Προς το περιεχόμενο

Αποπειρα για σπιτικη ηχογραφηση.......(και αποριες)


fenderiarhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εβλεπα τοσο καιρο κοσμο να γραφει κλιπακια και ζηλεψα οποτε προσφατα αγορασα καινουργιο υπολογιστη με ολα τα απαραιτητα συμπραγαλα και παραφερναλια  ;D ;D ;D και ειπα να δοκιμασω κι εγω την τυχη μου............

 

www.box.net/shared/oqe3vsfi8s

 

Οσον αφορα στο recording ειμαι αναλφαβητος οποτε ακολουθει καταιγισμος ερωτησεων....

Δεδομενου οτι ηχογραφησα με μικροφωνο (sennheiser e606) μπροστα απο τον ενισχυτη σε μια mackie onyx satellite  και adobe audition (μου φαινεται το πιο user friendly.......ειδα το cubase και οφειλω να πω οτι μπερδευτηκα....):

 

-σε ολα τα tracks που εγραφα η σταθμη της ηχογραφησης ηταν πολυ χαμηλη αν και ο ενισχυτης επαιζε αρκετα δυνατα(οσο γινεται σε πολυκατοικια) με αποτελεσμα να χρειαζεται να ανεβαζω τοσο το gain control της καρτας σχεδον στο φουλ (κοντα στο +40dB) οσο και να ανεβαζω την ενταση του καναλιου απο το audition προκειμενου να ακουστει η κιθαρα σωστα σε σχεση με το backing....Ειναι φυσιολογικο αυτο???Να συμπερανω οτι η ηχογραφηση σε πολυ υψηλες εντασεις με τον τροπο που ανεφερα ειναι μονοδρομος?

 

-Σχετικα με την τοποθετηση του μικροφωνου.....βαζοντας το μικροφωνο πανω στη σιτα του ενισχυτη (και ακριβως στο κεντρο του μεγαφωνου) κερδιζα καπως σε ενταση αλλα τα μπασα ηταν overwhelming.....απομακρυνοντας το mic κατα μερικα εκατοστα το eq ηταν πιο φυσιολογικο και πιο κοντα σε αυτο που εβγαινε απο τον ενισχυτη, αλλα ταυτοχρονα επεφτε και η ενταση....πραγμα το οποιο εξηγειται απ οτι ειδα απο το παρακατω διαγραμμα για το mic μου

 

e-606-FG.jpg

 

Υπαρχουν αλλες εναλλακτικες?(DI??)

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν εχω σοβαρη αποψη για ηχογραφησεις,αλλα ο εμπειρικος τροπος που εφαρμοζω δειχνει να δουλευει:

 

Βαζω τον ενισχυτη στην ανωτερη επιτρεπτη ενταση κ αφου τοποθετησω το μικροφωνο στη θεση/γωνια που θεωρω οτι πιανει καλυτερα τον ηχο του ενισχυτη (ελεγχω απο κλειστα ακουστικα),ανεβαζω το input level της καρτας ηχου μεχρι να μην κοκκινιζει.

 

Κατα τα αλλα,το παιξιμο σου μ'άρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κατα τα αλλα,το παιξιμο σου μ'άρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. :)

Πράγματι, το παίξιμο έχει εξαιρετικό touch!!.....αλλά δεν μπορούσα να ακούω το κλίπ τόσο χαμηλά και στο δυνάμωσα λίγο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εχω μια zenyx και ενα SM57 και κατι αλλα φτηνα μικροφωνα. Οτι ηχογραφω το κανω normalise στο audition. (αφου κανω πιο πριν ενα hard limiting)

Γενικα δεν παιζω με υψηλες εντασεις αλλα οταν ειναι για ηχογραφηση βαζω τον ενισχυτη δυνατα, τοσο που να με χαλαει λιγο, αλλα να μην τριζει το πατωμα.

Οσο αφορα τα μπασα που σε χαλανε, βαλε τον ενισχυτη σου λιγο ψηλα, να εχει δλδ καποια αποσταση απο το πατωμα. Το μικ κολημενο στη σιτα στο εκατοστο.

 

τσαμπα καιει η λαμπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχουν αλλες εναλλακτικες?(DI??)

 

palmer_thejunction.jpg

18_PDI03.jpg

 

Μακράν οι πιο χρήσιμες αγορές που έκανα τον τελευταίο χρόνο...!

 

Μπορείς να ακουσεις εδώ μια πιο πρόχειρη εγγραφή με palmer χωρίς καθόλου "πείραγμα" (προσπάθησε βέβαια να φιλτράρεις αυτό που θα ακούσεις υπολογίζοντας το compression του video)

 

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχήν, για "αναλφάβητο" όπως λες από το recording το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και ισορροπημένο συχνοτικά. Και επίσης, μπράβο για το laid back παίξιμο, το οποίο όμως είναι γεμάτο "feeling".  :)

 

Να σου πω πολύ βιαστικά ότι όταν το μικρόφωνο κοιτάει στο απόλυτο κέντρο του κώνου, τα πρίμα είναι πιο πολλά αλλά τα μεσαία "μικραίνουν". Όσο το μετακινείς προς την άκρη του μεγαφώνου, τα μεσαία επανέρχονται αλλά τα ωραία πρίμα φεύγουν. Βεβαίως, αν χρησιμοποιείς αρκετό gain/distortion, συνήθως δεν θες πολλά πρίμα γιατί δαγκώνουν άσχημα. Eπίσης, το κόλλημα στη γρίλια ΔΕΝ είναι πανάκεια, και η τελική λύση υπαγορεύεται από τον τύπο του μικροφώνου & από το γούστο σου (που από ότι εκτιμώ, είναι πολύ καλό και προχωρημένο).

 

Η καλύτερη λύση (αν έχεις ένα μικρόφωνο, γιατί αν έχεις πιο πολλά τα πράγματα μπερδεύονται και δεν θέλω να επεκταθώ - πχ. ο Albini έβαζε 8 και βάλε σε όλο το χώρο, ακόμη και κοντά στο ταβάνι, για να πιάνουν και ambience - "αέρα") είναι να βρίσκεις μια ισορροπία εκεί που την προτιμάς εσύ με trial & error, δλδ κάνοντας δοκιμαστικές ηχογραφήσεις και βρίσκοντας την χρυσή τομή.

 

Δυστυχώς, για τα DI θέλω να προσθέσω το εξής: ό,τι έχω δοκιμάσει από speaker simulations και DIs δίνει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, το οποίο όμως ποτέ δεν έχει την χαρακτηριστική "φρεσκάδα" στα πρίμα που δίνει μια κανονική ηχογράφηση με μικρόφωνο. Kαι εννοείται ότι η καλύτερη ηχοληψία είναι αυτή που δεν μας αναγκάζει να παρέμβουμε συχνοτικά στο αποτέλεσμα...  ;)

 

 

PS. Αν θέλει να διορθώσει κάποιος κάτι στα ανωτέρω, feel free!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε fenderiarhs καταρχην μπραβο για το κλιπ!

 

δηλωνοντας ασχετος δεν ξερω δηλαδη αν εχει βαση αυτο που λεω,  μπορεις για την ενταση να κανεις normalize πανω σε καθε κυματομορφη

χωρις να επεμβεις με μεγαλο ανεβασμα του level του καναλιου γινεται δουλεια. ;)

 

www.myspace.com/costaexarhos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι εννοειται οχι σε χαμηλο σημα.αναφερομαι  σε λιγο παραπανω απο ενταση δωματιου σε ωρα αιχμης να μπορει να ανοιξει..

ειναι να βρει την χρυση τομη.  ;)

www.myspace.com/costaexarhos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου