τις συνηθήσω με αποτέλεσμα να μην τις φοράω. Να κοιτάξω προς την μεριά των custom plugs λέτε? γιατί δεν το κόβω να κόβω τις συναυλίες!  ;)

 

Είδα στα προηγούμενα post εδώ αυτό και διαπίστωσα ότι φτιάχνουν και customs. Επίσης ψάχνοντας βρήκα και αυτές. Βρήκα επίσης ότι τα monitors της τελευταίας εταιρίας τα χρησιμοποιούν μεγάλες μπάντες, αυτό τι λέτε προσδίδει κάτι στην ποιότητα(no advertising intentions)? Θα ήθελα προτάσεις αν δεν σας είναι κόπος.

 

Καλώς σας βρήκα,

 

Τόλης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου