Προς το περιεχόμενο

Θα περασει τελωνειο ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, σε λιγες μερες ο φιλος μου στην Αμερικη θα παραλαβει την Music man JP6 που εχω παραγειλει. Αλλα εχω την εξης απορια. Σκοπευει να ερθει Ελλαδα μεσα στους επομενους μηνες με την κιθαρα μαζι του. Η εν λογο κιθαρα θα περασει απο τελωνειο ? Εχω ακουσει πολλα του στυλ οτι οτιδηποτε συνοδευεται δεν περνα απο τελωνειο, η επισης οτι αν το δηλωσει σαν δωρο επισης δεν εκτελωνιζεται η επισης αν ερθει με πτηση εντος σενγκεν δηλαδη μεσω καποιας στασης σε αλλο αεροδρομιο της Ευρωπης πρωτα και μετα ταξιδι για Ελλαδα και οχι με τη μια Αμερικη-Ελλαδα επισης δεν εκτελωνιζεται.. Εν τελη γνωριζει κανεις τι ακριβως παιζει και πως θα καταφερει ο φιλος να την περασει τσαμπα ?  Κατι ακομα που ηθελα να ρωτησω ειναι οτι ο φιλος μενει μονιμα Αμερικη, εαν φυγει απο κει νομιζω θα γραφτει σε καποιο χαρτι οτι ειχε μαζι του τις ταδε αποσκευες η πχ την ταδε κιθαρα.. αυτο πρεπει να επαληθευθει και στην επιστροφη ? δηλαδη πρεπει να εχει την κιθαρα παλι μαζι του και καλα οταν επιστρεψει για να αποφυγει ελεγχο του τι εγινε η κιθαρα και μηπως τους "περασε" απαρατηρητη?

My Youtube channel --> Stel Andre - YouTube

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η κιθάρα δεν δείχνει καινούρια δεν θα έχει πρόβλημα

Ας βάλει λοιπών κανα δυο αυτοκολλητάκια στη θήκη και στην κιθάρα και λογικά θα την γλυτώσει.

Κάτι που θα μπορούσε λογικά να γίνει, αν και δεν έχω ακούσει ξανά να γίνει κάτι παρόμοιο, είναι να την "βαφτήσει την κιθάρα ως ένα πολύ φθινότερο μοντέλο, πχ olp petrucci και να πληρώσει τελωνείο για αυτήν που θα είναι σημαντικά λιγότερα χρήματα.

Αν η πτήση του είναι τρανσιτ και αλλάξει αεροπλάνο σε αεροδρόμιο της ευρώπης τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τον ψάξει κανείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτοκολλητα ? στην θηκη παει στο καλο αλλα στην κιθαρα πανω δεν θελω το παραμικρο ! Ειναι ιερο πραμα!  :D

My Youtube channel --> Stel Andre - YouTube

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο φιλος σου ειναι Αμερικανος πολιτης,στις ΗΠΑ κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να δηλωσεις τι κουβαλας μαζι σου στο ταξιδι σου σαν προσωπικο ειδος και αν το φερεις πισω οταν επιστρεψεις .

 

Απο τη στιγμη που ειναι Αμερικανος πολιτης το ελληνικο τελωνειο δεν εχει κανενα δικαιωμα να τον υποχρεωσει να πληρωσει φορο για ενα μουσικο οργανανο ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ χρησης (ετσι δεν ειναι?απλα θα κουβαλαει την κιθαρα του για να παιζει στον ελευθερο χρονο του κατα τη διαρκεια των διακοπων του ;D),επισης ουτε ο ΘΕΟΣ ο ιδιος δεν επιτρεπει σε ελληνα δημοσιο υπαλληλο να "σημειωσει" κατι πανω σε διαβατηριο των ΗΠΑ ουτε βεβαια να ελεγξει Αμερικανο πολιτη για το αν φευγει απο τη χωρα μας  εχοντας μαζι του κατι που εφερε οταν μπηκε  (δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα ζεις σε μια χωρα που ειναι εδω και δεκαετιες υποτελης των ΗΠΑ)

 

Οποτε no problem.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου