Προς το περιεχόμενο

Βoss GT-8....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για χαρα σε ολους ....κατα αρχειν

 

Λοιπον εχουμε και λεμε ... στην αρχη ηθελα να αγορασω τη digitech gnx-4, επειτα κινηθηκα προς τη VOX Tonelab Se αλλα εντελη παρρηγγειλα τη GT-8....Τι λετε...ρε παιδες ..εκανα καλα? Την εχει ακουσει κανεις?(λιγο δυσκολο αφου δεν εχει κυκλοφορησει ακομα)...Η μηπως εχετε ακουσει την προηγουμενη gt-6....για να πειτε καμια γνωμη?

 

Thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Χμμ...ναι ισως....Για να ειμαι ειλικρινης 1) Tην VOX την ακουσα και ΔΕΝ μου αρεσε καθολου....

 

2)Οκ, μαπα η gt-5 αλλα μιλαμε για 3 μοντελα αργοτερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μακάρι να σου βγει καλή φίλε.. εγώ έχω απογοητευθεί απ’τα πολυεφφε.. ότι και να κάνουν, σε ένα έμπειρο αυτί ακούγονται digital.. μόνο αναλογικά πλέον εγώ..

μην ξεχνάς τι έλεγαν κάποτε για την gt5..αυτα είδα και εγώ, την πήρα και την έφαγα τώρα.. το tonelab έχω ακούσει πως δεν έχει καλά δείγματα στο site...αν την έχεις ακούσει από κοντά και την έψαξες, τότε οκ!!

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε εμένα μου αρέσουν οι πεταλιέρες με επιφύλαξη για την tonelab se την οποία άκουσα λίγο πρόσφατα.Η αλήθεια είναι ότι ιδίως με τις πεταλιέρες αν δεν τις πάρεις για λίγο καιρό σπίτι σου να την ψάξεις δεν μπορείς να καταλάβεις αν αξίζουν.¶ρα τα πετάλια είναι η λύση με τα μειονεκτήματα τους βέβαια και αυτά.Πάντως όσον αφορά το αναλογικό που είπες whitenoise όχι για όλα τα πετάλια(δοκίμασε να πάρεις αναλογικό delay να δείς πόσο κάνει!).Πάντως εγώ θα έπερνα πετάλια στη θέση του φίλου.Λίγα,καλά και προπάντων απλά.Οι πεταλιέρες έχουν τόση σαβούρα από εφέ μέσα που αμφιβάλλω αν κάνεις τα χρησιμοποιεί ποτέ!Αφήστε που έχει και άπειρες παραμέτρους να πειράξεις-πραγματικός εφιάλτης για να βρείς τον ήχο που θές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το username δεν λέει και πολλά πράγματα,αν θέλεις να παίξεις metal η παρόμοια μουσική,μιά χαρά είναι η GT-6 είναι μια χαρά πεταλιέρα.Όπως όλες οι πεταλιέρες βέβαια έχει πολλά πράγματα που δεν χρειάζεσαι,αλλά με λίγη δουλειά βγάζει καλούς ήχους,ειδικά στο θέμα παραμόρφωση.(Μιλάω για το συγκεκριμένο είδος μουσικής,ΜΗΝ αρχίσετε πάλι τα δηκτικά σχόλια :wink: )

Η Τοnelab,ενώ είναι καλύτερη σαν γενική εικόνα,της λείπουν οι παραμορφώσεις που θέλει ένας metal κιθαρίστας.Για rock-blues-jazz είναι μιά χαρά.Επομένως,αν είσαι metal κιθαρίστας,μια χαρά έκανες και πήρες την Boss.

 

gto234 RTFM :wink:

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η GT-8 ή η Tonelab ή κάθε άλλο multieffect απαιτεί να αφιερώσει κανείς χρόνο για να το μάθει και να βγάλει τον ήχο που ψάχνει.

Είμαι σίγουρος οτι η καθεμία απο τις παραπάνω έχει τα συν και τα πλήν.

 

Απο εκει και πέρα μεγαλη σημασία έχει με τι ενισχυτή παίζουν. Η άποψή μου είναι ότι είναι φτιαγμένες για να παίζουν κυρίως μέσα απο full range ηχεία, δηλ κατευθείαν στην κονσόλα. Μόνο εκεί μπορεί κανείς να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν και να έχει σταθερό ήχο απο χώρο σε χώρο. Καταλαβαίνω ότι είναι μια διαφορετική προσέγγιση απο τους παραδοσιακούς ενισχυτές κιθάρας και δη τους λαμπάτους, αλλα είναι μια κατεύθυνση που δίνει διαφορετική ευελιξία και πλεονεκτήματα και θα πρέπει να την δεί κανείς με ανοιχτό μυαλό.

 

Ενα παράδειγμα ηχείου θα μπορούσε να είναι το Mackie srm350 ή srm450 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μόνιτορ σκηνής. Και η τιμή του πρώτου είναι πολύ προσιτή (400ευρώ).

 

Δες Εδω για Ρυθμίσεις κλπ

 

τώρα πάει...την έκανες την πατάτα...αν κρίνω απτήν GT-5 που έχω.. tonelab se και ξερό ψωμί...

 

Η GT-5 απο την GT-8 απέχει τουλάχιστον μια δεκαετία και δεν έχουν καμμία σχέση σε ποιότητα ήχου. Ας μη βιαζόμαστε να κάνουμε συγκρίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω (τουλάχιστον για το tonelab το οποίο το έχω ερωτευθεί..) ότι χρειάζεται ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΠΟΛΥ ψαξιμο για να βγάλεις αψογο ήχο.Σιγουρα όμως ΓΙΝΕΤΑΙ :wink:

 

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν συνήθως οι περισσότεροι είναι το υπερβολικό gain & level.

 

To πιό συνηθισμένο λάθος που γίνεται στα καταστήματα πωλήσεων με την tonelab είναι ότι την έχουν ρυθμισμένη στο LINE setting αντι για το AMP setting όταν την συνδέουν με ενισχυτή :twisted: (αυτό βέβαια ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ εντελώς τον ήχο της),επίσης ολες οι tonelab είναι ρυθμισμενες απο το εργοστάσιο με τα ch.volumes για το line setting (πολύ δυνατά γύρω στο 10) για να παίξει σωστά στον ενισχυτή πρεπει να κατέβουν στο 4!)

Επίσης όταν παίζουμε με ενισχυτή κιθάρας πρέπει να speaker simulations να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ!(OFF)

 

 

Επίσης ελάχιστοι ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ενδελεχώς το manual.

 

Προσωπικά τον καλύτερο ήχο με το tonelab τον βγάζω με εναν καλό,ΚΑΘΑΡΟ,ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτή (πολύ καλύτερος ήχος απο την χρήση ενος full range system τουλαχιστον σε μια δίπλα-δίπλα σύγκριση που έχω κάνει :wink: πρέπει όμως να ΨΑΞΕΙ κάποιος τις ΙΔΑΝΙΚΕΣ ρυθμίσεις & του ενισχυτή & της πεταλιέρας :wink: )

 

Πάντως η τεχνολογία προχωράει με απίστευτους ρυθμούς πριν απο 1 χρόνο ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορούσε να με πείσει ότι θα μπορούσα να παίξω με οτιδήποτε άλλο εκτός απο την τεράστια & ΒΑΡΙΑ αναλογική μου πεταλιέρα με τα 14 stompboxes,τώρα βλέπω ότι κάλιστα μπορώ να βγάλω τον ίδιο ήχο (& μερικές φορές καλύτερο) & απο την tonelab...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να αυτά λες SUPERFUNK και είμαι έτοιμος να πάρω την tonelab αν δεν μου αρέσει το κρίμα στο λαιμό σου !!! :D :lol: την άκουσα βέβαια αλλά με τα preset δεν βγάζεις άκρη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου