Προς το περιεχόμενο

Sound Card up to 150 Euro!!!! HELP!!!


kracken_74

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλο το Forum....

Διάβασα για αρκετές κάρτες ήχου και έχω χάσει τη μπάλα...

το set up του Pc μου είναι:

AMD 1200, 512MB, 80GB HD (οχι στις 7200 rpm) είναι σχετικά παλιος.

Soundblaster Audigi 2. Cubase SX

Από Synths εχω EX5R (Yamaha), EX5 (Korg) και A-30 midi keyboard (Roland)

Μίκτης Behringer MX1602.

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με ενορχήστρωση και υποψιάζομαι οτι ενώ έχω καλή "πρώτη ύλη" για τη δουλεία μου, μάλλον στο "ανακάτεμα των υλικών" δεν τα πάω και τόσο καλά!!!!

Στην Cubase SX χρησιμοποιώ το Virtual Guitarist και το Grove Studio. Όπως καταλαβαινετε έχω πρόβλημα Latency με τη Soundblaster.

Έπειτα, αν θέλω να ηχογραφήσω φωνή, ηχογραφώ όλη την ενορχήστρωση στο Coll Edit και μετά σε άλλο καναλι του προγράμματος γράφω απο πάνω τη φωνή. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να ακούσω τι τραγουδάω (ή τουλάχιστων εγω δεν ξέρω πως γίνετε)....

Κάπως έτσι κάνω τη δουλεία μου... Ουφ!

Θέλω να καταλήξω σε δυο πράγματα. Υπάρχει κάποια κάρτα ήχου που να μου παρέχει χαμηλό Latency (μηδενικό αν γίνεται) και παράληλα να με αφήνει να χρησιμοποιω τις δυνατότης της SX για ηχογράφηση φωνής. Γνωρίζω οτι ο σκληρός δίσκος παιζεί σηματνικό ρόλο, αλλά δυστηχως τα οικονομικά μου είναι άθλια...οπότε μπορώ να αγοράζω ένα πράγμα κάθε φορά.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχουν παραδοσιακοι ήχοι ή oriental ως VST instruments.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!! ΠΟΛΥ!!!! :D :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Δοκίμασε να βρείς λύση σε αυτές τις συζητήσεις που καλύπτουν το θέμα Audigy + Cubase και latency.Ένα απλό search κάνε για soundblaster audigy στο forum.

 

Ενα σχετικά φτηνό VST instrument με oriental και ethnic ήχους είναι το Ethnosphere sample player.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου οι sound blaster (Ολες) ειναι ακαταληλες και απαγορευτικες για μουσικη. Θα σου προτηνανα την αντικαταστησεις με μια phase 22 της terratec η οποια ειναι και αρκετα φτηνη και εχει και πολυ χαμηλο latency.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Σαν κάρτα σου προτείνω την EMU 0404 με αξιόλογα spec, ξεχωριστό dsp για real time εφφέ (χωρίς να απασχολείς τον έτσι κι αλλιώς αναιμικό επεξεργαστή σου),asio drivers ,δυνατότητα real time monitoring, και latency που κατεβαίνει άνετα κάτω από 7 ms εξυπερετώντας απρόσκοπτα και τα soft synths σου..Την δοκίμασα (με επιφύλαξη κατ' αρχήν) και ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου για τα 100 ευράκια που ζητάει..Αξιοποιώντας κατάλληλα και τις freeze δυνατότητες του SX (αν και το sonar και εδώ βγήκε μπροστά), καλές παραγωγές.. :wink:

Εκτός από το Ethnosphere που θα σε καλύψει άνετα σε home καταστάσεις, παιρετέρω και αναλόγως "τσέπης",πολύ καλό είναι το Darbuka για κρουστά, και αν αποκτήσεις κάποιο sampler -soft η hardware-, τα sample cd Mediteranean 1 & 2, Instabul και Alibaba σε format akai..

 

YΓ.Καλό θα ήταν να επενδύσεις σε προτεραιότητα σε άλλα 512 mb μνήμης ακόμα..Ο δίσκος σου αν όπως συμπαιρένω δεν χρησιμοποιείται σε ταυτόχρονες πολυκάναλες ηχογραφήσεις "αντέχει" ..Με το setup σου πριν όχι πολύ χρόνο γινόταν δισκογραφία κι είμασταν κι ευτυχισμένοι..Σίγουρα το καλύτερο pc γενικώς είναι ευχής έργον, αλλά και το υπάρχον αν το ρυθμίσεις σωστά την κάνει την δουλειά του σε normal καταστάσεις..Ελπίζω να βοήθησα..

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

 

Φίλε npap

Διαβασα αρκετα για την ΕMU και η αλήθεια είναι ότι με ικανοποιεί απόλυτα, όμως έβαλα στο μάτι και την Terratec PHASE 28 που θα την αγοράσω από κοντά στα ¤150,00. Τί λες γι' αυτή;

Θα ήθελα να μου πείς επίσης ποθυ μπορώ να βρω τα sample cd' που ανέφερες. Το synth που έχω είναι παράληλα και sampler(Yamaha EX5R), όμως δεν ξέρω πως μπορώ να αναπαράγω samples. Κουφό ε;

Μέχρι τώρα δούλευα με έτοιμους ήχους ή με ήχους που έφτιαχνα εγω. Έχω όμως τρομερή ελλειψη σε ethnik samples. Γνωρίζω πως τα Δείγματα της Akai είναι καταπληκτικά, όμως δεν ξέρω πως αγοράζοντας ένα τέτοιο cd θα μπορέσω να εκμεταλευτώ τα samples στις ενορχηστρώσεις μου...

Το Sonar είναι πιο "ελαφρύ" από το SX. Επειδή δούλεψα αρκετά χρονια midi στην Cubase (από την εποχή του Atari) έχω προσαρμοστεί κάπως με το προγραμμα. Στο Audio μέρος του βεβαια...τρεις λαλούν και εγω χορεύω!

 

Σε ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δυστυχώς την Phase 128 δεν την έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω και γνώμη απαίδευτα μόνο και μόνο διαβάζοντας τα spec της..

Τα cd επειδή έχουν "ψιλοπαλιώσει" θα τα βρεις σε καλές τιμές σε κάποιο e-shop του νετ..κάνε μια απλή αναζήτηση μέσω google και θα βρεις αρκετές φθηνές προσφορές τους φαντάζομαι..

Κουφό ? γιατί ?..κανείς δεν ξέρει κάτι προτού το μάθει..το manual του μηχανήματος σε παρακαλάει να του δώσεις την προσοχή που του αρμόζει..

:wink:

Το να δουλευεις audio στο cubase είναι -για μένα πάντα- περιοριστικό έως ηρωικό..μόνο αν χρησιμοποιήσεις το sonar καταλαβαίνεις την διαφορά και την ευφορία της της εργονομίας του..απ την άλλη η συνήθεια είναι μεγάλη υπόθεση..Πάντως ένα κλασσικό "τρυκ" που χρησιμοποιούν αρκετοί φίλοι (και γω στα μέσα των 90 ς μεταβατικά) είναι να κάνεις τα midi μέρη σε cubase και να τα μεταφέρεις σε Smf στο sonar.. (αν και την midi engine του πια δεν την αλλάζω με τίποτα..μόνο και μόνο για τις cal εντολές του που κανένα άλλο daw δεν προσφέρει)

 

YΓ.οι απόψεις είναι προσωπικές και άλλοι φίλοι εδώ μπορει να έχουν ενστάσεις.. Ακούς, αλλά η τελικά κρίση είναι πάντα δική σου ευθύνη..

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου