Προς το περιεχόμενο

Επίδοξος Μπασσίστας...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν... Πέρσι τον Μαίο, ενδιαφέρθηκα να μάθω κιθάρα. Αγόρασα μια Vester Ηλεκτροακουστική με 240 ευρώ, και άρχισα να μαθαίνω... Γύρω στο καλοκαίρι την άφησα... ( :oops: :cry: ) για διάφορους λόγους, ένας ήταν επειδή είχα ψιλοκαταλάβει ότι η κιθάρα "δεν ήταν για μένα"... Πριν απο μια βδομάδα όμως πείσμωσα και είπα όχι! Τι την έχω, θα μάθω! Κι έτσι, εδώ και μια βδομάδα, ξαναφτιάχνω κάλους, ξαναθυμάμαι τα ακόρντα μου, και γενικά ξαναμπαίνω στο κλίμα!

 

Όμως στο μεσοδιάστημα, κατάλαβα ότι αυτό που πραγματικά με συνάρπαζε σε ένα ροκ (& μέταλ) συγκρότημα είναι το μπάσσο, ο ρόλος του σε ένα συγκρότημα, και γενικότερα σαν όργανο.

Έχω ακούσει ότι για να αρχίσεις μπάσσο πρέπει να ξέρεις καλή κιθάρα, ίσως γιαυτό να ξανάπιασα την Vester μου, για να κάνω κάτι σαν "προετοιμασία". Και τώρα στις ερωτήσεις:

1. Ψάχνω για ένα καλό μπάσσο, με λιγότερα απο 200 ευρώ (ντάξει όσο καλό μπορείς να πάρεις με αυτά τέλος πάντων). Τι μάρκα θα προτίνατε; Έχω δει ena Yamaha...

 

http://www.musicstorekoeln.de/englisch/shop/produktinfo.asp?info=BAS0001240-002

 

Γνώμη;

 

2. Πού υπάρχουν προσφορές στην Αθήνα ή και σε μαγαζιά στο ίντερνετ για μπάσσα; Το musicstore.de είναι αξιόπιστο; Το ξέρω ακούγομαι τσίπης αλλά δεν μπορώ να σκάσω πολλά αυτήν την στιγμή...

 

3. Τα μπάσσα χρειάζονται ειδικούς ενισχυτές; Δηλαδή παίρνουν διαφορετικό απο κιθάρα;

 

4...Αξίζει να προσπαθήσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Κατά την γνώμη μου, στις μικρές κατηγορίες τιμής, την καλύτερη σχέση τιμής/ απόδοσης έχουν τα ibanez. Αν κάποιος πιο ψαγμένος έχει διαφορετική άποψη, ευπρόσδεκτη. Γενικά στα έγχορδα αποφεύγω τα yamaha, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα απαράβατο.

 

2. Μαγαζία στο internet υπάρχουν πολλά που να συμφέρουν, όπως ο thomann, ή το www.musicians-gear.com. Πρότίμησε τα γερμανικά λόγω παραπλήσιας φορολογίας

 

3. Το μπάσο χρειάζεται ενισχυτή μπάσου. το σήμα τους περιέχει πολύ χαμηλότερες συχνότητες από την κιθάρα, οπότε αν το βάλεις σε ενισχυτή κιθάρας μπορεί αυτός απλά να καταπονηθεί, μπορεί όμως μέχρι κ να χαλάσει τελείως το ηχείο του, ιδίως σε μεγάλες εντάσεις.

 

4. Ναι αξίζει να προσπαθήσεις, αν το θέλεις πραγματικά. Αν είναι να σου φύγει η κάψα σε 2 μήνες, κράτα τα χρήματα σου για κάτι πιο ενδιαφέρον. Αν σε ενδιαφέρει η μουσική, είμαι κατηγορηματικός: Αξίζει και με το παραπάνω :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχηγέ μου μην το σκέφτεσαι και πολύ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν πρέπει να το ξαναπαρατήσεις το άθλημα. Τώρα όσον αφορά για τις ερωτήσεις σου και εγώ με τη σειρά μου θα σου πρότεινα να μην πάρεις ΥΑΜΑΗΑ όργανο καθώς ειδικά σε χαμηλές τιμές δε λένε μία (έχω παίξει με ένα στυλ P-Bass δεν ξέρω μοντέλο).

Όσον αφορά τον παράγοντα value_for_money προτείνω κ εγώ μια λύση της Ibanez, πχ κάτι σε SoundGear (SR). Κι εμένα SR400 ήταν το πρώτο μου μπάσο και μου βγήκε αστέρι (μάλιστα πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερα από ακριβότερα μοντέλα της ίδιας εταιρίας- ανάμεσα τους κ εγώ). Γενικά συμφέρει π.χ. να δώσεις 300 - 400eu και να πάρεις κάτι που θα παίζεις και μετά από λίγα χρόνια και θα μετράει, αν έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς "σοβαρά".

 

Α και να μην το ξεχάσω : ΜΗΝ μάθεις πρώτα κιθάρα και μετά πιάσεις το μπάσο γιατί θα καταλήξεις ακόμα ένας κιθαρίστας που παίζει μπάσο κ όχι μπασίστας :lol:

 

Καλή τύχη σε ό,τι και αν αποφασίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρχηγε σωστος!!! οπως και ολοι οι αλλοι θα σου προτεινω IBANEZ

για ενισχυτη θα σου προτεινα TRACE ELLIOT αλλα αν θες για μεταλ κοιτα

σε AMPEG

κατι ακουσα οτι οι TRACE ELLIOT για μπασσο αντικατασταθηκαν απο τους ASHDOWN και ειναι ισαξιοι σε ποιοτητα (καποιος να με διορθωση σε αυτο αν κανω λαθος) :( :lol:

κεραυνοπουλο εν δραση!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Ηλίθια Ερώτηση: το Thomann είναι ένα, ή έχει παραρτήματα; Θέλω να πω, εκτός απο την γλώσσα, επηρεάζει η "επιλογή σημαίας" το απο πού θα έρθει η παραγγελία; Ρωτάω σχετικά με αυτό που είπε

ο samoth, περι παραπλήσιας φορολογίας. Βρήκα εκεί μια Ibanez (μια τουλάχιστον που να αντέχει το πορτοφόλι μου...

 

http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw2_artikel-177148.html

 

Μαζί με έξοδα αποστολής, (νομίζω 23 ευρώ) σύνολο 200. Χμμμ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην προκειμένη το gsr200 της Ibanez θα το βρεις κοντά στα 200 € και Ελλάδα, γι'αυτό άλλωστε σου πρότεινα ibanez, γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά που διαθέτεις. Το gsr 180 δεν ξέρω αν έρχεται εδώ, αλλά πρακτικά δεν έχει διαφορές από το 200. Thomann είναι ένα και έχει έδρα στη Γερμανία απ'όσο ξέρω. Αυτά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To thomann έχει έδρα την Γερμανία και όλες οι παραγγελίες στέλνονται από εκεί, με μόνη επιβάρυνση τα 20 ευρώ για τα μεταφορικά, που πλέον είναι ανεξαρτήτου βάρους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατι ακουσα οτι οι TRACE ELLIOT για μπασσο αντικατασταθηκαν απο τους ASHDOWN και ειναι ισαξιοι σε ποιοτητα (καποιος να με διορθωση σε αυτο αν κανω λαθος)

 

λάθος κάνεις :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Cubicle όπως είπαν και οι περισσότεροι ένα μπάσσο Ibanez της σειράς SR όπως το 400 που έχω και εγώ είναι η καλύτερη επιλογη σε χαμηλές τιμές. Επίσης είναι γενικά ένα "ουδέερο" και πολύ βολικό μπάσσο που δεν θα σε κάνει να δώσεις με το που αλλάξεις γούστα στην μουσική. Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τον Opengrave όσο αναφορά την ενασχόλησή σου με την κιθάρα. Δεν έχει κανέναν νόημα να κάνεις "προπόνηση" πάνω σε κιθάρα αφού όταν πάρεις μπάσσο θα χρειαστείς τον ίδιο χρόνο να εξοικειωθείς με τις αποστάσεις και το μέγεθος των χορδών και γενικά με το μέγεθός του. Δεν υπάρχει λόγος να αναπτύξεις λογική κιθαρίστα αν και σε μερικές περιπτώσεις αυτό καταλήγει σε πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά αυτό το κιθαριστικό στυλ καλό είναι να σου έρθει από μόνο του στην πορεία και όχι από την αρχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OK... Αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να μην πάρω μπάσσο για τουλάχιστον άλλον έναν με δύο μήνες, θέλω κάπου να "κρατάω επαφή", τόσον καιρό που ήμουν εκτός, όσο χαζό κι αν ακούγεται αυτό.

 

Αλήεθια παιδιά πόσο κάνει ένα SR400? Έψαξα αλλά δεν το βρήκα σε κανένα σαιτ. Στην Ελλάδα σε κανένα κατάστημα το πουλάνε; Ελπίζω να μην είναι πολύ ακριβό, αμα ξεπερνάει τα 200, τουλάχιστον κατα πολύ, η κατάσταση είναι δύσκολη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου