Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Firewire κάρτα ήχου


melkor169

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Σήμερα καθως έλειπα για ενα ταξιδάκι γύρισα σπίτι και καταλάβα οτι η κάρτα ήχου μου firewire(Phonic Firefly 302+) δεν αναγνωρίζεται απο το pc μου!Η φάση έιναι οτι την είχα κουβαλίσει στη διαρκεια του ταξιδιου διοτι την δουλευα με ένα φιλαράκι και όλα ήταν gg.Κανένα πρόβλημα στο pc του αλλα μόλις γυρισα να την ξαναβάλω στο δικό μου δεν την αναγνωρίζουν τα Windows..Να πεις οτι κάτι επαθε στο ταξίδι δεν παιζει...Μια χαρα έπαιζε στον φίλο μου + οτι προβλήματα μου είχε δημιουργήσει και απο πιο πριν...

 

Την πρώτη φορα που την εγκατέστεισα στο pc μου(πάει ενας μήνας) ενω την αναγνωρισε κανονικά άρχισα να έχω προβλήματα στην εγκαταστάση των drivers της.Συγκεκριμένα δεν με άφηνε να εγκαταστήσω τα drivers της διοτι έλεγε οτι δεν μπορει να αναγνωρίσει αν τρέχω σε 32 η 64 bit :o !!Οπότε δοκίμασα να τους εγκαταστήσω μέσω safe mode...Εκει δεν έιχα τέτοιο πρόβλημα αλλά στο τέλος για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πρέπει να ανοιγοκλείσεις την κάρτα. Αυτο δεν έπιανε με αποτέλεσμα να την κόψω εκει αυτη την διαδικασία(στο safe mode δεν μου εμφανίζε καν τον ΙΕΕΕ controller(on board)...αν και πάιζει να είναι και ετσι κανονικά) Παρόλα αυτά η κάρτα δουλευε!Απλως το control panel της δεν την έπιανε πάντοτε(με restart ομως λυνόταν)...Αλλα σε Cubase κτλ δουλευε άψογα.

 

Όταν την εγκατέστεισα στον φίλο μου δεν δημιουργήθηκε κανενα προβλημα και όλα σε 2 λεπτα είχαν τελειώσει.(αν χρειαζεται, σημειωνω οτι τo firewire port ήταν απο PCI κάρτα)

Και σήμερα που γυρνάω δεν την πιανει καν...Ρευμα παίρνει μεν αλλα δεν την αναγνωρίζει.Έτσι ξαφνικά...Βασικά όπως το σκέφτομαι κατα 70% είναι πρόβλημα λειτουργικής φύσεως.Έψαξα στο ιντερνετ και βρήκα κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις χωρις ομως να καταλαβω τι στον κόρακα γίνεται ακριβως και πιθανές λύσεις...Προς το παρόν έκανα system restore , έβαλα τα Sp3 RC2(διοτι διαβασα οτι διορθώνουν κάποια προβληματα για Firewire συσκευες), ξαναεγκατεστησα τον VIA controller.

 

Καμια ιδέα?Η λέτε να έπαθε κάτι η κάρτα ήχου? :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά από  τη στιγμή που λες ότι στον φίλο σου λειτούργησε, ενώ σε σένα κάνει τα δικά της από την αρχή, τότε κατά 90% παίζει κόμπλα με το σύστημά σου.

 

Τώρα είναι αργά. Αύριο αν μου έρθει τπτ και δεν με προλάβουν άλλα παιδιά, θα συνεχίσω για το τι μπορεί να φταίει

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρόμοιο πρόβλημα είχα με την Presonus Inspire, όπου έπαιρνε μεν ρεύμα αλλά δεν συγχρονιζόταν ο driver. Τελικά έφταιγε το καλώδιο. Δοκίμασες με άλλο καλώδιο; ή σιγουρέψου πως θηλυκώνει σωστά το βύσμα...

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι κάπου το είχα δει και εγώ για το καλώδιο.Μάλλον θα αγοράσω ένα το απογευμα αλλα δεν ξέρω...δεν μου κάνει κλικ οτι φταίει αυτό..

 

Μια έρωτηση: Επειδή δεν χρησιμοποιώ πολυ καιρο Firewire devices γενικότερα, όταν δουλευουν κανονικά υπάρχει ανταλλαγη πακέτων αμα ανοίξεις την 1394 σύνδεση απο το Network Connections?Νομίζω έτσι είναι.Εμένα πάντως δεν έχει. ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ' ότι ξέρω όχι. Η επιλογή αφορά απ' ευθείας σύνδεση δικτύου μεταξύ υπολογιστών χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη θύρα και δεν επηρεάζει την μεταφορά δεδομένων στην περίπτωση σου (μας).

Αν ξέρεις κάτι διαφορετικό μοιράσου το  :)...

Constant Shallowness Leads To Evil

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά φίλε andsar είχες απόλυτο δίκιο! :) :) :D Άλλαξα καλώδιο και λύθηκε το πρόβλημα.Να σαι καλά  ;)

 

Και ναι το έψαξα για αυτο με τα πακέτα.Όντως θα υπάρχει μεταφορά αν χρησιμοποιήσεις την θύρα firewire για συνδέση τοπικών δικτύων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου