Προς το περιεχόμενο

Εξάσκηση σε διπέταλο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.georgekollias.com/index2.htm

 

Πήγαινε στο 16weeks.

Δοκίμασε ότι άσκηση κάνεις στα χέρια εφάρμοσέ την και στα πόδια.

Δες εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=159167.0

και δοκίμασε στο διπέταλο σε χαμηλές ταχύτητες ειδάλλως δεν πρόκειται να δυναμώσουν τα πόδια και οι αστράγαλλοι. Θέλει πάντως πολύ χρόνο και κόπο για να έχεις καλό έλεγχο και κάποια ταχύτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έγω ξεκίνησα πρόσφατα, έχει δυό-τρείς εβδομαδες.

Αν θες να δυναμώσεις το αριστερό σου πόδι, προσπάθησε να παιξείς τους ρυθμούς που παίζεις με το δεξί, αλλά αυτή την φορά με το αριστερό. Μπορείς να δοκιμάσεις και τα rudiments αλλά ίσως να σου φανούν πιο δύσκολα.

Να θυμάσαι πάντως πως χρειάζεται υπομονή, εξάσκηση καθώς και να ξεκινάς αργά και σταθερά. 

 

Π.χ Πιάσε το κλασσικό beat με τα 16α στα πόδια ξεκίνα στα 80 bpm. Παίξε στο ride, μετά στο hi hat, κάνε τα fills σου κρατώντας τα πόδια σου σταθερά στα 16α. Μετά απο αρκετές επαναλήψεις, αφού δεις πως κρατάς σταθερά τα πόδια σου, βάλε 5 bpm στο μετρονόμο και κάνε το ίδιο. Μετά άλλα 5 bpm κλπ

 

Εμένα με βοήθησαν πολύ τα video αυτού του τύπου:

http://www.youtube.com/profile_videos?user=Spikeydrummer

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπως εκτόσ θέματος αλλα έχω την απορία: Παρ' όλο π παίζω ένα χρόνο κ κάτι με διπέταλο τωρα τελευταία παρατήρησα ότι μερικές φορές χάνουν τα πόδια μ το συγχρονισμό τους όταν παίζω πχ. σταθερά 16α σε όχι πολύ μεγάλες ταχύτητες. Μήπως ξέρει κανείς πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνεχή εξάσκηση σε χαμηλές ταχύτητες έστω και στην αρχή για ζέσταμα ακόμα και αν παίζεις πλέον πολύ γρήγορα. Βοηθά αυτό  και την εξάσκηση σε υψηλές ταχύτητες. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια εντελως απο προσωπικη πειρα...Οταν επαιρνα πτυχιο στο πιανο η δασκαλα ελεγε να μελεταω αργα για να μπορω να παιξω γρηγορα...Οι μυες ομως που χρησιμοποιουσα ηταν οι ιδιοι ειτε αργα ειτε γρηγορα..Στο θεμα του διπεταλου ειναι για μενα εντελως διαφορετικα....αλλα μερη των ποδιων εμπλεκονται μεχρι πχ τα 180 αλλα μεχρι τα 200 και αλλα μεχρι τα 220 (τελικη παραπανω δεν εχει ακομα)...μπορω μαλιστα να πω οτι τα 180 λογω συντονισμου ειναι τα χειροτερα μου και τα αποφευγω γενικως....αλλα πχ..δεν χρειαζεται να ζεστανω τους ιδιους μυς για να παιξω 170 και 220....Μπορει να λεω και πιπες αλλα ξανατονιζω οτι ειναι προσωπικη πειρα και ειμαι και αυτοδιδακτος...αυτιαααα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα σου πρότεινα να μάθεις να παίζεις το ίδιο καλά τόσο στα 220 όσο και στα... 100. Θα κερδίσεις πολλά απο αυτό. Για εμένα είναι άχρηστο το να ξέρεις να κρατάς ρυθμό στα 220 αλλά όχι στα 100 (παράδειγμα).

 

Αν και δεν καταλαβαίνω πως γίνεται άλλα μέρη να χρησιμοποιείς στα 180 , άλλα στα 200 και άλλα στα 220...  ???

 

Απ' όσο ξέρω μέχρι κάποιο σημείο (κοντά στα 180 αν δεν κάνω λάθος) παίζεις με όλο το πόδι (full leg motion) και απο εκεί και πέρα με τους αστραγάλους (ankle motion).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ιδιο καλα παιζω στα 100 και στα 220...Ουτε 221 δεν παω που λεει ο λογος αν ειναι να φλαμαρω η τα χτυπηματα να μην ειναι τα ιδια και στα 2 ποδια.Απλα εθεσα το θεμα ζεσταματος και εξασκησης γιατι πχ τα μερη του ποδιου που χρησιμοποιω εγω (και λεω για μενα γιατι καθενος το σωμα εχει αλλα ορια και στανταρντ) ειναι τελειως διαφορετικα σε εκαστοτε ταχυτητες...Πχ το να κατσω κρυος να παιξω 210 οσο περιεργο και να ακουγεται ειναι πολυ πιο ξεκουραστο απ το να κατσω κρυος και να παιξω 180..γιατι στα 180 στανταρντ θα καψω γλουτους και τρικεφαλους ενω στα 210 τα συγκεκριμενα μερη του σωματος τα διατηρω χαλαροτατα...με ολο το ποδι εγω προσωπικα παιζω ως τα 205 (flatfoot).απο κει και περα χαλαρωνου γλουτοι και τρικεφαλοι και δουλευουν οι αστραγαλοι και οσο αυξανεται η ταχυτητα αρχιζει και μια ελαφρια κινηση της φτερνας που απεμπλεκει τισ γαμπες απ το να καουν..Παρολαυτα υπαρχουν και ατομα που βολευονται με flatfoot ως τα 220 ισως και παραπανω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου