Προς το περιεχόμενο

Περί συνοχής των θρεντς...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λαμβάνοντας αφορμή από αρχικό μου ποστ σε θρεντ για τραγουδίστρια εξ ανατολών το οποίο εξελίχθηκε σε πόλεμο κατά των "τουρκόφιλων" και μετά σε συζήτηση περί Βυζαντίου, αναρωτιέμαι μήπως κάποτε θα πρέπει να αλλάξει η στάση του Noiz έναντι των off-topic στα θρεντς.

 

Ακόμη θυμάμαι όταν πρωτογράφτηκα και έκανα μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση για ταστιέρα από έβενο και το θρεντ εξελίχθηκε σε έπος υπέρ και κατά της χρήσης συγκεκριμένων ξύλων κ.ο.κ.

 

Καταννοώ την φιλελεύθερη στάση που τηρείται υπό την έννοια ότι τα θρεντς είναι όπως οι συζητήσεις σε μια παρέα και ότι μπορούν να πάρουν την οποιαδήποτε κατεύθυνση σε οποιαδήποτε στιγμή. Όταν όμως μια κουβέντα για μουσική εκφυλίζεται σε μια πολιτική / εθνικιστική κουβέντα, με την ανοχή των υπευθύνων (ακόμα και με συγκαλυμμένες προσβολές σε παλιά μέλη που έχουν προσφέρει πάρα πολύ χρόνο από τη ζωή τους για να κάνουν το Noiz καλύτερο, βλ. SF), τότε κάτι λάθος γίνεται. Όταν μια καθαρά τεχνική ερώτηση εκφυλίζεται σε μάχη για κουρδισμένα και ακούρδιστα ξύλα, τότε πήραμε λάθος δρόμο.

 

Από την άλλη όμως η κουλτούρα του Noiz είναι "πριν ρωτήσεις, ψάξε". Εντάξει. Καταννοούμε όμως ότι αν υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση, για να βρεθεί η απάντηση μπορεί να χρειαστεί να ψάξουμε σε δεκάδες θρεντ με δεκάδες μηνύματα από τα οποία ίσως μόνο το 10% να είναι σχετικό;

 

Food for thought... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εν' μέρει φταίς όμως, διότι ο τίτλος που έβαλες στο thread είναι τόσο "Βασικά καλησπέρα σας..." που μέχρι τώρα δεν είχα μπει να το δω καν. Μη σπέρνεις ανέμους και εσύ...

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, τώρα που το είδα, είναι σαφες τι συνέβη... εκεί που μιλάγατε για μουσική και το υπερβατικό κορμί του Σούπερφανκ δίδασκε, πετάχτηκε ο υπουργός ξηρών καρπών (bokos) και είπε τη σαχλαμάρα του. Σωστά; Και μετά συνέχισε ο alderbody (είδες που καλά σε ψυχανεμιστήκαμε και σου τη λέγαμε;) και τελικά είχαμε τη γνωστή επέλαση συγκαλλημένων εθνικιστών που έχει καταστρέψει και άλλα thread στο noiz.

 

Τι να κάνουμε, έχουμε μπροστά μας μία μαύρη περίοδο όπου ο συγκαλλημένος (προς το παρόν) εθνικισμός, θα καταστρέψει την ύστατη ελπίδα παλινόρθωσης του πραγματικού μας αναστήματος : την ικανότητα να κατανοούμε και να συμμεριζόμαστε αλλότριες κουλτούρες (όπως είχα πει και στον Fatal πριν κάποια βράδυα, αλλά δεν μίλαγε κανείς άλλος).

 

Ο bokos πήρε το -1 του (έτσι αναγνωριζεται το καμικαζιλίκι του) και πιθανότατα θα δώσουμε και άλλες καραμελίτσες σε παιδάκια που εύκολα αναφέρουν το όνομα του Καρατζαφέρη (ένα search θα σας πείσει).

 

Αυτά από εμένα.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πετάχτηκε ο υπουργός ξηρών καρπών (bokos)

 

 

 

Τι να κάνουμε, έχουμε μπροστά μας μία μαύρη περίοδο όπου ο συγκαλλημένος (προς το παρόν) εθνικισμός, θα καταστρέψει την ύστατη ελπίδα παλινόρθωσης του πραγματικού μας αναστήματος : την ικανότητα να κατανοούμε και να συμμεριζόμαστε αλλότριες κουλτούρες

 

ωραια τα λεει ο ατιμος...!!!!

 

παντως ρε eye που τον ειδες εσυ τον "συγκαλλημενο εθνικισμο" ???ειδικα τα τελευταια 4 χρονια με αρχη τη γαλλια....

 

 

στο θεμα τωρα, να πω στο παιδι οτι δν μπορει ο μοντ ολη την ωρα να σβηνει ποστ, ή να επιπλητει για να μενουν ολοι on topic ...αφηστε ελευθερες τις συζητησεις να παιρνουν τον δρομο τους...κατα κανονα ολο και κατι καλο βγαινει... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, αλλά μαζί με το καλό, βγαίνει και το κακό... ποτέ δεν υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο. Δεν υπάρχει πρόθεση για περιορισμό της ελευθερίας στις συζητήσεις, αλλά το κακό πρέπει να καταγγέλεται σαν τέτοιο.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν γινεται συζητηση μοιραια μπορει αυτη να κατευθυνθει και προς αλλα θεματα, γειτονικα με το αρχικο......οχι μονο δεν νομιζω οτι εινια κακο αλλα και θεμιτο μαλιστα.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ είμαι υπέρ της τροπής που παίρνουν ορισμένα thread-που ας το παραδεχθούμε από τη φύση τους είναι καταδικασμένα να καταλήξουν εκεί!οι αγεφύρωτες διαφορές αριστερος-δεξιος,rosewood-maple θα υπάρχουν για πάντα και οι οπαδοί τους θα τις στηρίζουν με μανία και ζήλο!την "απόλυτη" ιστορική αλήθεια κανείς δεν την κατέχει και η απόψεις που εκφράζονται-από μέλη που δεν έχουν κάνει επισταμένη έρευνα-από όποια θέση και αν εκτοξεύονται είναι προιόν κατηχητισμού και προσωπικής αισθητικής αντίληψης της πληροφορίας!καθένας από εμάς κάνει focus σε ορισμένα σημεία ενός κειμένου και αποσιωπεί άλλα, σύμφωνα με την κοινωνικοοικονομική του θέση και την πολιτική του τοποθέτηση!Εγώ σταμάτησα να γράφω σε τέτοια threads καθώς είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθείς και να καταλήξεις να ποστάρεις link wikipedia και από αλλα site με μηδαμινή αξιοπιστία!ο διάλογος από μόνος του δίνει food for thought  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Το λεγόμενο hijacking δεν είναι "προσόν" του Noiz μόνο.

Συμβαίνει στα περισσότερα φόρουμ.

 

Εχει να κάνει με σεβασμό απέναντι σε αυτόν που ξεκίνησε το θέμα-που-έγινε-παντόφλα.

 

Συνήθως εξελίσσονται εν ρηπή οφθαλμού με αποτέλεσμα να μη βρίσκει κανείς που τελειώνει το πρώτο ή που ξεκινάει το επόμενο ή τι πάει πού για να τα διαχωρήσει με διαφορετικούς τίτλους.

 

Αυτό πού νομίζω ότι είναι σημαντικό να γίνεται είναι ο τίτλος ενός τέοιου θέματος να αλλάζει και να περιγράφει όσο το δυνατόν το περιεχόμενο.

'Οπου μπορώ ή έχω πάρει χαμπάρι κάτι τέτοιο, το προσπαθώ.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν γινεται συζητηση μοιραια μπορει αυτη να κατευθυνθει και προς αλλα θεματα, γειτονικα με το αρχικο......οχι μονο δεν νομιζω οτι εινια κακο αλλα και θεμιτο μαλιστα.

 

Όχι, όμως να παίρνουν πολιτική-και-δε-συμμαζεύεται τροπή όπως στο τελευταίο thread για το οποίο κάνει λόγο και ο mscmkr στο αρχικό του ποστ….Και δεν είναι το μοναδικό.

Προσωπικά πιστεύω πως τέτοια θέματα εφόσον έχουν καλυφθεί ως προς αυτά που ζήταγε ο ενδιαφερόμενος, αν παίρνουν τέτοια τροπή (που ναι, είναι εύκολο να πάρουν, δε λέω….ειδικά από επιτήδειους που δε μου βγάζουν από το μυαλό ότι το κάνουν εντελώς εσκεμμένα) να κλειδώνονται προσωρινά και να ανοίγονται μετά από κάποιο διάστημα. Αφήνω βέβαια τις κυρώσεις που τελευταία (εν πολλοίς) σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί και πρέπει να επιβάλλονται για την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ. 

 

Βass is a state of mind...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πιστεύω το εξής:

Ο Α χρήστης που φεύγει από το θέμα, χρειάζεται χ (3, 5, 10) λεπτά να γράψει το off-topic του. Ο μοντ χρειάζεται 1 δευτερόλεπτο για να το σβήσει. Ακόμα και αν ο off-topic poster το ξανακάνει, πάλι θα πετάξει χ λεπτά γιατί ο μοντ πάλι θα χρειαστεί 1 δευτερόλεπτο. Ε πόσο μακάκας είναι για να το ξανακάνει;;;;΄

 

Όσο για το hijacking που γίνεται σε διάφορα φόρα, δεν διαφωνώ. Αλλά εδώ δεν είναι απλώς hijacking. Είναι παντελής έλλειψη σεβασμού στον original poster (και δεν μιλάω για μένα γιατί κι εγώ εδώ μέσα έχω γίνει πολλές φορές μέρος του προβλήματος) και καταστροφή της χρήσιμης πληροφόρησης που μπορεί να δώσει ένα θρεντ.

 

Όσο για την αλλαγή του τίτλου, τη θεωρώ το τελειωτικό χτύπημα στον original poster που στο κάτω-κάτω τις περισσότερες φορές θέλει να μάθει κάτι ή να δείξει κάτι στον συμφορουμίστα του και να συμβάλλει στον αληθινό σκοπό αυτού του φόρουμ.

 

Τεσπαν. Αυτά.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου