Προς το περιεχόμενο

Heavy distortion Please help


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια και καλως σας βρηκα!!! εχω ενα boss mega distortion 2 αλλα δεν με καλυπτει στην πολλη βρωμα που αναζητω.Διαβασα παλιοτερα ποστ πριν ανοιξω αυτο το θεμα αλλα δεν βρηκα τις απαντησεις που ηθελα.χαθηκα περισσοτερο!!!ψαχνω distortion με ογκο και πολυ βρωμια.Κατι σαν metal zone αλλα χωρις τζιτζικια!!!

Παιζω με ibanez s 470dxqm με emg 85/{single coil ibanez}/evolution bridge και ενισχυτης laney lc 30 II{εχει ενα drive καναλι}

 

Επισης διαβασα και για λαμπατα πεταλια.Λαμπατα πεταλια distortion αποδιδουν καλυτερα συγκριτικα με οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει? Μπορει καποιος να μου προτεινει κατι πανω σε λαμπατο πεταλι? Δεν θελω να παω σε πανακριβες λυσεις οπως pod και ακριβες πεταλιερες!!!

 

 

Αλλη μια ερωτηση, το boss od 3 λεει τιποτα για boostarisma?

 

Διαβασα και για αυτα τα landmine πεταλια{ακριβως τον ηχο αυτον ψαχνω που ακουγεται και στο βιντεακι} αλλα δεν ξερω αν πωλουνται αυτα στην ελλαδα!!!

 

Παιδια συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα επιτελους θελω να φτιαξω ενα βαρυ distortion και να μην σπαταλησω αλλα χρηματα.εχω χαλασει πολλα λεφτα σε πεταλια{boss} και δεν εχω ορεξη να χαλασω και αλλα.Τουλαχιστον τωρα με τον καινουριο ενισχυτη{τον laney} πιστευω να πλησιασω τον ηχο που θελω{απο αποψη ποιοτητας}

Ευχαριστω εκ των προτερων

 

σημειωση:παιζω μεταλ κατα βαση.αλλα και χαρντ ροκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αρχες '90 ειχα ψαξει για παρομοιο πεταλι και δεν μου αρεσε κανενα απο τα Boss & DOD, τα ευρεως διαδεδομενα τοτε στην Ελλαδα. Κατεληξα στο Marshall ShredMaster και το εχω ακομα http://www.blamepro.com/marshred.htm Πιστευω οτι εχει αρκετα διαφορετικη χροια απο τα metal πεταλια της Boss. Δενει επισης καλα στο βρωμικο καναλι του Laney lc 30 (Invader μεγαφωνο). Αν το βρεις μεταχειρισμενο δοκιμασε το.

 

Ξερω οτι στο σπιτι το βρωμικο καναλι του Laney δυσκολα ανοιγεται οποτε προτεινω να βρεις ενα πεταλι, οχι απαραιτητα με πολυ gain και να "σπρωξεις" το βρωμικο καναλι του ενισχυτη ετσι ωστε να συνδιασεις τη παραμορφωση του ενισχυτη και του πεταλιου. Κοιταξε αυτες τις εταιρειες http://www.barberelectronics.com/products.html http://www.prosoundcommunications.com/english/xotic/effects/lineup.html

Εχουν πεταλια με πολλη διαυγεια, ιδανικα για να παιξουν σε βρωμικο καναλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω στην κατοχή μου το SansAmp GT2.

Είναι πολύ διαδεδομένο πετάλι, ευέλικτο, προσφέρει 9 βασικούς διαφορετικούς ήχους, με eq που "ακούει" στις αλλαγές.

 

Αν ως βαρύ distortion περιγράφεις ήχους όπως Μetallica δεκαετία 80, ή Annihilator στα πρώτα 2 album, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

ΔΕΝ θα στο συνιστούσα για modern high gain ήχους, κ ειδικά για black/death/thrash metal.

 

Μαζί με ένα compressor πιστεύω θα βρεις αυτό που θες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου,

 

Η αναφορα σου στον ορο 'τζιτζικια' καθαρα παραπεμπει σε EQ.

 

Η συμβουλη μου θα ηταν, πριν πεταξεις οτιδηποτε εχεις αγορασει να δοκιμασεις με ενα EQ να 'κοψεις' Middle k Treble και να δημιουργησεις ετσι ενα πιο Scoop ηχο.

 

επισης εχε στο νου σου οτι αλλιως θα ακουστει στο σπιτι σου το πεταλι κ αλλιως σε ενα ΡΑ, καθως ο τροπος που οι συχνοτητες παιρνουν ενταση ειναι λογαριθμικος και εχει να κανει και με το πως ακουει το ανθρωπινο αυτι.(καμπυλες ακουστοτητας).

 

Προσωπικα, εχω παει και στισ ακριβες λυσεις (POD XT Pro, Tech 21 Sans Amp) και σου εγγυωμαι οτι μπορει να εχεις τα ιδια αποτελεσματα ,μεχρι να καταλαβεις οτι πρεπει να δουλεψεις με το  EQ  ωστε να βρεις τον ηχο σου.

 

 

Φιλικα,

 

Χ.

Sample Rate: 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192 kHz ±1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου,

 

Η αναφορα σου στον ορο 'τζιτζικια' καθαρα παραπεμπει σε EQ.

 

Η συμβουλη μου θα ηταν, πριν πεταξεις οτιδηποτε εχεις αγορασει να δοκιμασεις με ενα EQ να 'κοψεις' Middle k Treble και να δημιουργησεις ετσι ενα πιο Scoop ηχο.

 

Το γνωστό "τζατζικιστάν" οφείλεται πολύ περισσότερο σε ανεπαρκή απόδοση ήχων gain - high gain, από συνήθεις υπόπτους Metal Zone ή αρκετές φορές κι από πεταλιέρες. Δεν οφείλεται τόσο στο eq-ing. Oύτως ή άλλως, το "χαμογελάκι" του mid scoop που προτείνεις  - δημοφιλές στις τάξεις των άγριων αρσενικών - πετυχαίνεται με αφαίρεση μόνο των μεσαίων + παράλληλη ελαφρά αύξηση του output, κι όχι και των πρίμων... αν γινόταν έτσι τότε θα είχαμε bass boost κι όχι mid scoop.  :)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν πρωτο βημα και για να μην ξοδευτεις,παρε ενα equaliser και βαλτο μετα το πεταλι σου.

Απ'ο,τι ακουσα στο site της Boss,το πεταλι σου φαινεται να διαθετει την απαιτουμενη ποσοτητα βρωμιας και ογκου που χρειαζεσαι.

Προσπαθησε να παιξεις με το equaliser και με το πεταλι σου και μολις βρεις τον απαιτουμενο ηχο κανε καποιες μικροδιορθωσεις με το equaliser του ενισχυτη σου.

Μιλαμε παντα για το καθαρο καναλι.

Ενα equaliser μετα απο ενα distortion παντα κανει θαυματα.

Αφου το εξαντλησεις αυτο και δεις οτι ακομα κι'ετσι δεν βγαινει το αποτελεσμα που θες τοτε το ξανασυζηταμε.(ή κανε ακριβως τα ιδια αλλα αντικατεστησε το πεταλι σου με το metal zone και το ξανασυζηταμε. :) )

Μου φαινεται πολυ παραξενο να μην μπορεσεις να πετυχεις τον ηχο που ζητας με τον συνδιασμο που σου περιεγραψα παραπανω + μαγνητη EMG 85 + λαμπατο ενισχυτη + φυσικα,σωστο παιξιμο.

Οσον αφορα τον ογκο και εφοσον δεν σε γεμιζουν τα παραπανω,μαλλον χρειαζεσαι μια καμπινα 2x12.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε το Dr.Boogie, αν θυμάμαι καλά τα έχει ο Jam. Πρέπει να έχει και κλιπάκια να ακούσεις, είναι πολύ πειστικός ο ήχος του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα προτείνω και εγώ τη λύση του EQ το οποίο θα είναι και επένδυση για το μέλλον όχι μόνο για τώρα.θα σου μείνει και θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.Και εγώ είχα πάρει το MD-2 και σε 15 λεπτά μετά απο δόκιμή το γύρισα πίσω πλήρωσα τη διαφορά και πήρα ένα EQ και βρήκα την υγειά μου. ;)

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!! Ψαχνω Zakk Wylde ηχο περιπου να βγαλω.Ξερω οτι αυτο ειναι σχετικο βεβαια γιατι παιζουν ρολο παρα πολλα πραγματα για να επιτευχθει κατι τετοιο!! Φαινεται οτι θα κοιταξω για κανενα Equalizer καθως οι περισσοτεροι αυτο μου προτεινεται.Πιστευετε οτι με md 2 και ενα Equalizer θα κανω τιποτα?Το metal zone το εχει δοκιμασει κανεις με Equalizer? Με τα τζιτζικια τι γινεται?

 

Προτεινεται καποιο συγκεκριμενο Equalizer?{γενικα μεχρι 120 ευρω}

Kαι κατι ακομα,στην περιπτωση μου ειναι προτιμοτερος ο συνδυασμος του md-2 με ενα Equalizer απο το να boostαρω το βρωμικο του laney με καποιο αλλο πεταλι?.Βασικα οι αποριες μου ειναι πολλες και αυτο εξηγειται απο το οτι ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι σοβαρα με τον ηχο μου εφοσων περασα ενα μεγαλο χρονικο διαστημα με αθλιο τρανζιστορατο ενισχυτη +ασκησεις και δεν ειχα τα περιθωρια για πειραματισμους!!!Ξερω οτι μεχρι να φτιαξω τον ιδανικο για εμενα ηχο θα χρειαστουν πολλα ακομη να κανω.Παντως ο προσανατολισμος μου ειναι καθαρα προς zakk wylde καταστασεις...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου