Προς το περιεχόμενο

Αγορά πολυεφέ παρακαλώ βοηθήστε :)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους και όλες  :)

Τον τελευταιο μήνα ψάχνω συνεχώς ένα καλό πολυεφέ και δεν μπορώ να καταλήξω σε κάτι καλό. Θέλω να έχω έναν (σχετικά πάντα) καλό high gain ήχο (κυρίως για riffs) γύρω στα 200 ευρά και 2-3 εφέ για να παίζω κυρίως πάνω σε μείκτη. Δεν έχω πρόβλημα να "φτιάχνω" για ώρες έναν ήχο παίζοντας με το interface του πολυεφε. Παίζω metal. Βρίσκομαι ανάμεσα στα εξής: Boss ME-20 (το καθαρό ειναι ένα "bypass" του distortion?) Zoom 7.1UT, Korg AX3000G (η οποία μ αρεσε περισσότερο απ όλες) στη χειρότερη των περιπτώσεων (οικονομικά) ψήνω και ενα POD xt. Κανένα απ τα παραπάνω δε με ικανοποίησε ηχητικά απο samples που άκουσα, αλλα το χρήμα είναι αυτό που θα αποφασίσει και όχι το αυτί! Οπότε έχετε κατι καλό να προτείνεται απο τα παραπάνω, η ακόμη και κάποιο άλλο εφε που δεν ανέφερα? Ευχαριστώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπική άποψη είναι να μην κρίνεις μόνο με το χρήμα. Αν δεν χρειάζεσαι όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν οι πεταλιέρες, χτύπα ένα καλό πεταλάκι και φτιάξε έτσι το rig σου. Αν όπως λες δε σε καλύπτουν τα preset τότε δοκίμασε να φτιάξεις εσύ έναν ήχο, ή ζήτα από τον πωλητή(αν δε νιαουρίζει).

Αυτά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν την έχεις ψάξει από ήχους και θέλεις κάτι συγκεκριμένο, θα πρέπει να πας / να ψάξεις / να ακούσεις.

 

Από την άλλη, για όλους εμάς τους "υπόλοιπους"/ ερασιτέχνες / φερέλπιδες / με στόχους και προοπτικές, Θεωρώ ότι αν ΔΕΝ μείνεις στα presets και πειραματιστείς λίγο με τις ρυθμίσεις, ΚΑΘΕ πεταλιέρα που παρέχει τουλάχιστον 3 παραμέτρους ανα εφφέ ΣΟΥ κάνει, από αρκετά εώς πολύ.

Κατ΄αρχήν έχουν ένα κάρο εφφε (ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΕΤΑΛΙΑ), ένα κάρο ευκολίες και άλλα καλούδια. Είναι κομπακτ, εύκολα μεταφερόμενες, θέλεις ένα μόνο τροφοδοτικό και δύο μόνο καλώδια.

Μια παρατήρηση, επειδή έχω την Korg 3000, δεν είναι για φάση high gain. Έχει παραμορφώσεις και καλούλες αλλά μην περιμένεις τα τρελλά.... Βέβαια με λίγο παίξιμο στο EQ, λίγο η κιθαρούλα (αν έχεις και active μαγνήτες), λίγο ο ενισχυτής σου αν είναι "προς τα εκεί", θα ΕΙΣΑΙ ΟΚ.

Κοίτα προσεκτικά τις αγγελίες εδω, έχουν καλά πράγματα, σε καλές τιμές, αν βρεις και σε ΑΡΙΣΤΗ / ΚΑΛΗ κατάσταση θα σου πρότεινα να μην διστάσεις.

Η εμπειρία μου, μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει: Zoom 3030 (παλιές αμαρτίες / περασμένες αγάπες), BOSS ME10 (πέραν επιδιόρθωσης), KORG AΧ 3000

 

Αυτάααα......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... Boss ME-20 (το καθαρό ειναι ένα "bypass" του distortion?)

 

Είναι bypass όλης της πεταλιέρας. Μπορείς όμως να έχεις 3 ήχους διαθέσιμους άμεσα αν το λειτουργήσεις σε memory mode. Δεν ξέρω από ήχους μέταλ, αλλά έχει πολύ καλής ποιότητας εφέ για τα λεφτά του και είναι πολύ εύχρηστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα χρήματα αυτά και για direct στο mixer θα σου έλεγα  pod  η vox και θα είσαι οκ

 

ακριβως.

αν θες καλυτερα distortion πας σε pod

αν παλι overdrive πραγματα και καλυτερα εφφε πας σε vox.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε λίγα λεφτά η καλύτερη ίσως λύση είναι αυτό http://www.thomann.de/gr/line6_pod_2_2006.htm

 

Δεν έχει πολλά ταυτόχρονα εφέ αλλά έχει τους κλασσικούς pod ενισχυτές. Για high gain καταστάσεις είναι από τα καλύτερα virtual μηχανήματα  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακριβως η καλυτερη λυση αν θες higain ηχο.

υστερει σε καθαρα αλλα ειναι αξιοπρεπεστατα.

ξερεις ποσες 'επαγγελματικες' παραγωγες εχουν γινει με pod?

πεφτει πολυ δουλεια ομως στην ολη επεξεργασια ενος project.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα chekarw άμεσα το pod. Δεν έχω πρόβλημα να δουλέψω για να πετύχω καλό ήχο.

Είχα αποκλείσει την rp350 γιατι άκουσα απ πολύ κόσμο ότι βγάζει αρκετή "ψηφιακίλα". Αν ομως τα samples που έχει η digitech στο site της είναι όντως απο το rp350 τότε με λίγο επιφύλαξη μπορώ να πω ότι δεν ειναι τόσο χάλια.

 

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας! Καλό καλοκαίρι να περνάτε καλά :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου