Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά μπάσσου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους πάντες.

 

Πριν ανοιξω το θέμα με την απορία μου, έκανα αρκετες αναζητησεις στο forum για το θέμα (για να μη με κραξετε...  :P), αλλά δεν βρηκα τις απαντησεις που έψαχνα.

 

Η απορια μου λοιπον εχει ως εξής. Ενδιαφερομαι για ενα σχετικα καλο μπασσο, γυρω στο χιλιαρικο. Και ενώ ολοι εξυμνούν τα cort ως ποιοτικά καλά για τα λεφτα τους στην κατηγορια των 300 Ε περιπου, δεν βρηκα κάποια σχόλειο για την Α σειρά (artisan) της Cort. Ειναι ολα neck-thru (χαρακτηριστικο που θα ηθελα να έχει το οργανο που τελικά θα παρω), και γενικά μου φανηκαν πολυ καλα από ολες τις απόψεις (ηλεκτρονικά, design, κλπ).

 

Θα μου ηταν πολυ χρησιμη η γνώμη οποιων γνωριζουν πραματα, ειδικά για το 5-χορδο και το 6-χορδο της σειρας Α της Cort.

 

http://www.cort.co.kr/english/products/common/view.asp?product_id=181

http://www.cort.co.kr/english/products/common/view.asp?product_id=80

 

Εννοειται οτι διψάω και για προτάσεις για άλλες μαρκες σε αυτη την κατηγορια χαρακτηριστικών και χρηματων. Απλα αυτα τα μοντελακια της Cort μου εκαναν πολυ εντυπωση, και θα ηθελα να μαθω τις απόψεις καποιων που σιγουρα το 'χουν ψάξει πολυ παραπάνω από 'μενα....  8)

 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, έχω ένα 4άρι artisan b4 κι ένα 5άρι curbow, και πραγματικά και τα δύο αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω, και σ'αυτή την κατηγορία δεν παίζει να βρείς κάτι καλύτερο. Το μόνο που θα'παιρνα μετά το curbow θα'ταν κάποια warwick, κι αυτό από βίτσιο μόνο, μια και μ'έχει καλύψει απόλυτα. Οπότε θα σου'λεγα να το σκεφτείς για τα cort, είναι γενικά πολύ καλά όργανα, άσχετα με το αν είναι φθηνά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σαι καλα φιλε Gothic για τα tips σου.

Με βοηθαει αρκετα να ακουω τις γνώμες ολων, ιδιως τις θετικές...! :P

Αλλα τα μοντελα που εχεις αν και ειναι πολυ καλα, δεν ειναι neck-thru. Θα με ενδιεφερε παρα πολυ να μαθω γενικότερα για τα υπερ και τα κατα αυτού του τύπου κατασκευής, και συγκεκριμενα για τα neck-thru της Cort, που είναι αρκετα προσιτα απο αποψη τιμής!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω παίξει με το A6. Eίναι πολύ καλό μπάσσο, και σαν ήχος και σαν μανίκι, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα αν σκέφτεσαι για κάποιο οικονομικό - και πολύ καλό - εξάρι. Μετά πάει το warwick corvette bubinga 6, το οποίο είναι περίπου τα διπλάσια χρήματα, αλλά γενικά είναι εντελώς άλλη φάση. Πιο χοντρό μανίκι (χαρακτηριστικό των warwick), κατασκευαστικά άψογο, γενικά ένα πολύ καλό μπάσσο. Πάντως δεν θα σου πρότεινα τα πολύ φθηνά εξάρια (το peavey grind ntb6 π.χ. είναι εντελώς τι θα πετύχεις, έλεγχος ποιότητας μηδέν), όπως και δεν θα σου πρότεινα Ibanez, μια και δεν πιστεύω πως τ'αξίζουν τα λεφτά τους, αν και πολύ κόσμος τα προτιμά... Απλά τα Ibanez στα 4άρια τους ειδικά έχουν πολύ λεπτό μανίκι.

 

Τώρα για το neck thru που θέλεις, έχει τα καλά ότι κερδίζει αρκετά στο sustain (αν και με τα περισσότερα bolt on που έχω παίξει ουδέποτε είχα παράπονα για το sustain τους), όπως επίσης και στην ευκολότερη πρόσβαση στα τελευταία τάστα, μια και δεν υπάρχει το χοντρύτερο σημείο του neck joint όπως στα bolt on. Σίγουρα είναι ατού, δεν λέω, αλλά δεν είναι και κάτι που χρειάζεται 100%. Φυσικά γούστα είναι αυτά...  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα φιλε

αν θελεις με ακους αν δε θελεις παλι ΟΚ

 

κατ αρχην καλο μπασσο στο 1000ρικο ειναι σχετικο

 

η cort ειναι απλα μια καλουτσικη αξιοπρεπης Κορεατικη εταιρεια

 

μπορεις να γλυτωσεις λεφτα και να εχεις και μεταπωλησιμη αξια. ακου τις προτασεις μου

 

1. FENDER CLASSIC 50S PRECISION

2. FENDER CLASSIC 60S JAZZ BASS

3. LAKLAND CLAUB H OSBORNE H AKOMA KALYTERA DARRYL JONES

  1200 - 1400 EURO

 

OXI WARWICKS CORT IBANEZ

 

ειχα 2 Darryl Jones και μολις αποφασισα το ενα να φυγει δε χρειαστηκε να το κοινοποιησω σε αγγελιες γιατι εφυγε σε μι νυχτα και μαλιστα στη τιμη που μου κοστισε.

 

επισης μια ακομα καλυτερη λυση ειναι να πας στον υιο καγμακη στη Σολονως και να διαλεξεις υλικα US σωματα μπρατσα μαγνητες κλπ κλπ κλπ και ν φτιαξεις ενα απο δικες σου επιλογες. εμενα ενα τετοιο μου στοιχησε απο 800-850 ευρω και ηδη εχει κανει 2 live και εχω ζητηση να το πουλησω και με κερδος

 

τσεκαρε πριν αγορασεις και ανοιξε τοβ οριζοντα των επιλογων σου

 

στο εξωτερικο λυσεις απο kit μεχρι custom assembly ειναι πρωτες σε επιλογη

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ παίζω με Warwick κ το πρώτο μου μπάσο ήταν Cort. Αν και αρκετά ευχαριστημένος με το Cort σαν πρώτο δεν νομίζω ότι αργότερα θα προτιμούσα πάλι κάτι τέτοιο! Ψηφίζω Warwick Corvette ή κάποιο Jazz Bass, αναλόγως τα γούστα σου, εμένα μου αρέσουν και τα δύο. Βέβαια εγώ παίζω με 4ρια οπότε δεν μπορώ να σου πω αν αξίζει το 6ρι Corvette σε αυτά τα χρήματα... Ο κανόνας πάντως με τα 6ρια είναι πως αν θέλεις μια αξιοπρεπή Β πρέπει να την πληρώσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και το χειροτερο ειναι οτι η αξιοπρεπης Β δεν ειναι μονο ακριβη αλλα κανει και ακριβη την αγορα ενισχυτη

 

αν μιλας για 5 αρι ΜΟΝΟ LAKLAND 55-02 see Thomann

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 μήνες αργότερα...

Το warwick ειναι να σου ''κατσει''...Ειναι περιεργα μπασσα γενικα...Πρεπει να ψαξεις πολυ για να βρεις κατι που σε καλυπτει...Τσεκαρε MUSICMAN,εστω και μεταχειρησμενο...και θα με θυμηθεις ;) ;)

Leo I 'm Suhr Tom Anderson has a Gibson

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το warwick ειναι να σου ''κατσει''...Ειναι περιεργα μπασσα γενικα...Πρεπει να ψαξεις πολυ για να βρεις κατι που σε καλυπτει...Τσεκαρε MUSICMAN,εστω και μεταχειρησμενο...και θα με θυμηθεις ;) ;)

 

Ολα τα οργανα ειναι "να σου κατσουν"...

καθε οργανο ειναι ατομο,εχει τι ιδιαιτεροτητες του.

Γιατι οχι και μεταχειρισμενο,το καινουριο δεν λεει τιποτα στα οργανα,

δεν ειναι αυτοκινητα...μαλλον με το κρασι πρεπει να τα παρομοιαζουμε...

οσο παλιωνουν,η ξυδι θα γινουν,η νεκταρ...! ;D

 

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου